Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » T.G.M otazka ?

Vykupminci.cz
Numisargo

T.G.M otazka ?

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Foto

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Zdravím Donnovan, takto z obrázku je těžké posoudit HZ. Zvláště spodní řada známky je málo čitelná. Pokud se najde v perforaci vychýlený PO je určení poměrně snadné. U LH se tato odchylka musí shodovat na svislých stranách.
Pokud se shoduje odchylka na vodorovných stranách jedná se o normálně postupující HZ. Já jsem známku nejprve naskenoval ve vysokém rozlišení a dobře vycentroval. Poté jsem naznačil u otvorů souběžné linky a hledal vychýlení otvorů a ty potom srovnával s protilehlou stranou. Náročná, ale zajímavá práce již mnohokrát popsaná v literatuře.
S pozdravem Zoubek-05
Zdrvim vas zoubek-05 dekuji za reakci ,take us jsem nastudoval par clanku na tema a pokud jsem to spravne pochopil tak zde mnou uvedena znamka je jak zde take popisujete tak se musi jednat o normalne postupujci HZ 14 vychyleny PO vodorovne ☺ zde posilam lepsi foto na ukazku 👍dekuji

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Vychyleny PO

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Dobrý den,
takto určovat LH z počítače si netroufám. Myslím, že je nutné známku posuzovat v kontaktu. Načrtl jsem linky podle kterých se srovnává horní a dolní perforace. Při shodě se jedná o HZ. V tomto případě je divné naklonění spodní perforace vlevo dolů.
Myslím, že vzhledem k ceně známky se nevyplatí časově náročné zkoumání.
Zoubek-05

Obrázky:

Zdravim Ano dekuji take ten vychylek spodni predormace prave zaujal moji pozornost!popravde Diky tomu jsem si nejisty v urceni? Bohuzel jeste nejsem natolik zkuseny proto jsem poslal zde😁 jinak jak s urcitosti vite tak nejde jenom o cenu znamky👍😁potreboval jsem si overit jestli uvazuji spravne? A mockrat Vam dekuji za vase informace super
Registrovaný uživatel
Velice zajimave postovni pouziti znamek emise 1000 let vyroci umrti svateho Vaclava -1929 👍😀 hlavne ty dve Dopisnice jsou opravdu postovne zajimave frankatury
Celistvosti 1× smisena frankatura + nemecka expres nalepka
Celistvost 2. . Kompletni emise Recomando vlakovou postou do Mnichova ( asi filatelist.posta)

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Zde na ukazku vzacna nasobna frankatura Sv.Vaclav 50h = Psani do 40g- delsi okruh - spesne 4×50h take se nevidi tak casto😊

Obrázky:

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » T.G.M otazka ?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1