Pro " janhiram" : Je zřejmé, že o této sběratelské kategorii něco víte. Váš článek bude jistě velmi užitečný. Mám pro Vás neskromný dotaz, kterým určitě rozvířím hladinu a to: Dokázal byste popsat co do barevného provedení nákrční stuhu brněnského klenotu Cestou světla z roku 1926? Myslím tím klenot který je vyobrazen na příspěvku pana Altmana ze dne 28.12. ale v provedení na závěsném kroužku. Druhý dotaz je: Jak je vyznačována signatura na řádových klenotech, zvláště u pražské dekorace dle návrhu A. Muchy PRAVDA VÍTĚZÍ ? Zde jsem v reversu nic nenašel. Díky za Vaší odpověď. ČeFr.

Altmann napsal/a:
Beru Vás za slovo. Slíbil jste to před svědky😁 a již se těším a děkuji.😆
Môžem poprosiť o názov témy a číslo príspevku, kde sa tak stalo? Myslím ten sľub. Nemôžem to dohľadať.
On janhiram ten článok sľúbil Signu?

Předpokládám že když kolega „janhiram“ zmiňuje vyobrazení klenotu lóže JAK
v časopise Signum, že je i jeho odběratelem.
V příspěvku #20 uvádí, že „Zkusím něco sepsat (včetně pravidel). Z kontextu pak bude jasné co, proč a kdy.“
Z toho dovozuji, že by text mohl nabídnout časopisu Signum. Když ale vyjde někde jinde, také bude dobře.

Pro "janhiram": Předpokládám, že jak jste se zmínil, že nejste falerista, tak článek pravděpodobně pootevře pokličku vnitřních záležitostí zednářů ve smyslu uvedení na pravou míru používání a správné názvosloví jednotlivých dekorací. V oboru faleristiky tohle byla parketa kolegy Growky. Takže pokud tomu tak bude, pak článek nebude rozsáhlý a diskuse, která se zde živě rozvinula, je zcela ubohá a trapná. Asi se na svoje dvě otázky, které jsem Vám položil, nedočkám odpovědi a tak pro ostatní a to faleristy přidám jednu zajímavou informaci, na kterou může někdo reagovat a dát na ní odpověď. Jedna dekorace dle návrhu A. Muchy, kterou vlastním, má v reversu vyraženo dvoumístné číslo. Bylo to záležitosti jenom dané lóže a nebo bylo v nějakých centrálních stanovách uvedeno zda a jak se mohou tyto dekorace číslovat?🙂 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.