Moderátoři: Admin, smith

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#1941 21. 5. 2025 17:57:28

Dobry den, likviduji pozustalost, ve ktere je i mnoho skla, na fotkach mala ukazka. Brousenych a malovanych sklenicek je vic (5-9), na fotce po 1 ks. Je neco sberatelsky zajimave nebo to jsou veci k beznemu pouziti, ktere mohu rozdat? Barevne sklenicky Moser? Tezitko? Co to je na posledni fotce vpravo? Pripadne pridam postupne fotky dalsiho skla. Predem dekuji.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Stromovka

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2017

#1942 7. 6. 2025 13:55:59
Dobrý den, vím, že váš příspěvek je více než osum let starý, nicméně rád bych se zeptal, zda se vám nepodařilo dohledat ještě nějaké další informace o vašich broušených sklech - váze a popelníku, případně o produkci ateliéru broušeného skla ÚUŘ v Praze, kde to broušené sklo vzniklo. V poslední době se snažím o produkci tohoto ateliéru, práci E.Jokla dohledat nějaké informace, ale je to dost obtížné, zas až tak moc jsem toho nenašel. Za každou informaci bych proto byl vděčný. Mimochodem to sklo ještě máte?

Dobrý den,

mám z atelieru broušeného skla ÚUŘ 4 kusy skla (popelník a tři vázičky), vesměs jde o drobnější práce. Návrhy těch čtyř věcí jsou myslím vesměs od p. Stáhlíkové, ale potvrzené autorství mám jen u popelníku. Bližší informace nevím. Jen Glasrevue č. 11/1961 o p. Stáhlíkové, kde jsou nějaké fotky i těch broušených věcí. Možná je v textu článku více. Třeba by Vás mohl nasměrovat ing. Pařík.

S pozdravem Stromovka

Profilový obrázek
JeDe

Uživatel

Zaregistrován:
8. 10. 2022

#1943 4. 12. 2025 17:27:30
Dobrý den, mám z atelieru broušeného skla ÚUŘ 4 kusy skla (popelník a tři vázičky), vesměs jde o drobnější práce. Návrhy těch čtyř věcí jsou myslím vesměs od p. Stáhlíkové, ale potvrzené autorství mám jen u popelníku. Bližší informace nevím. Jen Glasrevue č. 11/1961 o p. Stáhlíkové, kde jsou nějaké fotky i těch broušených věcí. Možná je v textu článku více. Třeba by Vás mohl nasměrovat ing. Pařík. S pozdravem Stromovka

Dobrý den, omlouvám se, že reaguji s takovým zpožděním, ale na tento web moc nechodím. S informacemi ohledně práce brusičské dílny ÚUŘ v Praze za vedení E.Jokla se mi toho moc dohledat nepodařilo - nějaké články a zmínky jsou párkrát v CGR, něco je v dalších tiskovinách, nějaké sklo se občas objeví v aukcích, na FB, atd. Občas i s nějakou informací. Dokud se nepodaří najít a zpracovat v archivu vzorové knihy, o moc více informací asi nebude...

Snažím se všechny ty informace shromažďovat, včetně fotografií prací z této dílny - prokázaných, ale i jen pravděpodobně tam broušených. Nemohl bych vás proto poprosit o fota těch vašich váziček a popelníku? Zdá se, že vám za ty léta nějaké přibyly... Za fota bych vám byl velmi vděčný.

S pozdravem JeDe

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#1944 5. 12. 2025 13:30:19
Dobry den, likviduji pozustalost, ve ktere je i mnoho skla, na fotkach mala ukazka. Brousenych a malovanych sklenicek je vic (5-9), na fotce po 1 ks. Je neco sberatelsky zajimave nebo to jsou veci k beznemu pouziti, ktere mohu rozdat? Barevne sklenicky Moser? Tezitko? Co to je na posledni fotce vpravo? Pripadne pridam postupne fotky dalsiho skla. Predem dekuji.

Váza na 3.snímku vlevo -Moser návrh 1936,autor:Arnold Zadikow.

Barevné skleničky nebudou Moser,dekor květiny neodpovídá stylu Moseru.

Profilový obrázek
Alenah

Uživatel

Zaregistrován:
20. 10. 2022

#1945 3. 6. 2026 10:08:03
Všechny zdravím. Ještě se vracím k váze, kterou jsem již posílala. Nikdo nereagoval. Stále mi to vrtá hlavou, zda to může být náhoda. Při průhledu v horní části vybroušené vázy lze vidět obličej. To jsme zjistili, když jsme si vázu podrobně prohlíželi. Možná náhoda? Váza je údajně Palda. Nevím. Neumím posoudit. Poprosím, zda někdo tuší, o nějaké informace. Děkuji. Obrázky: ...

Dobrý den, podle mě je to Rudolf Hloušek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.