Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Vykupminci.cz
Numisargo

Václav II.

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
jara22 napsal
nikdo mi nic blizsiho k tomuto grosiku nepovi ? :| ja ho jako falzum nevidim, jedine co mi prijde podezrele je to kostrbate "W". jinak si myslim, ze grosik je "kosher" :roll:

Ono je těžké něco ještě říci....pokud to není dobové falzum ( k čemuž se začínám pomalu přiklánět ) mohlo by se jednat i novou variantu, ale s touto teorií budu a jsem moc opatrný, protože by se musely najít ještě i jiné kusy - stejné, které by to potvrdili....( o odbornících, co by jej museli vzít do ruky a pořádně prohlídnout....ani nemluvě )ale tomu tak prozatím není, tak......těžko říci.....a chyboražba.......taky na zvážení......rozohdně bych řekl, že jde o dobou záležitost....zbytek jen spekulace..... :?
Registrovaný uživatel
A nemůže to být tak, jak tomu bývá skoro ve všech větších fabrikách? Kutnohorští hoši si potajmu ulili razidla, která se nepovedla a měla být zlikvidována, no a sem tam si po večerech z nakradených střížků vyrazili nějaký ten grošík na přilepšenou :D
Registrovaný uživatel
BTW: Je ten perlovec okolo lva fakt tak šišatej nebo je to focené nějak ze strany?
Registrovaný uživatel
Ja mam z toho pocit, ze ten gros byl poskozen po razbe - trochu to odpovida velkemu tlaku na jedne strane, ktera ho trochu protahla. Kdyby to bylo pozdeji, tak reknu, ze ho prejel na kamenne ceste kocar :)
Registrovaný uživatel
Mám možnost koupit tento groš V. II., ale je to mimo můj sběratelský obzor. Chci mít jeden groš ve sbírce pro ukázku ruční práce. Potřeboval bych znát max. cenu za kterou koupit.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Je to sice bezny typ, ale averz je docela pekny. Ferovou cenu bych videl tak 1300-1500Kc. Uvidime co ostatni.
Registrovaný uživatel
Averz je slušný, rubní strana horší. Max 1300 Kč, ale počkal bych na lepší. Groše Václava II. se vyskytují docela často v mnohem lepších stavech než je tento. Samozřejmě si budeš muset o něco málo připlatit.
Registrovaný uživatel
Dať mu novú patinu a bol by z neho celkom slušný grošík.
Registrovaný uživatel
Taho, maximální částka je vždy ta, kterou jsi ochoten za ni dát ty.....Já si přečetl názory kolegů....a myslím si, že těch 1300 je až moc....upřímně, já bych se na tento groš vykašlal...vždyť Sm.2 se dá koupit na různých aukcích i levněji a v lepších stavech.
Maci, dovolím si nesouhlasit....avers...v poho, ale revers je v takovém stavu, že by ani patinace moc nepomůže....vidíš ty malé dírky-krátekry? Ty možná patinaci nevadí, ale celkový dojem by asi nebyl nejlepší...... :? Ale to jen můj názor....
Registrovaný uživatel
Děkuji všem za odpověď.
Rozhodnu se dle ceny. Vím, že jsou k mání lepší kusy. Jeden jsem držel v ruce, ale 4800....
Registrovaný uživatel
Přátelé, mám na vás dotaz. Hurley ode mne koupil tento groš a má strach, že není pravý. Já jsem samozřejmě přesvědčena, že pravý je. Je nepatrně na tenčím střížku, je dost sedřený, vylomený, váha je nejspíš nízká. Pro jeho pravost jsem argumentovala tím, že repliky Sm1 jsem neviděla, a podle toho, co je vidět, mi připadá, že byl ražen oficiálními puncy. Snad by to při nejhorším mohlo být dobové falzum, ale to by nebylo raženo oficiálními puncy. Takže já osobně o pravosti nepochybuji, ale protože H. ano, tak prosím vás, ať můžeme klidně spát :mrgreen:
PS: kdyby to falzum bylo, samozřejmě koupím zpět ;)

Obrázky:

« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 25. 4. 2012, 8:15. »
Registrovaný uživatel
Hurley, i kdyby to bylo falzum, gentleman to hodí tiše do koše a neosočuje dámu :D ;)
Registrovaný uživatel
Nikoho jsem neosočil! Jen se mi ta mince nezdá, tak jsem slušně reagoval. Bude to možná tím, že mi jich pod rukama ještě neprošlo tolik, ale tahle mi přeci jen připadá nějaká divná, když ji držím v ruce, lehká jak pírko, ani nezacinká o stůl, nevydá ani hlásku, jako by spadl nějaký plast..
Registrovaný uživatel
Turtle to myslel jako vtip.
Proto jsem to sem dala. Stříbro to je, je dost sedřená, přeleštěná a odlomená. (psala jsem, že je to chudák, také nestála tolik) Pokud jsou mince uloženy v kyselých půdách, které z nich vyleptají měď, pak jsou lehčí a nezvoní. Takových grošů (hlavně Václava lV.) mám hodně. Jinak kdo ví, uvidíme, až se ozvou ostatní. Já osobně tě chápu, když jsem začínala, také jsem se šíleně bála, že každá má nová mince je padělek. No, u antiky to mám i dnes :lol:
Kdyby to bylo falzum, myslím si, že dobové, ale jak jsem psala výš, kdo ví, nikdo nejsme neomylní, tak vyčkej, až se zapojí více lidí a napíší své názory.
« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 25. 4. 2012, 9:35. »
Registrovaný uživatel
;)
Registrovaný uživatel
Na zaklade teto fotografie mi mince nepripada jako falzum. Stav samozrejme neni idealni (cena tomu ale asi taky odpovidala), na pismu, lvovi ci korune se nezda byt nic zvlastniho (ty polske a jine kopie jdou rozpoznat celkem snadno). Jaka je vaha?
Registrovaný uživatel
Vím že když jsem ji tenkrát vážila, neměla vysokou váhu, (kolik přesně si opravdu nepamatuji, takže plácnu kolem 2,5g???) ale přisuzuji to právě stavu. Jak už jsem psala, je na nepatrně tenčím střížku, sedřená, vylomená a ještě okrojená. Přesně to musí zvážit Hurley.
Registrovaný uživatel
myslím, že 2.5 g i s tím vylomením, je na groš Václava II. málo ..... po pravdě, bůhvíjak dobře na mě nepůsobí ..... ale je to jen pocit z fotografie a té docela nízké váhy .....
Registrovaný uživatel
Je potřeba ta váha, zítra si ho vezmu s sebou do práce a po cestě se stavím ve zlatnictví aby mi grošík zvážili.
Registrovaný uživatel
jj... ta skutečná váha napoví hodně
Moderátor
Stavím sa, že váha bude trochu vyššia ako 2,5 g, ostatne korunka tú váhu len tak "plácla"... ;) Mne sa zdá minca pravá, tiež mám dojem že išlo o uloženie v kyslej pôde, minca nezvoní, nemá cveng. Mal som na ruke desiatky (možno viac) takýchto grošov, aj keď neišlo o Václava II. ale Karla IV. a Václava IV., boli tam naozaj dosť markantné výkyvy v hmotnosti, mince nezvonili. Myslím, že tento groš je pravý. Ale počkám na váhu, budeme múdrejší...
Registrovaný uživatel
To přesně si myslím- navíc i tehdy se určitě šidilo a hlavně, když si zvážím třeba dva Karly- luxusní a nic moc stav, tak je rozdíl váhy opravdu markantní ( pěkný 3,5g, groš s vyleptanou mědí horší kvality a jen nepatrně okrojený 2g!!!! :shock: ) Je jasné, že u Václava II. se určitě nešidilo tolik, ale určitě záleží i na ostatních faktorech. Při nejhorším si ho dám zpět do sbírky, kdo ví, kdy jedničku zase seženu :lol: :lol:
« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 25. 4. 2012, 12:40. »
Registrovaný uživatel
Já mohu posoudit groš pouze dle fota a působí na mě dobře.....dle mého je origo! Nevidím nic, co by ve mě vzbudilo pochybnosti......
Registrovaný uživatel
2,5 gramu? Bohatě stačí. Mám třeba Ferdinanda, ten má 2,263g a mám také druhého, ten má 2,074g. Oba jsou Chv. T9/a K. A mám mezi nimi i 1,683 gramového, také z kyselé půdy, bez zvonivého zvuku a je stopro pravý... ;) I když nejde o V. II. je tady vidět, co dokáže kyselá půda...
Moderátor
krokodill - váhu grošů Ferdinanda a Václava II. nelze porovnávat - to je dost velký rozdíl
nicméně groš od korunky na mne (nakolik lze posoudit jen z fotky) nepůsobí jako falzum
o něco nižší váhu a absenci cinknutí při dopadu myslím je možné vysvětlit výše uvedenými vlivy (odlomení, vyleptání mědi, koroze)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1