Autor |
Příspěvek |
|
|
Moderátor
|
Falza o kterých se zmínil také alfonsoaloiso viz. fota jsou v podstatě kopiemi vzácného dvoutolaru příklad postavení orlice, ktera není shodná s žádným standardním tolarem kremnické mincovny 1601... Zřejmě raznice pro ražbu dvou tolaru byla vyrobena zvlášť (né z tolarových raznic ) k tomu vypadá prasklá.. Otázkou je zdali tahle vada mohla být důvod k tak omezenému počtu ražby.Vizualně se sice jedna o drobnou vadu, je však velmi pravděpodobné, že při větším počtu ražeb, by se praslina mohla natolik rozšířit, že by vážně narušila kvalitu vzhledu mince. Přeci jen se jedná o vyšší nominál, kde se zpravidla kladl větší důraz na kvalitu.. Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 17. 1. 2022, 0:21. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jen tu heraldiku to chce dobrousit Orlice...jedna hlava Orel ....dvě hlavy Drak ...libovolný počet
|
|
|
Moderátor
|
Lopez1506 napsal Jen tu heraldiku to chce dobrousit Orlice...jedna hlava Orel ....dvě hlavy Drak ...libovolný počet Já raději ženský rod
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Keď tie dve mince preložím cez seba, tak sú pozične identické - averz aj reverz. Pre mňa nie je podstatné či nejaký detail je (ne)dorazený alebo ho niekto pozmenil. Tiež sú tie mince uložené v slabe PGCS (2 toliar 1601, 2 toliar 1659), ktorý kompletne zakrýva hranu mince. To je veľa náhod. V opačnom prípade je Zohar génius, ktorý nakupuje unikátne dvojtoliare za desatinu trhovej ceny. _______________ Processed coin catalogs 3.788 Auctions / 32.320 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Inu,v první části se rozcházíme,což je ale v pořádku.. Ten holder PCGS .. zde se jistě někdo pokoušel minci zhodnotit....ovšem nepovedlo se.
A nedostatek kupců při následných prodejích? Nedůvěra...všichni jsou na tom stejně-chybí srovnávací materiál. I my můžeme pouze špekulovat...ale je dobré občas podebatit.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Lopez1506 napsal Ten holder PCGS .. zde se jistě někdo pokoušel minci zhodnotit....ovšem nepovedlo se.
Aspoň, že sa zhodneme na tom, že kúpiť 2 toliar za 16.200€ a potom ho predať za 3.600€ je numizmaticko-ekonomické harakiri a rozprávkový príbeh. Lopez1506 napsal A nedostatek kupců při následných prodejích? Nedůvěra...všichni jsou na tom stejně-chybí srovnávací materiál.
Pri tejto logike by sa v aukciách unikáty predávali za najnižšie ceny. Ale je tomu presne naopak. Len od niektorých mincí všetci bočia ako by boli prašivé... U Fruhwalda si mincu bez holderu mohli pozrieť obchodníci aj zberatelia. A vždy sa ich tam tlačí neúrekom. Pravdepodobne nikoho nenadchla, lebo aj v roku 2015 by skončila nad 20.000€. Bez toho, aby sme mincu držali v ruke našu dilemu asi nerozriešíme. Ale inak konečne toto fórum žije numizmatickým príbehom. _______________ Processed coin catalogs 3.788 Auctions / 32.320 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nepřesvědčil jsi mne.Netroufal bych si jej označit za padělek. Zde je vlákno ještě o jednom 2 tolaru 1599-ten se kryje s falzy tolarů 1601 dokonale,i když má foto mírný náklon,a drobné lokální nedoražby. ¨Tam je to myslím zcela jasné. Ale ten dabl 1601 nespolknu,je příliš rozdílný.. https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/dvoutolar-rudolf-ii-kb-33143x1Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
Pokud se jedná o diskutovány 2 tolar 1601, za mne to je originál, od výskytu v aukcích,po samostatné detaily v tolaru po diskuse na zahraničních fórech.. U tolarů kb 1601 je to složitější, některé se jeví opravdu podezřele, bez možnosti je fyzicky posoudit to bude věštění s koule... U dvou tolaru se přikláním k tomu co jsem psal, detail prasklé raznice není na žádném běžném tolaru, které jsem měl možnost dohledat... ... « Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 17. 1. 2022, 16:18. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vrátím se k onomu diskutovanému 2 tolaru,... Na Aukru se právě objevil další 2 tolar 1601 prodávaný známou firmou.
