Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » TLACIVO / TISKOPIS/

Vykupminci.cz
Numisargo

TLACIVO / TISKOPIS/

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobry vecer , posilam zde tiskopis ktery mne nenechava v klidu. Jde o cdv Masaryk zaslanou jako tlacivo z Kosic 25.8.28 to je v 5 to.do St.Gallen Schweiz podle tabulek v 5 to za tiskopis cizina do 50 g =50 h do 100 g =1 kc ...a tomu ja bohuzel nerozumim proc??? je tento Tiskopis vyplaceny + 5 h holubice 20 h = 100 g 1 kc ?? Takova dopisnice je podle mne do 50 g ne ?? Nebo k tomu bylo poslano jeste neco?( Werbematerial)? Prohlednul jsem Knihotisk tabulku a zde je Tiskopis v 5 to vyplaceny 5krat znamkami 20 h do vzadalena cizina do 100 g oznacovan pismenkem M / mimoradne vzacne —- Moje otazka je proc do 100 g vyplaceno?? Predem dekuji za vysvetleni 👍😀

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Zde jeste druha strana cdv nevim presne co to znamena ale asi to budou jmena Mnesta protoze AADORF je mnesto v kantone AARGAU. Dole je natisteno PAX cos je zajimave to je vydani svycarskych znamek po 2 S.V . Roku 1945 takze nevim presne co si mam myslet ???

Obrázky:

Moderátor
Třeba sbíral razítka. ;)
Registrovaný uživatel
Prominte jak to myslite? Nerozumim 😀
Moderátor
Chtěl razítko Aadorfu na známkách PAX.

Anebo nabízel, odpovídal na poptávku (což by bylo divné, tahat dříví do lesa). Rozhodně odesílatel i adresát museli vědět o čem je řeč, když jim stačila hesla.
Registrovaný uživatel
Jo ale znamky Pax vydane od roku 1945 tak to nasedi o 17 roku a co ty dalsi nazvi Dylestad??? Atd takove mnesta nexsituji ve svycarsku co to znamena ale navim? A jeste jste neodepsal to co mne zajima je ten Tariff ??
Registrovaný uživatel
PAX- bude asi mysleno Svycarska zivnostenska pojistovna 👍😀 nasel jsem to na Google. Tzn asi to bude neco obchodniho 👍 ted jen proc vyplaceno 100 g ?? 🙏
Moderátor
Napadá mě velmi prozaické vysvětlení - pošta neuznala text napsaný psacím strojem jako tiskopis a zásilku tak bylo nutno vyplatit v normálním tarifu, tj. 1,50 Kč.
Registrovaný uživatel
Okey a proc 1.50 kc? Vsak zde pisu v 5 to byl Tarif Bus 50 h nebo 1 kc ! A cdv vyplacena 1 kc
Registrovaný uživatel
Nejou tam doplatni znamky svycarska
Moderátor
No, není. A to i když to vypadá tak důvěryhodně! Aixville by mohl být hotel Ville v Aix-en-Provence, Dakolstad pak da(? z) Kolstad, Dylestad potom Dyle Stad (Dyle je řeka v Belgii). Třeba je to nějaká špionáž!
Ale nedává smysl, aby byl koresponďák posílán jako tiskopis.
Registrovaný uživatel
Chapu za dopisnici vzdalena cizina je Tarif 1.50 kc To by museli zatizit doplatnima znamkama ne ?
Moderátor
Když to je vyplaceno, nemuseli nic zatěžovat. Ale jak psal dejvy, mohl se odesílatel pokusit o levnější, snížené, výplatné a neprošlo to. Pokud to podával u přepážky, tak zkrátka doplatil a bylo.
Nebo spíš si nebyl jistý výší poštovného (i zlevněné bylo 1,20 Kč) a u přepážky si to ujasnili.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 10. 7. 2020, 21:35. »
Registrovaný uživatel
No mate pravdu us jsem to taky koukal to dylestad ze je v Belgien a nedavalo mne to zadny smysl.. take se priklanim k nejeke sifra—- dokonce jsem nasel ze PAX je vyraz v Hotelech_ usporadani personalu takze opravdu tezka hadanka???
Moderátor
Ale Adolf Frehner(?) to věděl a připojil si na to ono "CA 4656/31", to bude od něj. :)
Registrovaný uživatel
PAX- personalni ucetnictvi v hotelich skupiny \ Gruppen/ tak us to trochu trochu dava nejaky smysl 😀 no v kazdem pripade to muze a asi tiskopis bude
Registrovaný uživatel
Zde posilam na ukazku dopisnice normalni Tarif 1.50 kc v 5 TO . Vyplaceny 8 krat 20 h holubice = 1.60 kc preplaceno o 10 h co se take nevidi tak casto 😀 tak podle meho nazoru ta dopisnice co jsem poslal nahore uvedenou bude tiskopis. Jedine co nechapu proc do 100 g?.. v kazdem pripade jsou to vzacne vyplacene celiny

