Foto
Obrázky:
T.G.M otazka ?
Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#26 11. 4. 2021, 18:27
|
|
Registrovaný uživatel | |
#27 13. 4. 2021, 7:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Zdravím Donnovan, takto z obrázku je těžké posoudit HZ. Zvláště spodní řada známky je málo čitelná. Pokud se najde v perforaci vychýlený PO je určení poměrně snadné. U LH se tato odchylka musí shodovat na svislých stranách.
Pokud se shoduje odchylka na vodorovných stranách jedná se o normálně postupující HZ. Já jsem známku nejprve naskenoval ve vysokém rozlišení a dobře vycentroval. Poté jsem naznačil u otvorů souběžné linky a hledal vychýlení otvorů a ty potom srovnával s protilehlou stranou. Náročná, ale zajímavá práce již mnohokrát popsaná v literatuře. S pozdravem Zoubek-05 _______________ Mluv jen tehdy je-li to lepší jak mlčení. |
#28 14. 4. 2021, 17:55
|
|
#29 14. 4. 2021, 18:28
|
|
#30 15. 4. 2021, 9:40
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobrý den,
takto určovat LH z počítače si netroufám. Myslím, že je nutné známku posuzovat v kontaktu. Načrtl jsem linky podle kterých se srovnává horní a dolní perforace. Při shodě se jedná o HZ. V tomto případě je divné naklonění spodní perforace vlevo dolů. Myslím, že vzhledem k ceně známky se nevyplatí časově náročné zkoumání. Zoubek-05 Obrázky: _______________ Mluv jen tehdy je-li to lepší jak mlčení. |
#31 15. 4. 2021, 11:25
|
|
Registrovaný uživatel |
Zdravim Ano dekuji take ten vychylek spodni predormace prave zaujal moji pozornost!popravde Diky tomu jsem si nejisty v urceni? Bohuzel jeste nejsem natolik zkuseny proto jsem poslal zde😁 jinak jak s urcitosti vite tak nejde jenom o cenu znamky👍😁potreboval jsem si overit jestli uvazuji spravne? A mockrat Vam dekuji za vase informace super
|
#32 18. 4. 2021, 12:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Velice zajimave postovni pouziti znamek emise 1000 let vyroci umrti svateho Vaclava -1929 👍😀 hlavne ty dve Dopisnice jsou opravdu postovne zajimave frankatury
Celistvosti 1× smisena frankatura + nemecka expres nalepka Celistvost 2. . Kompletni emise Recomando vlakovou postou do Mnichova ( asi filatelist.posta) Obrázky: |
#33 1. 5. 2021, 16:42
|
|
Registrovaný uživatel |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1