Je tedy konečně možnost nového srovnání s falzy tolarů zmíněného ročníku a Zoharovým 2 tolarem...a myslím že zde není již o čem diskutovat.
Tímto dávám plně za pravdu Fidzimu-diskutovaný dvoják je falz...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Má tam ještě další čtyři výrobky stejného původu.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Lopez1506 napsal Tímto dávám plně za pravdu Fidzimu-diskutovaný dvoják je falz...
Keď som prvýkrát "previezol" starého podvodníka s bankovkami, tak som cítil, že som sa stal skutočným notafilikom. Teraz, keď mi dal za pravdu ostrieľaný Lopez, tak cítim, že som sa stal skutočným numizmatikom. Díky. _______________ Processed coin catalogs 3.788 Auctions / 32.320 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
:-)
|
|
|
Moderátor
|
No kluci to je otázka...🤔 Bezpochyby mince nejsou totožné jsou znát rozdíly třeba v dvourázu,nebo v zachovalosti.. Naopak podstatné je, že jsou mince totožné v detailu prasklé raznice.. Nevím zda padělky by byly takto dokonale v detailech mezi sebou rozlišné.... ,, Možná,, ten aktuálně na aukru viz. obrázek v pravo, by mohla být kopie originálu obrázek vlevo. Pánové mne jste zatím nepřesvěčili.. Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 23. 3. 2022, 13:46. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Páni a nedala by sa kamikadze aukčná história 2 toliaru 1601 KB , ktorý sa prvý krát objavil u Frühwald vysvetliť aj takto jednoducho : Minca bola u Frühwalda bez slabu. Každý dokáže určiť , koľko cca 2 toliar má vážiť a určite sa ani v aukčnej spoločnosti nesplietli keď ho nazvali 2 toliar . Žiaľ váhu oni neudávajú skoro nikdy, čo mňa osobne pri aukciách dosť štve keď tam tento údaj absentuje. 2 toliar mal výrazný kaz na hrane a v ňom už aj koróziu. Nie každému solventnému kupcovi sa takého poškodenie páči a je s ním stotožnený u drahej mince. 2 toliar sa vydražil za 13,500 EUR + % . V tej dobe to bol slušný výsledok keď si vezmeme , že vtedy 1 toliare Rudolfas II KB končievali +/- 300-360 e + % . Následne kupec chcel svoju investíciu zhodnotiť a dal 2 toliar do slabu, čím by sa aj poškodenie výrazne zakrylo, a do aukcie Gorny Mosch s vyvolávačkou 12,000 E . Tu však aukčná spoločnosť mylne uviedla váhu 2 toliara 25,93 g. Tu nastal zlom kedy bol 2 toliar ,, zarezaný ´´. Váha 25,93 g. by už bola podozrivá aj u toliaru. Samozejme položka ostala bez príhozu. Kto by aj prihodil na 2 toliar vážiaci 25,93 g. .... Následne sa 2 toliar objavil v Heritage Auctions, Inc. bez udania váhy . Tu si každý kto o neho mal potencionálny záujem vyhladal údaj z aukcie Gorny Mosch a tam deklarovanú váhu 25,93 g. Veľa aukčných spoločností používa veľmi nízke vyvolávačky aby položka zaujala. Na jeseň 2021 dávali vyvolávačky 1000 USD na ČSR 2 dukáty. V aukcii Heritage sa 2 toliar 1601 KB predal za 3800 USD + % . Kto by sa bil o 2 toliar o váhe vraj 25,93 g. ???? Aukčná spoločnosť Gorny Mosch tento 2 toliar 1601 KB zabila svojim nezmyslom v popise. 2 toliar o váhe 25,93 g. by určite cez Fruhwalda neprešiel. Americký kolega spravil dobrú kúpu.
