Keby kremnica rozmysla, mohla z toho spravit hyper ultra popularnu mincu aj dnes, stacilo by menit len rok. O zaujemcov by nemala nudzu.
A kto si pameta minulu diskusiu, par clenov tu plakalo nad tym ze minca nema punc, bohvie ci je vobec zo zlata atd... V aukcii je certifikat , ktory vsetko vysvetluje...
Turtle - kremnica je najstarsia fungujuca mincovna, ma bohaty archiv, a nebyt madarov v 1918 , vedela by robit aj 500 rocne dukaty z originalnych razidiel :-D tak nemaj obavy
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

jano7B9 napsal/a:
Turtle - kremnica je najstarsia fungujuca mincovna, ma bohaty archiv, a nebyt madarov v 1918 , vedela by robit aj 500 rocne dukaty z originalnych razidiel :-D tak nemaj obavy
To já přece vím, je to mincovna s úžasnou historií a tradicí a právě proto mně mrzí že se propůjčuje k takovýmto v podstatě nekalostem.🙄

Nástupná Banka je len jedna. Pre Kremnicu v tomto prípade NBS prípadne ministerstvo financií je šéfstvo .
Ostatné zákazky (oficiálne razby mincí pre iné štáty má v rámci tendrov )😉
Napokon máme jednu Banku ktorá nesie bývalé meno štátu ČSOB a darí sa jej dobre.:roll:
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Bingo ! Som zvedavy na protiargument 😁
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Grofik - vlastníkom razidiel nie je NBS, ale Mincovňa Kremnica, š.p. Je to výrobný nástroj, tak ako raziace stroje. Zriaďovateľom mincovne je Ministerstvo financií SR a nie NBS. NBS je nezávislá inštitúcia, ktorá je klientom mincovne. Razbu obehových mincí si v mincovni len objednáva.
Povolenie na razbu neplatných mincí/medailí mincovňa nepotrebuje. Len v prípade existencie autorských majetkových práv na dané dielo (výtvarný návrh mince/medaile) si musí tieto práva zakúpiť od SOZA alebo OSA. Majetkové práva trvajú počas autorovho života a 70 rokov po jeho smrti podľa súčasnej legislatívy v SR a ČR.
Tak napríklad autorské majetkové práva k československým svätováclavským dukátom trvajú:
- autor O. Španiel (zomrel 15.2.1955) do 15.2.2025
- Jaroslav Benda (zomrel 12.1.1970) do 12.1.2040
To znamená, že po roku 2040 si môže ktokoľvek voľne vyraziť číslovaný dukát 1923. Ale to nám už bude jedno, lebo náš hlavný problém bude prostata a nie dukáty🙂
Ak by sa mincovňa v súčasnosti rozhodla opätovne raziť napr. dukáty Leopolda I., tak jej v tom nikto nedokáže zabrániť. A nad protestami numizmatikov sa môže akurát pousmiať. 😎
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

jano7B9 napsal/a:
Bingo ! Som zvedavy na protiargument 😁
A co třeba Československá superstár? To je argument!😁
ČSOB, jak známo, je název obchodní banky, zaměřující se na český a slovenský trh. Taktéž by mohla být např. Českoněmecká nebo třeba Slovenskofrancouzskobahamská obchodní banka.

To Fidzi: takze vlastne kdyz namaluju obraz a podepisu ho "Brozik" (zemrel 1901), tak mi muzou vsichni vlezt na hrb a nic nezmuzou? Protoze to jsi prave napsal ...
Ono to neni zase tak jednoduche, jak se ti zda a Mincovna Kremnice, zvlast jako statni podnik, si taky nemuze delat co chce (i kdyz asi dela). Akorat nechapu jednu vec - a to neni nic vuci Slovakum - ze treba Ceska mincovna, jakozto soukroma firma, si to, co Kremnica, nedovoli ...

Vis jiste, ze to tak je? EU to ted pred rokem ci dvema omezovala (a my bychom to meli prebrat autimaticky) a napriklad u hudby je to 50 let od vydani dila a to uz snad je v platnosti od tohohle roku. V USA to maji snad 90 nebo 95 let (jednou za cas se to vzdy prodluzuje, podle lobingu spolecnosti jako Disney a pod.🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.