Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Nemluvil jsem o odznaku PČR , ale o odznaku MP. A nejde o tr.č. a asi váš kamarád kriminální rada možná není obeznámen a jednotnou výstroj stanovuje MV vyhláškou, takže tam je stanoven rozměr , barevné provedení apod..Není stanoveno kdo ten odznak může vyrábět, tedy není stanovena firma a obce si pro MP mohou nechat vyrobit služební odznak u každého rytce v každém krámku, který to zvládne obrazně řečeno. Jediná podmínka je , že to musí odpovídat rozměrům a barevnému provedení , tedy jednotným prvkům, které stanovilo MV , to je celé. T. Jiná situace je samozřejmě, kdy by toto udělal příslušník PČR, tak tam je to nepřípustné a odznak nelze v žádném případě nahradit nějakou kopií. S tím si to asi spletl a bral to dle jejich služebního zákona, tam má samozřejmě pravdu. Takže opakuji u MP odznaku jde jen o to, aby přesně odpovídal vzoru, rozměrům a barevnému provedení, které stanovuje MV. Třeba nášivka, myslím tím domovenka , která se nosí na záloktí rukávu má každá MP jinou a je jen stanoveno , kde se nosí a ne , jak má vypadat, nebo jaké rozměry má mít. Ale tím vás nebudu zatěžovat. Podobný odznak si může nechat vyrobit každý normální sběratel do sbírky na tom nic trestného není. Opak je pravdou pokud ho zneužije a bude neoprávněně někde vystupovat, jako úřední osoba tam se to řeší v tr.právní rovině, buď jako přestupek , nebo tr.čin. V momentě, kdy si jej vezme strážník, který je úřední osobou, tak se ničeho nedopouští pokud odznak odpovídá přesně stanoveným normám vyhl.MV. Protože ty odznaky se služebním číslem se na MV nefasují ze skladu,tak jako u PČR a obce si je nechávají vyrábět, nebo je kupují u firem, které se tím zabývají. Ale ten váš kriminální rada to nemusí vědět a bere to dle sebe u PČR, takže ono je to trošku jiné u nich a u nás. Stačí ?

Já to zjednoduším. Není stanoveno, že služební odznaky MP múže jen a pouze vyrábět firma XY a také distribuovat. Tyto odznaky si může město, nebo obec nechat vyrobit u kohokoliv. Jen je striktně stanoveno, jak má vypadat barevně , symboly, rozměry. A to se týká i uniforem, takže v jednom městě uvidíte měšťáka v saku a šestihrannou čepicí, kravatou a jinde je v čerňákách a bejsbolovou čepicí, ale je stanoven striktně odznak na pravé straně prsou, domovenka na záloktí levého rukávu a třeba jiné atributy, šachovnice, označení, rozměry polepů sl. vozidel atd. atd.

No a ještě dodám, že pokud by sběratel získal služební odznak PČR do sbírky , tak má větší cenu a to o dost, protože se nedá legálně získat. Pokud jej občan nalezne, tak je povinnen jej neprodleně odevzdat na nejbližší služebně PČR. Odznak MP má sběratelsky menší cenu, protože se dá koupit i na internetu tuším. No, ale má cenu jinou. Nabízeli mi za můj odznak v 90 tých letech 10 000 Kč. Nechápal jsem proč, nabízel mi tu cenu pražák. Pátral jsem po tom, proč takový ranec a dozvěděl se proč. Teď už ta cena neplatí a je to právě tou dostupností na netu, který tehdy nebyl tak rozšířen a odznak nebyl dostupný, tak lehce. Podotýkám, že jsem jej neprodal, i když to tehdy byly strašně velké peníze, které představovaly u mne víc, jak měsíční plat .... já měl strach to udělat. Jinak dodnes máme v v interních předpisech stanovenou pokutu za ztrátu služebního odznaku 500 Kč a dostanu nový se služebním číslem. Jo a ještě pražákovi by se investice 10 000 Kč v těch 90 tých vrátila prý za cca 3 měsíce. Proč to nemohu sdělit, ale nešlo o to, že by si hrál na měšťáka a vybíral pokuty. Šlo o jinou věc, jsou to vykuci ti pražáci.😃

Takže vidíte, že jej lze celkem snadno koupit https://aukro.cz/orig-odznak-mp-mestska-policie-noseny-6961236648