|
|
|
Moderátor
|
Takový blamáže se občas stanou a pak celkem slušná docela vzácná mince skončí v pytli mezi podezřelými kusy... Stačí jedna,, hloupá,, chyba aukční síňe, nebo znalce a v dnešním světě webu si mince nese navždy svůj cejch podezřelých mincí .. Podobné je to i s hodnocením některých znaleckých posudků. Sám mám zajímavou zkušenost kdy posudky nejmenovaného znalce, dělal jeho kamarád, známý prodejce pro svůj prodej,ono tak to měli pánové dohodnuté zřejmě vzhledem k množství posuzovaného a následně prodávaného materiálu.. No a když jsem reagoval na jednu takovou minci (tolar) s posudkem, vymlovali se jeden na druhého,později znalec s kulatým razítkem se od posudku distancoval...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Kaporcek napsal Páni a nedala by sa kamikadze aukčná história 2 toliaru 1601 KB , ktorý sa prvý krát objavil u Frühwald vysvetliť aj takto jednoducho : ...
Nie. _______________ Processed coin catalogs 3.788 Auctions / 32.320 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pani ale určite ste si všetci všimli, že hore vo vlákne odfoteny 2 t 1599 KB je odliatok a 2 toliar 1601 KB predávany u Fruhwalda je razeny.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nevšimli,protože je to klasický ražený falz z ČB. Zde na aversu je lépe patrno že nejde o odlévaný kus. Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Je aj to možné, ale ten u Fruhwalda je úplne niečo iné
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Co se týká 1601: Takže chápu to tedy tak,že "putovní"2 tolar od Fruhwalda je origo,a i 2 tolar z aukra(nabídka byla odstraněna) je origo,...........nebo ten z Aukra je falz přesně podle předlohy pravého Fruehwalda,včetně praskliny razidla a celé"filatelie"v perlovci? Zde jen připomenu patrný dvojráz v"putovním"dvojáku...který případné srovnání zkresluje. Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
2 toliar 1601 u Fruhwalda mi pripadá ako origo. Je tam tím ľudí čo to posudzuje a ďalšie 100 ký ľudí ho videli na nete a aj osobne a stiahnutý z aukcie nebol. Takto polemizovať by sa dalo absolútne o každej mince v aukciach.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ano,také mi tak zprvu připadal,kvůli nedostatku materiálu ke srovnání...dokud nebyl vystaven ten na aukru. Pak jsem dal za pravdu Fidzimu.. A debaty?Ty do numismatiky patří,je to její koření Každopádně díky za názory.
|
|
|
Moderátor
|
Lopez1506 napsal Co se týká 1601: Takže chápu to tedy tak,že "putovní"2 tolar od Fruhwalda je origo,a i 2 tolar z aukra(nabídka byla odstraněna) je origo,...........nebo ten z Aukra je falz přesně podle předlohy pravého Fruehwalda,včetně praskliny razidla a celé"filatelie"v perlovci? Zde jen připomenu patrný dvojráz v"putovním"dvojáku...který případné srovnání zkresluje. Obrázky:
Ano vypadá to tak jak jsem zmiňoval v příspěvku 38. « Poslední úpravu provedl(a) Guldiner v 30. 3. 2022, 11:58. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Kaporcek napsal 2 toliar 1601 u Fruhwalda mi pripadá ako origo. Je tam tím ľudí čo to posudzuje a ďalšie 100 ký ľudí ho videli na nete a aj osobne a stiahnutý z aukcie nebol.
Teraz si ma fakt pobavil. 1.apríla je aukcia. Príď a posúď sám. Potom môžeme pokračovať v debate. Kaporcek napsal Takto polemizovať by sa dalo absolútne o každej mince v aukciach.
Nie. _______________ Processed coin catalogs 3.788 Auctions / 32.320 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Takže ak som to ja správne pochopil. Vaše závery sú nasledovné : 2 t 1601 KB od Fruhwalda z 2015 roku, teraz nejaký z aukra sú z tej istej raznice. Oba sú falošné. Takže kupec z roku 2015 ma narokovatelnu pohľadávku v aukčnej spoločnosti Fruhwald na 13,500 e + vtedajšie % aukčnej prirážky a poprípade príslušenstvo z danej sumy.
|