Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
frauke 14

Uživatel

Zaregistrován:
19. 6. 2013

#101 24. 11. 2014, 20:11

Fidzi ty a tvuj brouk jste samozřejmě nejlepší o tom nepochybuji,proto leze pořád dokola.Snad se někdy najde😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#102 24. 11. 2014, 21:13

frauke 14 napsal/a:

Tady tady je to opravdu samej odborník .Já snad budu muset začít pít než si toto forum budu číst.Běžte do polityky ,tam se taky bavěj o h..... a vyřešej h............😁 😁 😁 😁 😁

Lepšie bude, ak sa doučíš gramatiku😉

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

#103 24. 11. 2014, 22:17

No,já sice"modernu"nedělám,ale rád bych se zeptal těch kteří odsuzují už v notném předstihu kupce těchto ražeb,a mají zřejmě nejlepší informace na jeden technický aspekt.
Tento řekněme dukát,nebo násobek jsem naživo neviděl,a kupovat jej také nehodlám-jen sdílím stejný názor jako někteří ostatní.
Jen čas,respektive poptávka trhu ukáže zda jde o dobrou investici,či nikoli..s tím se nedá jinak než souhlasit.

Zajímá mne číslování těchto ražeb.
Jakým způsobem je provedeno?Hologramem?

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#104 24. 11. 2014, 22:44

To Lopez1506: V případě amerických hypoték bys taky před krizí řekl, že realitu cen nemovitostí ukáže čas. Ovšem kdybys věděl, za jakých podmínek banky ty hypotéky dávaly, smál by ses a tvrdil, že cena spadne. Tak tohle je stejný případ - někteří vědí a smějí se ... (a platí to i pro dukáty z let 1923-1951).

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

#105 24. 11. 2014, 23:07

To Vassilij:Nevím jak to bylo v případě amerických hypoték,osobně žádnou nemám,ani nepotřebuji,a také si nejsem zcela jist zda jde o ten správný příměr..no ale dejme tomu..
Myslím že v případě těchto ražeb bude svou nemalou úlohu hrát i snobismus..tedy hned po vidině finančního zúročení v budoucnu.

Tahle otázka se mne ovšem netýká,tu ponechám těm kteří do toho lépe vidí..

Zajímá mne ale jakým způsobem je provedeno číslování.
Je číslo uvedeno pouze na"certifikátu"dodávaném spolu s mincí,nebo ho obsahuje spolu s puncem samotný hologram?

Profilový obrázek
kukvy

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2012

#106 25. 11. 2014, 00:39
Co se týče ceny Svatováclavských dukátů - a to i originálů - je určena jen mírou informovanosti kupujících a mírou jejich naivity. Takže ti naivní a neinformovaní je za tyto ceny kupují, ti informovaní realisté ne. Nemovitosti v USA kupovali taky svéprávní lidé a půjčky jim na to dávali opět svéprávní zaměstnanci bank. A jak to dopadlo. A tohle je totéž v bledě modrém (zlatém, chcete-li).

Přijde mi,že mícháš jabka a hrušky dohromady.Reality v USA a sv.Václavské dukáty.
No ale když jsi tak informovaný,proč jsi to včas těm amíkům nesdělil co dělají za hloupost a mohl jsi zachránit svět před velkou krizí.

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#107 25. 11. 2014, 01:51

To kukvy: já ale neříkal, že jsem věděl, jak to bylo s americkými hypotékami. Ovšem - evidentně naivně - jsem si myslel, že zde diskutující ví, co se stalo a že vznikla bublina (která následně splaskla). A použil jsem to tedy jako metaforu k problematice cen svatováclavských dukátů. Akorát nevím, jestli jsi ji nepochopil nebo jen nechceš chápat. Už jsem ale napověděl ažaž a "trknout" zde nikoho nehodlám - kdo nechce si to nepřipustí / nepochopí nikdy.

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

#108 25. 11. 2014, 07:50

Vassiliji,uvedl jsi že to platí i pro dukáty prvorepublikové.
Tady skutečně nevím jak to myslíš.Vím,že nejsi v numismatice žádný elév,pamatuješ si tedy vývoj cen před revolucí,i po ní až do dnes....kdy má cena těchto ražeb vzhledem k jejich oblibě neustálou stoupající tendenci...a poroste jistě i v budoucnu,myslím tím samozřejmě kusy v nulce.
Tady ta"bublina"nějak nechce již mnoho desítek let splasknout.

Ale řeší se tady problém,na který nikdo z nás nemůže dát jasnou a uspokojivou odpověď..jde pouze o názory jednotlivců,a až čas ukáže.
Je ovšem fakt že kdo chce za to ty peníze dát,ať je klidně dá,je to jen a pouze jeho věc,a neměl by být za to zde posměváčky znevažován..
Asi tak..

Profilový obrázek
Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2014

#109 25. 11. 2014, 09:00

Pane jo, to je příspěvků. Brát tuto ražbu jako investici mě vůbec nenapadlo, to je fakt. Asi bych měl občas sundat sběratelské klapky z očí. Jestli tedy kupujícímu investiční záměr v budoucnu vyjde, pak klobouk dolů. O svém pohledu na tuto investici raději pomlčím, abych se zase někoho nedotkl. Jak už tu zaznělo, čas ukáže sám.

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#110 25. 11. 2014, 13:14

To Lopez1506: no, stoupajici tendence je OK, ale jde mi hlavne o tempo rustu v obdobi poslednich 5-10 let (spis rekneme od r 2007 dale), kdy nekteri obchodnici zacali "informacne masirovat" urcite lidi a sami tlacili a tlaci ceny proti nim. Aktualni situace je takova, ze si hodne lidi mysi, ze je to bezpecna a dobra investice a dokud bude takovych lidi dostatek, muze se to udrzet. Ovsem je to - podle meho - tak trochu domecek z karet a tedy jen otazka casu, kdy spadne.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.