Autor | Příspěvek |
---|---|
#2151 3. 5. 2012, 9:07
|
|
Registrovaný uživatel |
prokoukl co se čitelnosti týče, jen tu patina asi chtělo udělat trochu světlejší a nechat dojít přirozenou cestou...
|
#2152 3. 5. 2012, 9:57
|
|
Registrovaný uživatel |
Myslim, ze to byl rozumny napad. Mozna bych tu patinu nechal mirne svetlejsi (pokud to jde), ale i takto to je vyrazne zlepseni oproti nalezovemu stavu...
|
#2153 3. 5. 2012, 9:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Já jsem velký bojovník proti čištění mincí ale musím přiznat že ten groš opravdu vypadá lépe.
Teď jsem z toho celý rozpolcený, asi si budu muset dát panáka. Mně hlavně vadí když to dělají lidé kteří nemají tušení jak na to a nejenom minci zničí ale ještě jsou na sebe pyšní. V tomto případě to ale grošíkovi evidentně prospělo a tak Tě ještě nechám žít. |
#2154 3. 5. 2012, 10:10
|
|
Moderátor |
Dobra prace Archy...
_______________ Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2 Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/ |
#2155 3. 5. 2012, 10:11
|
|
Moderátor |
Uff to mi odľahlo, teba som sa bál najviac! Tak ďakujem všetkým za postrehy, hádam to ešte nejako zosvetlím a nechám už na pokoji. |
#2156 3. 5. 2012, 10:24
|
|
Moderátor |
u tech horsich razeb, ktere nekdo poskodil cistenim a nebo jim ublizil proste zub casu to ani o moc lip nejde. navic casto lehci patinu kvuli poreznosti povrchu proste nechytnou a dost rychle to tmavne. uz nekolikrat jsem mel v ruce naprosto doprasene lucemburky (netusim, co za hovado to cistilo) a tam se proste nic jineho udelat rozumne neda a mince se tim jakztakz zachrani (neni to ale samozrejme nic pro majetne fajnsmekry, ale zacatecnikovi to radost udelat muze). Taky nikde netvrdis, ze je to kvalita za 4000 CZK, ze to neni prirozena patina je u tohoto naprosto jasne. Z estetickych duvodu rikam urcite ano, ze studijnich - pokud si pred tim udelal potrebne analyzy (pokud bylo nutne), tak to nevadi. Blbe je, kdyz to nekdo napatinuje a pak se probere a chce analyzovat...
co mas ve sbirce je ciste tvoje vec, pokud se to prodava, je jasne, ze to neni 0/0, takze pokud za to nekdo nechce stejnou castku jako za minci ve vybornem stavu, nemam problem... _______________ |
#2157 3. 5. 2012, 10:43
|
|
Moderátor |
Mincu mám analyzovanú ešte pred čistením a čaká (aj so zbytkom nálezu) na publikovanie, tuná išlo naozaj iba o estetickú záležitosť pre moju potrebu (veď to chápeš správne).
|
#2158 3. 5. 2012, 19:05
|
|
Moderátor |
Vypadá lépe, ale je to až moc.. takže tentokrát souhlas s Dráčkem
|
#2159 3. 5. 2012, 19:41
|
|
Moderátor |
Vidim ze budu jediny kdo na to ma negativny nazor ale me se toto umele vylepsovani vzhledu minci opravdu nezamlouva. Ano ve sbirce mam take par minci s umelou patinou, ale u nich nebylo zbyti pri jejich porizovani pokud jsem je chtel mit ve sbirce zastoupeny, sam bych ale nikdy podobne zasahy na nich neprovadel. Souhlasim s vami ze citelnost se vylepsila ale ta umelost z toho bohuzel primo cisi.
|
#2160 3. 5. 2012, 20:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Mému oku se jeví jako "hezčí" ta původní mince. Já osobně, kdybych měl koupit tuto minci a měl je vedle sebe, tak bych upřednostnil tu nenapatinovanou a pravděpodobně bych dlouho ani neváhal... Ale jak čtu příspěvky, tak jsem v silné menšině, takže prosím můj názor berte s rezervou...
|
#2161 3. 5. 2012, 20:08
|
|
Moderátor |
Takisto názor, za ktorý ďakujem. Ale bacha, tá patina (mám to vyskúšané) po čase vybledne a stane sa znesiteľnejšou, toto je asi naozaj extrém (je čerstvá), a hlavne aj tá fotka niečo skresľuje.
