Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Paul napsal/a:
Bohužel uvěří, díky za naši sice neumělou a bezzubou demokracii (ve smyslu odsouzení lumpů viz Rath a teď Nečasová), ale demokracii. To v Rusku se dovědí jen to, co jim Puťka naserviruje a před tím schválí😃
no vidíš, a rusofilové v Čechách tomu ještě uvěří 🙂

Pro většinu těch, které sem drahá EU chce naimigrovat, je Alláh mírou všech věcí. Pro pana Piťhu zase Kristus. Jako ateista v tom nevidím žádný rozdíl, jen důkaz toho, jak zhoubná může být víra na myšlení lidí. I když nepopírám, že v případě vyhrocení konfliktu budu kvůli svým kulturním kořenům bránit křesťany (kteří se mezitím budou snažit o dialog s muslimy) a ne ty druhé.. To, že jedině víra může sjednotit a zachránit nějakou civilizaci, je lež, je to jen jedna z věcí, na které může a nemusí být postavena..
Mimochodem pamatuji si pana Piťhu jako ministra školství... katastrofa.

Určitě máš pravdu, že každý fanatizmus je škodlivý ... náboženský i politický známe z historie. Vzpomínám si když jsem dělal fušku za komančů u faráře a diskutovali jsme o víře a tak podobně. S farářem jsem si tykal, byl o 3 roky starší než já. No a on mi říkal, když jsi věřící, tak proč nejdeš mezi nás a nechodíš do kostela ? Já mu odpověděl takto : Pavle máš radši ty babky co chodí do kostela, boha plnou hubu a mozoly na kolenách , které pak z toho kostela vylezou a pomlouvají, že Máňa má dítě s tím a s tím, nebo máš radši člověka, jako já který ho má v srdci, ale je stejně nedokonalý jako ty tvoje kostelní báby. Kdybych tam vlezl mezi vás tak bych měl pocit, že kostel spadne. Pokýval hlavou a říká ... možná máš pravdu. No a pak jsem ho dorazil a říkám víš, když potřebuji pomoci, tak jdu za kovářem poprosit a nepotřebuji k tomu kovaříčka (faráře), protože ti kovaříčci nejsou o nic lepší než já a jsou to stejně hříšní lidé, jako já nebo ty svíčkové báby, Navíc když si vzpomenu co udělala církev, kde jsem pokřtěn Husovi, nebo chudákům při honech na čarodějnice a to z důvodu mamonu, tak k žádné církvi nemám důvěru, protože z fanatizmu se dělají zvěrstva. No od té doby mne už nepřesvědčoval. Prostě k tomu , aby jste nekonali zlo nepotřebujete žádnou církev, k tomu stačí obyčejné svědomí, před kterým neutečete. No můj názor, že není potřeba církví, aby jste byli milí tomu nejvyššímu podpořil člověk, který byl v klinické smrti a říkal mi , že Bůh neuznává žádné církve a jsou mu zcela lhostejné a jediné co uznává je láska, k bližnímu, zvířeti, přírodě , rodině atd. Prostě jde jen o čistou lásku , ta je prý univerzální a z ní vše vychází a to je začátek všeho ....To jsem se dozvěděl před cca 5 ti lety, takže moje tušení od začátku bylo správné , že církve , nebo jiné sekty jsou nedůležité😃

Ještě si vzpomínám na slova toho klinicky mrtvého. Řekl, že po smrti to mají nejtěžší vrazi a právě faráři, kteří se zpronevěřili svému poslání, protože se zaštiťovali jeho jménem a konali zlo. Prý tam viděl právě tyto lidi a ti byli tedy tůze nešťastní z toho , co tady provedli a jsou nejvíc na onom světě potrestáni.

Další co mi řekl, pomalu si to vybavuji. Prý každý má má mnoho životů, tedy zemře ukáží se mu chyby, které napáchal a je mu dána další možnost to v dalším životě udělat jinak, tedy stát se dokonalým, nebo tak nějak. Říkal, že očistec skutečně existuje a je to právě ten současný život , který žijeme a máme se pokusit napravit chyby z minulých životů. Připodobnil to škole, jdeme do první třídy, kterou nezvládneme a propadneme a musíme opakovat, dokud nejsme zralí, nezvládnem to a nepostoupíme do třídy druhé a tak dál a tak dál. Si tak pro sebe říkám, jak dlouho už studuji, kolik tříd (životů) jsem nezvládl, jestli to je fakt pravda 😃 ? Občas si na to vzpomenu a pomůžu bližnímu, co když to je pravda a budou se vážit moje hříchy a dobré skutky na těch vahách. Mám strach , jak se krátí můj život a mezi čerty se mi fakt nechce😃🙂 😉 😃

Nevím v čem dehonestace, v jakém smyslu ? V začátku čarodějnických procesů byli upáleni chudí lidé, potom šlo o bohaté měšťany a dokonce o faráře. Žiji v kraji čarodějnických procesů , takže něco málinko o tom vím. V těch hrůzných procesech šlo většinou o majetek....

ved tie procesy boli, uz sa zabudlo na inkviziciu? Najlepsiu prax upalovania ludi mali v Spanielsku.
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.