Autor |
Příspěvek |
|
|
Moderátor
|
A čo tak Monografia čs. známok?!
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
též doporučuji publikaci, na kterou dal odkaz babygulka. jen tam nebude SŠ
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
babygulka, smith, Jaa-chym - ďakujem za rady ! smith - čo som pochopil z tohoto, tak v monografiach (1-4) to asi nebude (prispevok #355 a ďalej). https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/jak-udelat-filatelistickou-obalku-10812x15PS: Ešte ak vie niekto poradiť, kde hľadať tieto letecké trify z obdobia SŠ 1939-1945 tak za radu budem vďačný. Možno v katalógoch L. Novotného? neviem ...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jak uložit do alba písmenkové známky?
|
|
|
Moderátor
|
MEV69 napsal Jak uložit do alba písmenkové známky?
Tomuto dotazu ne zcela rozumím. Já osobně je ukládám stejně jako jakékoliv jiné známky.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Já měl dneska písmenkovou polévku a ukládal jsem jí do žaludku podle abecedy 
|
|
|
Moderátor
|
SakoMDKcz napsal Já měl dneska písmenkovou polévku a ukládal jsem jí do žaludku podle abecedy 
No nevím, mně by asi vystydla  .
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Myslel jsem, vzhledem ke způsobu přilepení písmenkové známky na dopis, jak ji odlepit, jak ji poté ošetřit, zbavit lepidla. Postupuje se snad stejně jako u normálních známek? Jsem začátečník.
|
|
|
Moderátor
|
Začínám tušit, že asi půjde spíše o samolepicí známky než o známky písmenové. Prozatím jsem neměl s odlepováním českých samolepicích známek problémy, dají se odlepit prakticky stejným způsobem jako známky s klasickým lepem.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Osobně jsem to zkoušel jednou. A zůstal jsem u rčení jednou a dost. Je to pro sběratele konečná dle mě. Jednině snad výstřižky nebo nové známky. Také jsem kdysi hledal odpověď a skončil jsem u názoru výše popsaného.
|
|
|
Moderátor
|
Automatové ale odlepit nejdou. Aspoň se mi to vodou nepovedlo. Jde to benzínem, ale to tam ten lep zůstává.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Neni zde nahodou nekdo z Klubu filatelistu z Brna? Rad bych se tam pripojil. Nejakou dobu znamky sbírám , ale porad se v tom nejak potacim.Doufam, ze bych tak mohl nasbirat prakticke zkusenosti a nejen informace z internetu. Dik
|
|
|
Moderátor
|
No a proč tam teda nezajdeš? Z Brna je i nad tvým příspěvkem Pavel III. Jinak http://www.filabrno.net/kfam.htm Určitě s tvým přijetím do klubu, nebude sebemenší problém.
|
|
|
Moderátor
|
Nuž, tento týden bych to neřešil, fšeci, nebo skoro fšeci, budó na výstavě ve Žďáru ... kam by i jakrystof mohl dorazit. Nepochybně to bude poučné.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Diky za reakce, Zďár v planu mam, jen se trosku lisi od plánu mojí jet s dětmi ke tchyni do Kyjova, tak uvidim jak to vybojuju . Ten brněnské klub ma mit kazdou v sobotu nejaky sedánky, tak se tam chystam prilezitostne, pres týden to nedávám. A jedte jednou diky
|
|
|
Moderátor
|
Do Žďáru se určitě zajeď podívat. Budou tam exponáty světové kvality a je tedy kde brat inspiraci.
|
|
|
Moderátor
|
jakrystof napsal Diky za reakce, Zďár v planu mam, jen se trosku lisi od plánu mojí jet s dětmi ke tchyni do Kyjova, tak uvidim jak to vybojuju . Ten brněnské klub ma mit kazdou v sobotu nejaky sedánky, tak se tam chystam prilezitostne, pres týden to nedávám. A jedte jednou diky
Každou sobotu od 9 hodin (poslední v měsíci od 8 hod) v Kometa Pubu na Stadionu, ale tento týden se čeká nízká účast, neb bude hodně lidí právě ve Žďáru. A manželka jistě ocení prohlídku památky UNESCO ... kterou ani velký Klaus neznal (ignorant jeden). 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak ve Zdaru jsem byl sám ale byl.No a ted v sobotu zkusim skocit na Tu Kounicovu.Tam se diskutuje ,mêni,prodava atd ?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jakrystof napsal Tak ve Zdaru jsem byl sám ale byl.No a ted v sobotu zkusim skocit na Tu Kounicovu.Tam se diskutuje ,mêni,prodava atd ?
nejlepší je poslední sobota v měsíci kdy je tam i aukce známek kde si můžeš doplnit nebo rozšířit jak vědomosti tak sbírku, pokud by jsi tam 25 června byl přihlas se u mě a můžeme o známkách pokecat skoro všichni mě tam znají Winterling Jirka z Moravy
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zkusim se tam zitra mrknout co a jak a toho 25.6 se zkusim prihlasit.Nejake prispevky jsem od tebe -Jirko z Moravy - tady cetl.Nejak mi zustalo v hlave ze se 60 let venujes RU ., diky
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak jen pro info, 25.6 jsem na té Kounicové byl. Neměl jsem s sebou známky, tak jsem Jirku nechtěl otravovat tak jsem ho nevyhledal. U vchodu jsem se s nějakým pánem bavil, ale měl horší sluch tak jsme se moc nedomluvili. Bonužel mám ale pocit, že moje sbírka těžko v někom vyvolá potřebu se mnou měnit známky. No přes léto si známky budu dále třídit a po prázdninách se přihlásím. Ale napadlo mě když jsem viděl ty pány jak se sklání nad známkami, že pokud byli členy klubu už v roce 1951 tak se možná znali s mým dědou i když za rok a půl uplyne 100 let od jeho narození :-)
|