frauke 14 napsal/a:
Tady tady je to opravdu samej odborník .Já snad budu muset začít pít než si toto forum budu číst.Běžte do polityky ,tam se taky bavěj o h..... a vyřešej h............😁 😁 😁 😁 😁
Lepšie bude, ak sa doučíš gramatiku😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

No,já sice"modernu"nedělám,ale rád bych se zeptal těch kteří odsuzují už v notném předstihu kupce těchto ražeb,a mají zřejmě nejlepší informace na jeden technický aspekt.
Tento řekněme dukát,nebo násobek jsem naživo neviděl,a kupovat jej také nehodlám-jen sdílím stejný názor jako někteří ostatní.
Jen čas,respektive poptávka trhu ukáže zda jde o dobrou investici,či nikoli..s tím se nedá jinak než souhlasit.
Zajímá mne číslování těchto ražeb.
Jakým způsobem je provedeno?Hologramem?

To Lopez1506: V případě amerických hypoték bys taky před krizí řekl, že realitu cen nemovitostí ukáže čas. Ovšem kdybys věděl, za jakých podmínek banky ty hypotéky dávaly, smál by ses a tvrdil, že cena spadne. Tak tohle je stejný případ - někteří vědí a smějí se ... (a platí to i pro dukáty z let 1923-1951).

To Vassilij:Nevím jak to bylo v případě amerických hypoték,osobně žádnou nemám,ani nepotřebuji,a také si nejsem zcela jist zda jde o ten správný příměr..no ale dejme tomu..
Myslím že v případě těchto ražeb bude svou nemalou úlohu hrát i snobismus..tedy hned po vidině finančního zúročení v budoucnu.
Tahle otázka se mne ovšem netýká,tu ponechám těm kteří do toho lépe vidí..
Zajímá mne ale jakým způsobem je provedeno číslování.
Je číslo uvedeno pouze na"certifikátu"dodávaném spolu s mincí,nebo ho obsahuje spolu s puncem samotný hologram?

Přijde mi,že mícháš jabka a hrušky dohromady.Reality v USA a sv.Václavské dukáty.
No ale když jsi tak informovaný,proč jsi to včas těm amíkům nesdělil co dělají za hloupost a mohl jsi zachránit svět před velkou krizí.

To kukvy: já ale neříkal, že jsem věděl, jak to bylo s americkými hypotékami. Ovšem - evidentně naivně - jsem si myslel, že zde diskutující ví, co se stalo a že vznikla bublina (která následně splaskla). A použil jsem to tedy jako metaforu k problematice cen svatováclavských dukátů. Akorát nevím, jestli jsi ji nepochopil nebo jen nechceš chápat. Už jsem ale napověděl ažaž a "trknout" zde nikoho nehodlám - kdo nechce si to nepřipustí / nepochopí nikdy.

Vassiliji,uvedl jsi že to platí i pro dukáty prvorepublikové.
Tady skutečně nevím jak to myslíš.Vím,že nejsi v numismatice žádný elév,pamatuješ si tedy vývoj cen před revolucí,i po ní až do dnes....kdy má cena těchto ražeb vzhledem k jejich oblibě neustálou stoupající tendenci...a poroste jistě i v budoucnu,myslím tím samozřejmě kusy v nulce.
Tady ta"bublina"nějak nechce již mnoho desítek let splasknout.
Ale řeší se tady problém,na který nikdo z nás nemůže dát jasnou a uspokojivou odpověď..jde pouze o názory jednotlivců,a až čas ukáže.
Je ovšem fakt že kdo chce za to ty peníze dát,ať je klidně dá,je to jen a pouze jeho věc,a neměl by být za to zde posměváčky znevažován..
Asi tak..

Pane jo, to je příspěvků. Brát tuto ražbu jako investici mě vůbec nenapadlo, to je fakt. Asi bych měl občas sundat sběratelské klapky z očí. Jestli tedy kupujícímu investiční záměr v budoucnu vyjde, pak klobouk dolů. O svém pohledu na tuto investici raději pomlčím, abych se zase někoho nedotkl. Jak už tu zaznělo, čas ukáže sám.

To Lopez1506: no, stoupajici tendence je OK, ale jde mi hlavne o tempo rustu v obdobi poslednich 5-10 let (spis rekneme od r 2007 dale), kdy nekteri obchodnici zacali "informacne masirovat" urcite lidi a sami tlacili a tlaci ceny proti nim. Aktualni situace je takova, ze si hodne lidi mysi, ze je to bezpecna a dobra investice a dokud bude takovych lidi dostatek, muze se to udrzet. Ovsem je to - podle meho - tak trochu domecek z karet a tedy jen otazka casu, kdy spadne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.