U vás mne toto zvolání nijak nepřekvapuje. Vaše příspěvky také nejsou úplně pravdivé, i když chladným zbraním určitě rozumíte, ale nad vašimi některými informacemi se také usmívám, jsou mimo , ale nereaguji. Vy prostě jen potřebujete podpořit určitého uživatele, to je celé. Jinak jen jsem reagoval na sdělení kriminálního rady, známého Altmanna,jenž nezná zákon 553/1991, což je evidentní, nebo to p.Altmann špatně pochopil. Takže Džony klidně můžete podkuřovat svým kamarádům , abyste se zavděčil ...já to mám na háku 😃

Omlouvám se p. Altmannovi, protože já v prvotním příspěvku o odznacích neuvedl, že mluvím o MP. Takže ten rada reagoval správně pokud mu toto nebylo sděleno a vycházel z info, že jde o PČR. Teď jsem si to znovu četl a já to tam omylem neuvedl, takže omluva. Mějte se a slibuji, že tady na Sběrateli už moc přispívat nebudu, aby se nemusel Johny, tak moc rozčilovat. Všiml jsem si, že tady už mnoho starých mazáků není a asi vím i proč. Ne asi, ale vím proč. Pěkný zbytek dne přeji.

O žádné podpoře kohokoliv zde na fóru nic nevím. Znám tu mimo fórum jediného člověka a ten sem ke všemu moc nechodí. Takže křivé obvinění.
Zvedám hozenou rukavici a pojďme prodiskutovat toto "Vaše příspěvky také nejsou úplně pravdivé, i když chladným zbraním určitě rozumíte, ale nad vašimi některými informacemi se také usmívám, jsou mimo , ale nereaguji"
Jaké mé konkrétní příspěvky nejsou úplně pravdivé a jsou "mimo"? To mne hodně zajímá.
Mimochodem já se nerozčiluji, jen kroutím hlavou nad vyjadřováním některých jedinců. Ne některých, ale konkrétně Vás. Je evidentní, že o určitých věcech moc nevíte (evidentně o nich nemáte ani páru), například o zmiňovaných šavlích, ale přesto se s námi podělíte o Váš "fundovaný" názor. Nic proti tomu, že něčemu nerozumíte, každý nějak začínal a nikdo nemůže vědět vše. Ale pokud nevím, nekomentuji, naslouchám, čtu a případně se zeptám....

V pořádku váš názor Vám neberu. Myslím, že za cca 50 let co sbírám a setkávám se se starožitnostmi, nebo sběratelskými předměty a to celého spektra tohoto oboru již něco málinko vím. Ale jelikož nejsem namistrovaný, tak radši napíšu, že tomu nerozumím. Jsem tak trošičku skromný a kolikrát se i seknu. Napsal jsem zde jen možnost, že by se mohlo třeba i jednat o šavli takovou, nebo takovou. Netvrdil jsem, že to tak je. Za svůj život jsem se setkal s mnoha chladnými zbraněmi, i když je nesbírám, takže už jsem také za svůj život něco viděl.Hlavně co se týče Německa, protože za mého mládí se toho povalovalo na půdách a já si s tím hrál, než nám to zabavili policajti. Takže jsem si to ochytal a okoukal. Mne naštvalo to Vaše zvolání .. svatá prostoto.. asi jsem prosťáček, dle Vás, ale já se snažím diskutovat a nabízet možnosti ze zkušeností za ta léta sbírání. Nikdy netvrdím, že mám pravdu, jen nabízím možnosti a nenamistrovaně uvedu, že tomu vlastně nerozumím... i když kdo ví, co se ve mne skrývá. Mám obsažené celé spektrum starožitností a sběratelství.To znamená, že o všem , alespoň něco málo vím a nespecializuji se jen na jediný směr. To Vaše zvolání mne utvrdilo , že si myslíte , že jsem debil. Já si to o Vás naopak nemyslím a vím, že chladným zbraním rozumíte, ale i Vy se můžete mýlit. Nebudu psát v čem a bylo by to velké hledání ve Vašich příspěvcích. Nebylo toho moc a nestojí mi za to rozviřovat polemiku o předmětech, kde nejsem kovaný, tak jako vy. Každý jsme kovaný na něco jiného.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.