Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Určení brakteátu

Vykupminci.cz
Numisargo

Určení brakteátu

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Díky,zkusím to přefotit,ale ten materiál mě nesedí,je to měděný plech
Registrovaný uživatel
Je to nejspise vrchni cast knofliku z cca 19 stoleti. Knoflik byl dost konkavni, tak proto se pri narovnani roztrhnul podobne jako brakteaty. A zjevne mel na sobe neco vyrazene.
Registrovaný uživatel
Jeste doplnim - vyrazene veci mely velmi casto knofliky od myslivcu (ruzne kolouchy, srnce, jeleny, psy atd.), takze casto se nachazi v lese.
Registrovaný uživatel
Prosím o určení.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
horní část knoflíku ...... mince to není zcela jistě ....
Registrovaný uživatel
Děkuju.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit, co je toto za brakteáty a jakou to má případně cenu v tomto stavu? Jsou oba stejného typu, stříbro, hmotnost kolem 0,8g a průměr cca 42mm.

Budu rád za každý tip.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
fikus: velký český brakteát Václava I. katalog Cach 737. Když tak se mi ozvi na mail.
Sice je olámaný, ale je to velký brakteát a v aukci by mohl udělat 15-20 000
Registrovaný uživatel
Děkuji za info. Opravdu to ve mě asi probouzí zájem o velké brakteáty😉 Zeptám se možná trochu blbě, ale kde se dá sehnat něco k nastudování o nich? Já si zatím jen sehnal Cacha, ale tam se toho člověk moc nedozví... Existuje o nich nějaké ucelenější dostupné dílo?
Registrovaný uživatel
Ad fikus: Není to sice žádná typologie, ale řadu věcí lze vyčíst z popisu bohatého nálezu z Levínské Olešnice od P. Schneidera: https://www.abalonknihy.cz/produkt/levinska-olesnice/. Jinak člověk musí vesměs sáhnout po různých článcích ve sborníkách apod.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Určení brakteátu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1