Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Vykupminci.cz
Numisargo

Václav II.

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dnes šiel na allegru tento grošík Václava II, škoda toho stavu :|

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Moderátor
no ten bude zrejme polsky se vsim vsudy
Registrovaný uživatel
Polsky by byt mohl, jeste otazka z jake doby. Mimochodem sel za 2600Kc :shock:.
Moderátor
řadil bych jej mezi tzv. atypické pražské groše
zde konkrétně asi napodobenina PG polské provenience, dle mne dobová
více by řekla materiálová zkouška
viz také NL 2008/4 Jiří Militký: Atypický pražský groš se jménem Václava II. K otázce napodobenin pražských grošů v Polsku.
Registrovaný uživatel
"jen ten vrchní.....je takovej divnej" :shock: :roll: :evil: :evil:
oliver napsal
no ten bude zrejme polsky se vsim vsudy
Registrovaný uživatel
Zajímavý, zase tak často se také neukazují ;-)
Moderátor
Zaujímavé, ale naozaj teraz súhlasím s Garfieldom, ten vrchní, je ňákej divnej... mne sa tá minca jendoducho nepáči, nemyslím si že je dobová...
Moderátor
další nepovedenec
líc čitelný slušně, rub žalostný
přesto si troufám tvrdit, že lev není typický, stejně tak koruna a navíc koruptela opisu
2,28 g
27,8 x 26,1 mm

Obrázky:

Moderátor
prijde mi to jak koruna z Karla a lev mozna z Jana a pismo pomrsene z Vaclava IV.
Registrovaný uživatel
K tomu nahoře- myslím si, že kdyby to byl novodobý padělek, autor by se nejspíš snažil groš Vaška napodobit pořádně, dal by si hodně záležet na opisu, protože by bylo jasné, že jinak bude rychle odhalen. Podle povrchu si myslím, že dobový by být mohl. Ale samozřejmě tvrdit nic nechci. Navíc PG Vaška byly uznávané mince pro svou kvalitu, určitě se dost napodobovaly.
Jacx- také hodně zajímavý kousek ;)
Registrovaný uživatel
Dnes jsem byl (a asi ne sám) v šoku na aukci ČNS v Jihlavě, položka 99 - PG Václav II, Sm. 2 - malý lev (!!!!!!), stav 1/1, opravdu krásná ražba, hezčí než na obrázku, vyvolávací cena 1600 Kč - DOCÍLENÁ 38000 Kč + 10% :roll: :roll: :roll:
Registrovaný uživatel
ještě odkaz na obrázek:
http://www.numismatika.cz/CNS-Jihlava/J080_Katalog/J080s02.jpg
Moderátor
Razba to byla velmi pekna, presto jsem to cekal tak max.15, tohle je silenstvi.
PS. Nevite nahodou kolik udelala polozka 123 ?
Registrovaný uživatel
Sám jsem chtěl dát do 20000 Kč, ale když se začalo vyvolávat na 18000 Kč, tak mi spadla brada :( :( :(
Registrovaný uživatel
Tech 38 tisic Kc je sice dost, na druhou stranu je stav grose opravdu hodne solidni. Osobne bych ale taky ocekaval castku nizsi, tak kolem 20-25 tisic. Jinak nize na porovnani polozka 987 z aukce Aurea v prosinci 2010. Tento kus sel za 32 tisic plus poplatky.

http://aurea.cz/Katalog34/34kat0951.htm
Registrovaný uživatel
:shock: :shock: :shock:
Registrovaný uživatel
Jsi v úžasu z té mince, ceny nebo obojího:)...
Registrovaný uživatel
..obojího ... :lol:
Registrovaný uživatel
Tak už se Korunko přiznej, že ji máš od neděle doma... :lol:

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
:lol: :lol: :lol:
..kéž by...
Registrovaný uživatel
Jenomže toto nebyl žádný obyčejný "malý lev" jako na Aurei nebo jinde, ale 1. emise z CELOU LILIÍ! A pěknej, takže cena ucházející a přiměřená!
Diví se jen ti, kdo nevědí o co jde. Je jich jen doslova "pár kusů". Daleko vzácnější nežli Ludvíci, nebo i 1/2 groše Jana! :P :twisted: :twisted: :twisted:

Kucera napsal
Razba to byla velmi pekna, presto jsem to cekal tak max.15, tohle je silenstvi.
PS. Nevite nahodou kolik udelala polozka 123 ?
Registrovaný uživatel
..myslím, že toho si všimli všichni, a ptoto bych tu tvou větu trošku opravila: ..diví se jen ti, co právě zjistili, že ho díky této cenové relaci do sbírky nejspíš nikdy nezískají .. :'(
PS: ..nejsi náhodou nový šťastný majitel? :twisted:
« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 14. 5. 2012, 11:24. »
Registrovaný uživatel
Nejsem. Nechal jsem ho kamarádovi, protože v šuplíku už jeden mám :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted:
korunka napsal
..myslím, že toho si všimli všichni, a ptoto bych tu tvou větu trošku opravila: ..diví se jen ti, co právě zjistili, že ho díky této cenové relaci do sbírky nejspíš nikdy nezískají .. :'(
PS: ..nejsi náhodou nový šťastný majitel? :twisted:
Moderátor
Garfield52 napsal
Jenomže toto nebyl žádný obyčejný "malý lev" jako na Aurei nebo jinde, ale 1. emise z CELOU LILIÍ! A pěknej, takže cena ucházející a přiměřená!
Diví se jen ti, kdo nevědí o co jde. Je jich jen doslova "pár kusů". Daleko vzácnější nežli Ludvíci, nebo i 1/2 groše Jana! :P :twisted: :twisted: :twisted:

Ludvíků až tak málo není (i když ho také nemám :'( )
ale s těmi půlgroši Jana tam bych si nebyl tak jist

rozhodně malých lvů, opravdu typických, s celou lilií jsem viděl více než doslova "pár kusů"
(doslova pár - to by vlastně měly být 2 kusy - jestli se nepletu)
Moderátor
Možná se pletu, ale myslím si, že likvidnost PG Ludvíka bude vyšší, než vzácné varianty Václava II.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Václav II.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1