Obrázky:

Registrovaný uživatel
U toho tiskopisu z Košic : vidím razítko Košice 2 - 25. VIII. 28 - rozlišovací písmenko s. Přitom podle Votočka (Monografie č. 17, 2. díl, str. 249) se tohle razítko mělo používat v letech 1930-1938. ???
Registrovaný uživatel
Hmm to je opravdu zajimave, a to o 2 roky drive??? Je docela velky rozdil ne !!
Registrovaný uživatel
http://www.exponet.info/index.php?lng=CZ
Exponát č. 784 od P. Švejnara - TISKOVINY (TISKOPISY) V POŠTOVNÍM PROVOZU ČSR I 28. 10. 1918 - 15. 3. 1939. Na listě č. 56 je nefiremní tiskopis ze srpna 1928 s podobně záhadným textem.
Jinak souhlasím s názorem Dejvyho (příspěvek 8), na poštovní přepážce ji neuznali jako tiskopis.
Moderátor
stefanos532 napsal
http://www.exponet.info/index.php?lng=CZ
Exponát č. 784 od P. Švejnara - TISKOVINY (TISKOPISY) V POŠTOVNÍM PROVOZU ČSR I 28. 10. 1918 - 15. 3. 1939. Na listě č. 56 je nefiremní tiskopis ze srpna 1928 s podobně záhadným textem.
Jinak souhlasím s názorem Dejvyho (příspěvek 8), na poštovní přepážce ji neuznali jako tiskopis.

A to víme jak, když ten text nevidíme?
Registrovaný uživatel
Exponát 784,list č. 56, spodní pohlednice je vyobrazena z rubové strany s celou adresou příjemce včetně části pro vlastní text, kde je podobná záhadná zkratka. Radioamatéři ??? Jen, hádám :)
Registrovaný uživatel
Trochu k zahadnemu textu

Aixville- je ve Francie ( Provence)
AADORF-frauenfeld schweiz
Dakolstad- Belgien
Dyestadt- Niederlande

Pax - lateinische- mir- pomoct , ale take se pouziva v doprave( letectvi,Lodnictvi,nebo v hotel ucetnictvi)
To je vse co jsem zjistil..
Moderátor
stefanos532 napsal
Exponát 784,list č. 56, spodní pohlednice je vyobrazena z rubové strany s celou adresou příjemce včetně části pro vlastní text, kde je podobná záhadná zkratka. Radioamatéři ??? Jen, hádám :)

Myslíš to "RWW 1611"?
Moderátor
Donnovan napsal
Trochu k zahadnemu textu

Aixville- je ve Francie ( Provence)
AADORF-frauenfeld schweiz
Dakolstad- Belgien
Dyestadt- Niederlande

Pax - lateinische- mir- pomoct , ale take se pouziva v doprave( letectvi,Lodnictvi,nebo v hotel ucetnictvi)
To je vse co jsem zjistil..

Buď nějak cestoval, nebo tam dělal pingla. Případně nějaká doprava?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » TLACIVO / TISKOPIS/

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1