Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Dá se říci......😉

Ludva- co je ten tvůj PG za typ, nedaří se mi z té fotky poznat rozdělovací znaménko ve vnitřním opise panovníka. Tečka, nebo kroužek?
-jinak to bělení- pokud se nemýlím, tak se používalo po dlouhou dobu u různých stříbrných ražeb, nejen u nás. Byla to dobrá finta, jak vypadaly mince z méně hodnotného kovu kvalitněji, přesně jak to bylo popsáno výše.

Ludva napsal/a:
Já měl samozřejmě na mysli to bělení střižku v kyselé lázni ještě před vlastní ražbou. Byl tohle standardní postup ražby i za jiných panovníků?
Doporucuji zapujcit nebo poridit si napr. knihu E.Leminger: Kralovska mincovna v Kutne Hore vydane v reprintu r.2003. Je tam vse dulezite o stare mincovni technice a jeste mnoho dalsich uzitecnych informaci.

Ludva napsal/a:
Díky za tip na knihu, rozhodně ji zkusím sehnat. Já se mincím věnuju teprve velmi krátce, tak o tom zatím vím celkem... nic :-) Ale usilovně na sobě pracuju. A to rozdělovací znaménko je tečka.
Tak pracuj......😉
A tečka - Sm.2...jak psal Archy.....

nic moc střížek a nedoražený...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

napsal/a:
No a po porovnávání jsem došel k názoru, že mince, kterou tady o kousek výš ukázal Waluigi, je to samé. I tam už se ukazují puchýře na hranách s typicky znědofialově zbarveným podkladem (zabarvení původního podkladového materiálu způsobené čištěním mince kyselou metodou) a oprýskávající stříbření.
To není dobové falzum.

..kurník, tak jsem si říkala, že jistě bude přihazovat někdo z kolegů a tak jsem nepřihazovala... kurník, měla jsem http://aukro.cz/show_item.php?item=1627469399😞 😞 😞

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.