Četl jsem, že kopie jsou hodně kvalitní a jdou rozeznat stěží dle značení a materiálu. Takže netuším, jestli jsou z aukro odkazu kopie. Ale to nic nemění na ceně. Nezkoumal jsem fotky. Jen ceny, za jaký choděj ( a klidně i kopie, ale deklarovány jako originál)..
Můžeme vidět i druhou stranu odznaku?

Ty odznaky na Aukro, to vyráběl v Praze pan Jelínek, který měl strojní dílu. Je to měkký kov, něco jako liteřina. Poznáte to jednoduše, stačí špendlík. Odznaky byly velmi vzácné. Potom p.Patejdl vydal o těchto odznacích článek, který vyšel nejprve v Mnichově, jak se ten časopis jmenoval si nepamatuji. Najednou se odznaky objevili ve Vídni za velké peníze a postupně byla cena nízká, tedy 200 Lilingů. No, ale dnes do toho každý dal peníze a tím to končí. Já na stránkách SFS mám toto téma zpracované a jsou tam na ukázku i ty novoděly. V současnosti to vypadá tak, že i v katalogu Vídně tyto odznaky jsou k prodeji. Ale jen dle obrázku se to nepozná. Já měl tu výhodu, že jsem p. Jelínka znal a něco mi k tomu řekl. Vydělal na tom všem neskutečné peníze.
Ladislavaliev@atlas.cz

http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=148&t=842
Zde pro všechny, kdo mají zájem, je to z mé sbírky a další sbírky kolegy.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.