Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

oliver napsal/a:
... toto je cena za opravdu luxusniho Karla IV. ...
opravdu luxusní Karel s ostrou ražbou by ale udělal jistě ještě mnohem více(možná cca 20000 či více) 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Vyjadrovať sa k cenám grošov je naozaj ošemetné, najmä keď naozaj nechodím po aukciách a nemám prehľad ako mnohí tuná prítomní. Na druhej strane práve pražské groše Václava II. som ponúkal a predával a poviem úprimne, že za túto cenu som naozaj v porovnateľnom stave predal groš s menším levom (mnohí si moju ponuku z minulého roka pamätajú, bolo to pomerne verejné, ponuku som posielal každému kto mal záujem). Teda, mám dojem, že mierne sa v cenách grošov Václava II. vyznám a vidím klady aj "zápory" konkrétnej mince. Stále som presvedčený, že 11 litrov za túto mincu je naozaj prúser, naozaj prúser. Ale to je môj názor - ja si za ním stojím, ale nikomu ho nevnucujem.

Asi som sa zle vyjadril. Keď som hovoril že zhruba každý tretí bol bez drieku v písmene A, tak som práve sám myslel, že to nie je žiadna rarita, ale normálna vec. Sorry, komunikačná bariéra, moja chyba.🙂

vsak ja to tak myslel, ale ty jsi pochopil, ze rikam ze ne...
tj. myslim ze nemas = nemas to zkreslene - reakce na "Ja to mám možno trochu skreslené..."

asi ano, protoze zatimco na V.II v luxusnim se uverit da snadno, na K.IV dost stezi (i kdyz verim, ze par jich v sejfech nekde bude) 😁 😁 😁

Pokud je to tak, potom je ale otázka kolik by takové groše udělaly například v zavedené aukci.
Co se týče PG Karla tak někteří si možná vzpomenou na jeden velmi pěkný před lety u Dukátu - 26t.

bohuzel pomerne proflaknute polske falzum, musi byt i tady nekde v diskusi

zde je o tom clanek v polskem numismatickem casopise:
Gdańskie Zeszyty Numizmatyczne nr 95 2011
jinak nejlepe se tato falza poznavaji podle dost nepovedene mordy lva. takovou u pravych grosu najit nejde, prava je krasne vypracovana, ma uslechtile tvary (nedavno jsem ji sem z jinych duvodu daval). odchylky jsou i jine, ale to uz je vic pro zkusenejsi. zde je ta ukazka toho, jak ta spravna morda ma plus minus vypadat:
Obrázky:
stary odkaz je nefuncni, casopis je aktualne dostupny pres tento link: http://ptngdansk.pl/category/gzn/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.