mike: na podobné akce se nevyplatí jezdit s pár drobnými, také letos proto minimálně na jaře asi jak to vypadá nepojedu
A ebay Ti nestačí?
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

ja jsem nikdy na takove akci nebyl a proto jsem chtel se tam kouknout a videt to nazivo a nee furt na youtubu
Online je Online - Life je life
no ebay neni spatnej , na ebayi mi hlavne vadi : ze musis prolizat kazdej stat a hledat a premyslet jak v te zemi pisou ceskoslovensko a podobne

mike-p74 napsal/a:
...
no ebay neni spatnej , na ebayi mi hlavne vadi : ze musis prolizat kazdej stat a hledat a premyslet jak v te zemi pisou ceskoslovensko a podobne
to platí ale i pro veletrhy 😁

To Senfi : na sberateli jsem nebyl, kdyz jsem se tu ptal na nazory , tak zneneli moc kladne , ale asi je to tim ze je kazdej je jinak narocnej. Videl jsem na YouTube tento veletrh a moc me zaujal. A kdyz jsem koukal na ten sberatel tak z tech fotek me to moc nezaujalo., ale urcite to vypada jinak když to člověk vidi na zivo .
To dracek : co jsem videl tak tam jsou vlaječky statu ., takže si myslím ze je to prehlednejsi jak na ebayi, ne ? A ta atmosféra 😉 na tom veletrhu

mike, na té holandské akci jsem nebyl, ale mohl by to být celkem dobrý výlet (tím neříkám, že tam pojedu). To znamená, že se tam bude třeba nějak dopravit (na Sběratele do Prahy to u mně dělá pár set podle toho jaký zvolím dopravní prostředek). Asi to bude vícedenní akce, takže bude nutné někde bydlet (v Holandsku jsem byl naposledy nikdy, ale tipuju, že cenová hladina tam bude cca stejná jako všude jinde). Možná by chtěla jet žena - chodit po stáncích chtít nejspíš nebude, takže bude nutné ji někde "vypustit" a ošetřit to, že se bude nudit. Něco stojí vstupné, za ty dva tři dny se něco projí atd. atd. - může to být hezký prodloužený víkend za pár tisíc a když tam výhodně koupím nějaké bankovky, bude to i příjemný bonus.
Být tebou, jel bych napřed na Sběratele do Prahy a pak si všechno (náklady, rozsah, dojem atd.) vynásobil vhodným číslem, abych měl představu, do čeho jedu. 😉

To je ono jak píše majkl, náklady jsou ne zanedbatelné a tak vyrazit třeba s 200eury na útratu je skoro zbytečné, nehledě na to, že pokud někdo chce třeba nakupovat jen ČSR tak šance nejsou na výhodný nákup moc velké a to zajímavé vykoupí pokud je "velké ryby" z našich obchodníků ještě než se k tomu po otevření většinou dostaneš.
Nějaké šance jsou tam tak spíše u zahraničních věcí.
Osobně mám zkušenost, že ani "na otočku" na jeden den se nevyplatí jezdit s penězi na útratu pod cca400/500euro + náklady(pokud budu mírně při zemi). Také nabídka je několik posledních let stále horší(hodnotím dle veletrhu Numismata kam jsem jezdil), poslední dvě návštěvy jsem vezl polovinu peněz domů a to nakupuji nejen ČSR, ani jsem tam neměl tak moc peněz.

Urcite mate oba dva pravdu .
Ale i presto bych chtel na nejakou takovou akci nekdy vyrazit . Jde i o to ze by se tam dali treba sehnat i neco z ceskych bankovek za mene penez nez tu u nas .treba kdyz koukam na ebay na cesko tak nejvetsi vyderaci jsou čeští prodejci , je to logicke chcou videlat na nejakem cizinci , ale kde uz neco koupit za realnou cenu nez nekde v zahranici na takove velke akci., prakticky je mi jedno, nemusi to byt holandsko treba i numismata nemecko . Na aukru to jsou ceny mimo misu.
Vim ze kazdy chce videlat , ale ne okrast.
Poradite mi nekdo kde jsou realny ceny treba i online , vim ze jste tu mluvili o aurey ale kdosi si tu stezoval ohledne te registrace. Rad bych koupil i neco ze zahraničních bankovek .

Mike: Zdá se, že jsi to zcela možná nepochopil(nebo podléháš naivní představě - také jsem ji kdysi měl), tak tedy ještě jednou "na rovinu". Pokud se tam něco výhodně z ČSR ukáže, tak to téměř jistě vykoupí naši obchodníci ještě před otevírací dobou pro veřejnost nebo někdy neofiko i den před veletrhem. Po otevíračce je to již většinou několikrát probrané a zajímavé prodané(minimálně naše bankovky jistě).

Jak jsem psal , chtel jsem treba nakoupit nejake to i zahranici . Nektere bankovky realne dostupne jsem si myslel ze by to tam vyslo levneji, ne ?
Sbiram treba iran , syrii , lybii , a z evropy belgii , francii, rumunsko , jugoslavii , ukrajinu .
Do hloubky tyto staty sbirat nemohu protoze bych musel mit nejakyho sponzora . Ty drazsi a zajimavejsi kousky kupuji ve spatnych stavech abych mel aspon zastupce (mam z toho velkou radost) a kecal bych kdbych rekl ze semtam neco nekoupim na kseft, abych posleze si mohl koupit mou chybenku.
A kdyz uz nechodim do hospody a podobne , tak jsem si chtel aspon splnit tu radost a vyjet na nejakou takovou akci
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.