Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Vykupminci.cz
Numisargo

Václav II.

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Nechte ho mně ;) mám už nachystané dvě koruny na poslední sekundy aukce 8)
Registrovaný uživatel
nojo, to jsou ti pracháči co sbírají rarity :D
Registrovaný uživatel
Chlapi, co říkáte na tento groš ze Španělska. [url=http://cgi.ebay.pl/BOHEMIA-WencesIaus-II-Praguer-Groschen-23-24-mm_W0QQitemZ310111469472QQcmdZViewItemQQptZMünzen_Medaillen?hash=item310111469472&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A1%7C39%3A1%7C240%3A1318#ebayphotohosting]Groš[/url]
Moderátor
:shock: zajimave...
Registrovaný uživatel
nějaká divnomince :shock:
Moderátor
ale uprime, bral bych ji...
Registrovaný uživatel
od sedema ze Španělska jsem už pár věcí koupil... líbí se mi, že předlohou to lva musel být groš Jana Lucemburského, to je zřejmé... vzhledem k rozšíření pražských grošů v Evropě a k jejich oblibě, se určitě napodobeniny razily... já sám se s jistou dávkou opatrnosti přikláním k tomu, že to není novodobé falsum..
Registrovaný uživatel
PG. sa používali od Belgie až po Budín. ;)
Moderátor
kekule napsal
já sám se s jistou dávkou opatrnosti přikláním k tomu, že to není novodobé falsum..

souhlasim s tebou... llibor kdybys ho nebral, slo by se nak domluvit?
Registrovaný uživatel
zatím jej nemám a tak se na ničem domlouvat nemůžu. A podle toho, kolik jej sleduje lidí, tak o něj bude velký zájem. Pokusím se o něho, ale rozhodně to nebude snadné.
Registrovaný uživatel
Přátelé, co říkáte na toto? grošík To se nechce věřit.
Registrovaný uživatel
Pěkný grošík :) . "Šťastnému" výherci jsem poslal mail s odkazem, kde se dá stejná napodobenina koupit za pár desetikorun.
Myslím, že každý kdo začíná sbírat groše, by si jich pár měl koupit v normální kamenné numismatice nebo na aukci. A až je trochu "nakouká" tak pak teprve přes internet..
Registrovaný uživatel
llibor napsal
Přátelé, co říkáte na toto? grošík To se nechce věřit.

tomu se říká dobře prodaný;-)
Registrovaný uživatel
llibor napsal
Chlapi, co říkáte na tento groš ze Španělska. [url=http://cgi.ebay.pl/BOHEMIA-WencesIaus-II-Praguer-Groschen-23-24-mm_W0QQitemZ310111469472QQcmdZViewItemQQptZMünzen_Medaillen?hash=item310111469472&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A1%7C39%3A1%7C240%3A1318#ebayphotohosting]Groš[/url]

Tak jsem se nemýlil. Budu tě Oli muset zklamat,ale ta cena byla na mě skutečně dost vysoko. Šlo to na 302 EUR!!!!! to je skoro 8000 kč. Tak tomu se říká dobrá cena.
Moderátor
tak to je sila... no bylo by zajimavy o nem vedet neco vic... dik za info
Registrovaný uživatel
No já se dle obrázků přikláním k dobové napodobenině(tedy vlastně falzu) asi v dobré ryzosti z obchodních důvodů vyrobené asi na pyrenejském poloostrově. Ostatně napadobovali tam arabské i jiné obchodně oblíbené mince, tak proč ne groše... :)
Taky jsem na něj chtěl přihodit, ale tolik zase ne, když se na pražské groše nespecializuji ;)
« Poslední úpravu provedl(a) Dracek v 7. 1. 2009, 16:14. »
Registrovaný uživatel
Nový katalog pražskýho Nummusu je na světě, je tam ne zrovna běžnej grošík V.II.
Registrovaný uživatel
Už jsem se díval po obědě, ale volačka nemalá a je zrovna blbě nedoražený-smůla, ale podívat se tam asi zaskočím, na ty mince bez obrázků, kde je trochu větší šance koupit ...
Registrovaný uživatel
obrácené Zetko, to by se mi líbilo :D
Moderátor
Aj mne teda. Mám iba bežné razby, orientujem sa inde. Ale keď budem veľký, musím zohnať obrátené Z a malého leva.
Registrovaný uživatel
Prosím, co si myslíte o tomhle grošíku v aukci? Připadá mi to jako novoděl...

http://www.allegro.pl/item527782651_grosz_praski_waclaw_ii_polecam.html
Registrovaný uživatel
mám divné tušení, že to je lehce upravená replika z antiquanova...
http://www.vltava2000.cz/antiquanova/goodsdetail.asp?strGoodsID=M2
Registrovaný uživatel
rozhodně bych ho nedražil, kekule má asi pravdu...
ono ostatně stačí značku opatrně zakápnout malinkým množstvím kovu s dobrou tavitelností, galvanicky postříbrit, napatinovat a máme luxusní grošík na prodej :D
Jednou mi kamarád před cca 5 lety takovou úpravu ukazoval u mince s velkou vadou materiálu a neznat tu minci před její úpravou(opravou), tak to nemám šanci poznat....fakt zcela dokonalá :| :| :|
Moderátor
podezření hraničící s jistotou
podle mne se jedná o jedno a totéž razidlo jako z antiqua nova
Registrovaný uživatel
obvzláště dobře je to vidět u lva.... stačí se kouknout na zakončení ocasu nebo postavení spodní tlapy.... myslím si, že je to totožné razidlo.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1