Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#2751 22. 11. 2014, 23:46

oliver napsal/a:

... toto je cena za opravdu luxusniho Karla IV. ...

opravdu luxusní Karel s ostrou ražbou by ale udělal jistě ještě mnohem více(možná cca 20000 či více) 🙄

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#2752 22. 11. 2014, 23:48

Vyjadrovať sa k cenám grošov je naozaj ošemetné, najmä keď naozaj nechodím po aukciách a nemám prehľad ako mnohí tuná prítomní. Na druhej strane práve pražské groše Václava II. som ponúkal a predával a poviem úprimne, že za túto cenu som naozaj v porovnateľnom stave predal groš s menším levom (mnohí si moju ponuku z minulého roka pamätajú, bolo to pomerne verejné, ponuku som posielal každému kto mal záujem). Teda, mám dojem, že mierne sa v cenách grošov Václava II. vyznám a vidím klady aj "zápory" konkrétnej mince. Stále som presvedčený, že 11 litrov za túto mincu je naozaj prúser, naozaj prúser. Ale to je môj názor - ja si za ním stojím, ale nikomu ho nevnucujem.

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#2753 22. 11. 2014, 23:49
archy: myslim nemas, at uz je pomer jakykoliv, neni to zadna rarita. dracek: ale to je to, co tvrdim ja. ze za ten stav to par tisic udela, to chapu. presto, s ohledem na to, v jakych stavech bezne grose Vaclava II. koluji mezi sberateli (a vime, ze trh je navic v posledni dobe celkem dobre ziven - to sam naznacujes), je ta cena vysoka. toto je cena za opravdu luxusniho Karla IV. (ktery je v krasnem stavu opravdu vzacny), ale ne za Vaclava II., kdy si dovolim rici, ze takto luxusne vypada kazdy sty gros. nekolik stovek sem jich uz v ruce mel a par neuveritelnych jsem fakt videl. to u Karla IV. to bude jeden z tisice (mozna) a porad bude diky razbe na tenci strizek hnusnejsi, nez prumerny Vaclav II. za tento stav z aukce rozumnych vidim par tisic, tj. 6-7, ale ne 11. to mi prijde dost. na strane druhe ale ruku na srdce, uznavam. snaze pochopim nekoho, kdo na to ma, ze tuto spicku koupi za tech 11, nez to, ze nekdo koupi v aukci to, co sme resili predtim, za 3T (pri soucasne nabidce). samozrejme, roli tu hraje vzdycky subjektivita.

Asi som sa zle vyjadril. Keď som hovoril že zhruba každý tretí bol bez drieku v písmene A, tak som práve sám myslel, že to nie je žiadna rarita, ale normálna vec. Sorry, komunikačná bariéra, moja chyba.🙂

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#2754 23. 11. 2014, 00:00

vsak ja to tak myslel, ale ty jsi pochopil, ze rikam ze ne...

tj. myslim ze nemas = nemas to zkreslene - reakce na "Ja to mám možno trochu skreslené..."

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#2755 23. 11. 2014, 00:02
oliver napsal/a: ... toto je cena za opravdu luxusniho Karla IV. ... ...

asi ano, protoze zatimco na V.II v luxusnim se uverit da snadno, na K.IV dost stezi (i kdyz verim, ze par jich v sejfech nekde bude) 😁 😁 😁

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#2756 23. 11. 2014, 00:05
vsak ja to tak myslel, ale ty jsi pochopil, ze rikam ze ne... tj. myslim ze nemas = nemas to zkreslene - reakce na "Ja to mám možno trochu skreslené..."

Moja chyba, skús to niekedy v esperante... :-)

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#2757 23. 11. 2014, 00:11
Vyjadrovať sa k cenám grošov je naozaj ošemetné, najmä keď naozaj nechodím po aukciách a nemám prehľad ako mnohí tuná prítomní. Na druhej strane práve pražské groše Václava II. som ponúkal a predával a poviem úprimne, že za túto cenu som naozaj v porovnateľnom stave predal groš s menším levom (mnohí si moju ponuku z minulého roka pamätajú, bolo to pomerne verejné, ponuku som posielal každému kto mal záujem). Teda, mám dojem, že mierne sa v cenách grošov Václava II. vyznám a vidím klady aj "zápory" konkrétnej mince. Stále som presvedčený, že 11 litrov za túto mincu je naozaj prúser, naozaj prúser. Ale to je môj názor - ja si za ním stojím, ale nikomu ho nevnucujem.

Pokud je to tak, potom je ale otázka kolik by takové groše udělaly například v zavedené aukci.

Co se týče PG Karla tak někteří si možná vzpomenou na jeden velmi pěkný před lety u Dukátu - 26t.

Profilový obrázek
alkron

Uživatel

Zaregistrován:
5. 5. 2013

#2758 25. 11. 2014, 22:10

Zdravím Vás, jsem laik a chtěl bych znát Váš názor na tento PG.
Přikládám skeny mince.
Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#2759 25. 11. 2014, 22:11

bohuzel pomerne proflaknute polske falzum, musi byt i tady nekde v diskusi

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#2760 25. 11. 2014, 22:24

zde je o tom clanek v polskem numismatickem casopise:

Gdańskie Zeszyty Numizmatyczne nr 95 2011

jinak nejlepe se tato falza poznavaji podle dost nepovedene mordy lva. takovou u pravych grosu najit nejde, prava je krasne vypracovana, ma uslechtile tvary (nedavno jsem ji sem z jinych duvodu daval). odchylky jsou i jine, ale to uz je vic pro zkusenejsi. zde je ta ukazka toho, jak ta spravna morda ma plus minus vypadat:

Obrázky:

stary odkaz je nefuncni, casopis je aktualne dostupny pres tento link: http://ptngdansk.pl/category/gzn/

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.