Dobrý den,
tak se hrabu v krabicích po dědovi, fotím a fotím a hledám modrého Mauricia a pořád nic 😁 Ale Hitlera, Masaryka a Hradčany jsem viděl už asi 500x. Mám pár známek, u kterých si nejsem jistý, co jsou zač. Některé jsou ve stavu ke kremaci nebo půjdou Šmudlovi na hraní. Ale jen ze zvědavosti bych se chtěl zeptat, zda někdo neví ke kterému státu patří. Jsou tam omylem asi dvě ze Srbska a jedna N.J. Wales, pak možná Albánie, ale u některých nevím.
Děkuji Václav
Obrázky:

Díky. Bulharsko, to jsem asi věděl. Ta se mi tam taky zatoulala. Nechci po někom aby hledal. Jen jsem myslel, že se třeba někdo podívá a pozná, protože ji má třeba doma. Ale díky moc. A myslel jsem, že fotky tady budou ve větším rozlišení, tak je hodím na rajče, jestli to něčemu pomůže

Děkuji za reakci. Fakt je, že nevím ani co je zálepka. Postupně něco nacházím, tak jsem se snažil na rajče dát aktuální stav. Někde tuším a někde netuším.
Escuelas centimos - nevím
Postage - one penny - Anglie?
... of good hope ?
Shqiptare - Albánie?
Ned...die?
Chama ? (Chaina ?)
Něco azbukou?
Pro Tacna y Africa ?
...
Já tam ty názvy moc nevidím. Můžu tušit, že třeba Libertia je možná Libérie apod., ale do jistoty mám daleko.
Ale díky za reakci

Lehce ti pomůže přítel na internetu - Google. Například zadej správný výraz ze známky Tacna y Arica přidej stamps nebo briefmarken (doplňující poznámka = česky známky) a uvidíš co všechno ti dokáže najít. Pokud neznáš cizí řeči, existuje překladač google. Zálepka (dobročinná nálepka nebo vigneta) je z roku 1908, prodávala se i u nás, protože v té době jsme patřili pod Rakousko-Uhersko a na ní je manželka panovníka (v Googlu zjistíš, že jsi o ní určitě slyšel). Další známky z Rakouska-Uherska jsou ty červené čtvercové bez názvu, jen se znakem a číslicemi 6 a 20.

Přibližně, zvrchu:
Estonsko, Bulharsko, Rakousko - zálepka, Alžírsko, Mys Dobré naděje,
Anglie, Mys Dobré naděje, Holandská Indie, Belgie,
Württemberg, Portugalsko, Prusko, Prusko
Itálie,
lokálni městská pošta Finsko, Itálïe, Itálie, Württemberg, Indický stát Travancore, Prusko
lokální Finsko, Rakousko, Rakousko, Srbsko, Srbsko
Slezsko
Turecko, nevím, Persie, něco s Řeckem, Marienwerder, Itálie, Slezsko,
Danzig, Švýcarsko, něco španělského, Dánsko nebo jiný severský stát, Jižní Austrálie, Itálie, moc rozmazaný
Belgie, Srbsko, nějaká Jižní Afrika, Turecko
dvakrát fiskální Venezuela, Turecko, Surinam, dvakrát Albánie
dvakrát fiskální Albánie, Libérie,
Panama, Srbsko, Peru,
pětkrát fisklání Venezuela,
Persie
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.