Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#11 30. 5. 2015, 10:49

Paul napsal/a:

Bohužel uvěří, díky za naši sice neumělou a bezzubou demokracii (ve smyslu odsouzení lumpů viz Rath a teď Nečasová), ale demokracii. To v Rusku se dovědí jen to, co jim Puťka naserviruje a před tím schválí😃
no vidíš, a rusofilové v Čechách tomu ještě uvěří 🙂

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#12 30. 5. 2015, 14:28

Pro většinu těch, které sem drahá EU chce naimigrovat, je Alláh mírou všech věcí. Pro pana Piťhu zase Kristus. Jako ateista v tom nevidím žádný rozdíl, jen důkaz toho, jak zhoubná může být víra na myšlení lidí. I když nepopírám, že v případě vyhrocení konfliktu budu kvůli svým kulturním kořenům bránit křesťany (kteří se mezitím budou snažit o dialog s muslimy) a ne ty druhé.. To, že jedině víra může sjednotit a zachránit nějakou civilizaci, je lež, je to jen jedna z věcí, na které může a nemusí být postavena..
Mimochodem pamatuji si pana Piťhu jako ministra školství... katastrofa.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#13 30. 5. 2015, 16:31
Pro většinu těch, které sem drahá EU chce naimigrovat, je Alláh mírou všech věcí. Pro pana Piťhu zase Kristus. Jako ateista v tom nevidím žádný rozdíl, jen důkaz toho, jak zhoubná může být víra na myšlení lidí. I když nepopírám, že v případě vyhrocení konfliktu budu kvůli svým kulturním kořenům bránit křesťany (kteří se mezitím budou snažit o dialog s muslimy) a ne ty druhé.. To, že jedině víra může sjednotit a zachránit nějakou civilizaci, je lež, je to jen jedna z věcí, na které může a nemusí být postavena.. Mimochodem pamatuji si pana Piťhu jako ministra školství... katastrofa.

Určitě máš pravdu, že každý fanatizmus je škodlivý ... náboženský i politický známe z historie. Vzpomínám si když jsem dělal fušku za komančů u faráře a diskutovali jsme o víře a tak podobně. S farářem jsem si tykal, byl o 3 roky starší než já. No a on mi říkal, když jsi věřící, tak proč nejdeš mezi nás a nechodíš do kostela ? Já mu odpověděl takto : Pavle máš radši ty babky co chodí do kostela, boha plnou hubu a mozoly na kolenách , které pak z toho kostela vylezou a pomlouvají, že Máňa má dítě s tím a s tím, nebo máš radši člověka, jako já který ho má v srdci, ale je stejně nedokonalý jako ty tvoje kostelní báby. Kdybych tam vlezl mezi vás tak bych měl pocit, že kostel spadne. Pokýval hlavou a říká ... možná máš pravdu. No a pak jsem ho dorazil a říkám víš, když potřebuji pomoci, tak jdu za kovářem poprosit a nepotřebuji k tomu kovaříčka (faráře), protože ti kovaříčci nejsou o nic lepší než já a jsou to stejně hříšní lidé, jako já nebo ty svíčkové báby, Navíc když si vzpomenu co udělala církev, kde jsem pokřtěn Husovi, nebo chudákům při honech na čarodějnice a to z důvodu mamonu, tak k žádné církvi nemám důvěru, protože z fanatizmu se dělají zvěrstva. No od té doby mne už nepřesvědčoval. Prostě k tomu , aby jste nekonali zlo nepotřebujete žádnou církev, k tomu stačí obyčejné svědomí, před kterým neutečete. No můj názor, že není potřeba církví, aby jste byli milí tomu nejvyššímu podpořil člověk, který byl v klinické smrti a říkal mi , že Bůh neuznává žádné církve a jsou mu zcela lhostejné a jediné co uznává je láska, k bližnímu, zvířeti, přírodě , rodině atd. Prostě jde jen o čistou lásku , ta je prý univerzální a z ní vše vychází a to je začátek všeho ....To jsem se dozvěděl před cca 5 ti lety, takže moje tušení od začátku bylo správné , že církve , nebo jiné sekty jsou nedůležité😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#14 30. 5. 2015, 16:51

A Piťha byl ministr ? No to už jsem zapomněl asi pro mne nebyl tenkrát důležitý, že jsem si to jméno nezapamatoval. No nic, ale to co teď řekl se mi líbí ... třeba je lepší kněz než ministr😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#15 30. 5. 2015, 16:58
A Piťha byl ministr ? No to už jsem zapomněl asi pro mne nebyl tenkrát důležitý, že jsem si to jméno nezapamatoval. No nic, ale to co teď řekl se mi líbí ... třeba je lepší kněz než ministr😃

Ještě si vzpomínám na slova toho klinicky mrtvého. Řekl, že po smrti to mají nejtěžší vrazi a právě faráři, kteří se zpronevěřili svému poslání, protože se zaštiťovali jeho jménem a konali zlo. Prý tam viděl právě tyto lidi a ti byli tedy tůze nešťastní z toho , co tady provedli a jsou nejvíc na onom světě potrestáni.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#16 30. 5. 2015, 17:20

Poněkud nepřesná až naivní dehonestace církví jako takových. Se spoustou obecně tradovaných omylů či spíše blábolů - viz např. katolická církev a čarodějnické procesy...

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#17 30. 5. 2015, 17:23

Další co mi řekl, pomalu si to vybavuji. Prý každý má má mnoho životů, tedy zemře ukáží se mu chyby, které napáchal a je mu dána další možnost to v dalším životě udělat jinak, tedy stát se dokonalým, nebo tak nějak. Říkal, že očistec skutečně existuje a je to právě ten současný život , který žijeme a máme se pokusit napravit chyby z minulých životů. Připodobnil to škole, jdeme do první třídy, kterou nezvládneme a propadneme a musíme opakovat, dokud nejsme zralí, nezvládnem to a nepostoupíme do třídy druhé a tak dál a tak dál. Si tak pro sebe říkám, jak dlouho už studuji, kolik tříd (životů) jsem nezvládl, jestli to je fakt pravda 😃 ? Občas si na to vzpomenu a pomůžu bližnímu, co když to je pravda a budou se vážit moje hříchy a dobré skutky na těch vahách. Mám strach , jak se krátí můj život a mezi čerty se mi fakt nechce😃🙂 😉 😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#18 30. 5. 2015, 17:28
Poněkud nepřesná až naivní dehonestace církví jako takových. Se spoustou obecně tradovaných omylů či spíše blábolů - viz např. katolická církev a čarodějnické procesy...

Nevím v čem dehonestace, v jakém smyslu ? V začátku čarodějnických procesů byli upáleni chudí lidé, potom šlo o bohaté měšťany a dokonce o faráře. Žiji v kraji čarodějnických procesů , takže něco málinko o tom vím. V těch hrůzných procesech šlo většinou o majetek....

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#19 30. 5. 2015, 17:50

Kladivo na čarodějnice tuším nebyl světský zákoník, ale církevní ... nebo se mýlím ?

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#20 30. 5. 2015, 17:53

ved tie procesy boli, uz sa zabudlo na inkviziciu? Najlepsiu prax upalovania ludi mali v Spanielsku.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.