Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světová papírová platidla » usd

Vykupminci.cz
Numisargo

usd

Moderátoři: numpszi, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím :) potřeboval bych radu,příbuzný mi poslal z USA jeho druhou vydělanou jednodolarovku-první má samozřejmě on :D Chtěl bych si jí vystavit,ale četl jsem tady někde ve foru,že bankovky,když je dáte mezi nějakou slídu nebo něco podobnýho,co je z plastu,bankovka časem změní barvu,je to pravda? Nebo,kdo sbírá bankovky,v čem je uskaldnjete? Myslel jsem,že bych si to nechal zadělat mezi tenká sklíčka,bylo by to ok? Děkuju za radu a hezkou neděli:)
Registrovaný uživatel
Sú na trhu overené a bezpečné zakladače z plastu, ktoré bankovku nijakým spôsobom nepoškodia. Napr. Leuchturm. Toto fórum obsahuje množstvo týchto dotazov a rád. Na druhej strane si myslím, že ten 1 USD má oveľa väčšiu spomienkovú hodnotu ako numizmatickú. Ani vkusný rámček so zaskleným exemplárom nič nepokazí. Maximálne nevystavovať bankovku dlhodobo priamemu slnečnému svetlu aby nevybledla. V USA majú niektorí ľudia taký zvyk, že si svoju prvú zarobenú bankovku podpíšu, opatria dátumom a zarámujú na pamiatku. V nejakej knihe som čítal, že to mali vo zvyku najmä bohaté rodiny ako Rothschildovci či Rockefellerovci. Potom si ju vystavili na čestné miesto vo svojej pracovni.
Registrovaný uživatel
Jo s Rotshieldovimi nemáme bohužel nic společnýho,ale bylo by to hezký po finanční stránce :D Ano datum tam mám taky,rok 2000 založil židovskou prádelnu,takže tahle dolarovka má pro mě a pro rodinu velkou cenu z hlediska historie naší rodiny,proto se chci o ní dobře postarat:) Leuchtrum-mrknu na to a děkuju Tony:)
Registrovaný uživatel
OK. Nie je za čo. :D
Registrovaný uživatel
Tony-to to já se pochlubím,že mám takto zarámované s mojí kojeneckou fotkou 2 dolarovku a 100 Kčs(hnědou),které jsou stejně staré jako já.Jsou obě UNC,což se o mě bohužel říci nedá!Je to taková symbolika doby,ve které jsem se narodil.Ještě bych tam dodal nějakou tu rublovku a bylo by to perfektní!.No,uvidím,co se naskytne.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světová papírová platidla » usd

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1