Píšeš ale, že máš nektoré mince pri ktorých nebolo možnosti, iba zobrať ju, aj s umelou patinou. No vidíš, napr. v tomto je medzi nami rozdiel, ja som túto mincu nebral do zbierky (kvôli zbierke samotnej), bral som ju ako nález, o ktorý mám záujem. Uznávam však, že ide v zásade o to isté, ale treba si uvedomiť, že ja do zbierky nálezov beriem aj stavy, o ktoré by väčšina z prítomných ani nezavadila. Asi by som sa mal liečiť... |
#2162 3. 5. 2012, 20:09
|
|
Moderátor |
To flohmik: rešpektujem aj tvoj názor, ale mne sa naozaj zdá krajšia tá "novšia".
|
#2163 3. 5. 2012, 20:10
|
|
Moderátor |
... tak tomuto sa mi príliš veriť nechce, ale nehádam sa a nebudem to rozoberať. |
#2164 3. 5. 2012, 20:33
|
|
Moderátor |
toto bude vzdy co clovek to nazor. myslim ale, ze tu zapominate na vzhled, jaky ta mince mela - vetsina z kritiku by tuto "obyc" minci v tomto stavu do sbirky proste nezaradila - to je fakt - vsak se podivejte, jakeho vaska tam mate. kdyby se jednalo o cenny kus, tak by asi bylo o cem diskutovat - zda ano ci ne. navic - pri foceni takovych minci vetsinou fotky zkresluji - pro horsi stav vyjdou prizniveji a pro napatinovany zas o dost kontrastnejsi.
_______________ |
#2165 3. 5. 2012, 21:24
|
|
Registrovaný uživatel |
Asi tak, jak napsal Oli.....každý máme na danou věc odlišné názory....dle každého libosti....Mince je v soukromé sbírce ( Archyho ) a podle mě záleží jen na něm, jaké mince tam budou a má.....Pokud ale by se mince měla někde vystavit a být presentována, volil bych spíše minci v původním stavu.....
V tomto případě bych tě kamaráde barbarem nenazval, spíše naopak...... Good job! |
#2166 4. 5. 2012, 7:07
|
|
Registrovaný uživatel |
..ještě sem přidám to, co na tomto fóru píšu pořád dokola. Všeobecně se držím jednoho pravidla- pěknou minci ve slušné zachovalosti bych nikdy nepatinovala. Umělou patinu nemám ráda a osobně ji doporučuji jen tam, kde nelze nic skazit, u mělkých ražeb, u mincí ve špatném stavu, kterým to opravdu může pomoci. Např. u grošů Václava lV. je to bohužel mnohdy, díky šíleným stavům a mělkým ražbám, téměř nutné, pokud chce člověk minci alespoň přibližně určit.
Takže je jasné, že někdo bude pro, někdo proti. Každý máme svůj názor, jednomu se líbí napatinované, někomu více přírodní. Ale s jedním se snad shodneme- určitě jsou menším zlem mince napatinované, než to, když je někdo přeleští mosazným kartáčkem, nebo jedlou sodou. S takovými už se pak nedá dělat skoro nic |
#2167 4. 5. 2012, 11:26
|
|
Registrovaný uživatel |
Uměle nikdy nepatinovat! Zzvláště né mince do sbírky. Když ji necháte volně ležet nezabalenou nejlépe na okenním parapetu s přímým přístupem slunčního světla, do roka vám chytí přirozenou patinu pěkně do "světlehněda".
|
#2168 4. 5. 2012, 11:54
|
|
Moderátor |
vic nez na tom slunci bude spis zalezet, co se z toho parapetu uvolnuje ve finale je to stejny jako ji strcit do kvetinace a chodit to obcuravat...
_______________ |
#2169 4. 5. 2012, 12:00
|
|
Moderátor |
No nič teda... tak ju vydrhnem so Sidolom, na balkóne ju vystavím na parapete a vždy keď ma bude ťahať na šťanie, tak ju pozdravím. A skúsim to vydržať rok, potom sem dám foto ako to dopadlo.
|
#2170 4. 5. 2012, 12:02
|
|
Moderátor |
Archy, zapomel si na to hlavni...musis ji jeste pomocit .
_______________ Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2 Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/ |
#2171 4. 5. 2012, 12:15
|
|
Registrovaný uživatel |
...když přišel velký vítr a grošík odnesl Protože pokud bude na parapetu zevnitř, tak to bude trvat podstatně déle než rok. V tom případě je lepší ji dát někde kolem digestoře, nebo na zadní okraj sporáku, jdou tam páry z vaření, pak sucho a pod. Patinka se nejlépe vytváří právě změnami vlhkosti, kyselosti a táááák |
#2172 4. 5. 2012, 13:07
|
|
Moderátor |
Chlapi, ale to všetko ja som mal vedieť skôr...
|
#2173 4. 5. 2012, 13:38
|
|
Registrovaný uživatel |
On by to ani nemusel byt vitr - pokud by se mince povalovala na parapetu nekde v prizemi tak by stacilo aby kolem prosel napriklad spoluobcan jisteho etnika a se slovy "dik more ja ti to napatinůju" by mince velmi rychle zmenila majitele. Takze to radsi takhle napatinova a doma pod strechou ... (P.S. rasista nejsem, ale nejake zkusenosti uz mam)... |
#2174 4. 5. 2012, 18:25
|
|
Registrovaný uživatel |
..to už tu minci rovnou můžeš nechat v albu na mince, protože tam patina
za ten rok naběhne také.. |
#2175 5. 5. 2012, 22:03
|
|
Registrovaný uživatel |
Třeba v mém........albu....... |
Stránka: « < ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1