Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#41 26. 1. 2014, 16:26

mike, pochop jednu věc, veletrh v zahraničí je nereálný kvůli financím, pro většinu z nás. Když si připočteš náklady na cestu k nákupu bankovek, tak tě vyjde dráž, než kdybys ji koupil na nějakém aukčním portálu. Aby se to vyplatilo, tak bys musel zakoupit určité množství bankovek, které by zaplatily náklady na cestu, vstup, jídlo atd.
Máš vidět, jak to chodí na Sběrateli na začátku, přijdou kupující ke stánku předají peníze a dostanou obálku s bankovkama, to už mají domluvené dopředu. Jak psal majkl, stav se nejdříve na Sběrateli, tam máš také mnoho prodejců bankovek z celého světa, jistě si vybereš, uvidíš sám.😉 Po této zkušenosti, sám můžeš myslet na zahraniční veletrh.😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#42 26. 1. 2014, 16:28

Mike: Jasně, to zcela chápu, jen to tam chce vyrážet s trochu reálnými přáními a představami. Evropské věci mimo ty vzácné máš celkem asi šanci a u novější exotiky zejména po roce 1975/80 asi také. U starších věcí je to o stavu nebo o penězích, ale někdy při troše štěstí je šance najít. 😉
Další věc je, že vzhledem k nákladům na dopravu, je nejlépe vyrážet vždy ve 4 lidech.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#43 26. 1. 2014, 16:35

osobne na velke veltrhy nechodim a poviem pravdu chcel som ist ale ked som si spocital naklady, na cestu, doprava, strava, ubytovanie tak za tie peniaze si zakupim nieco pekne do zbierky. Nakoniec by som tam prisiel nekupil by som nic, vyhodil by som len peniaze za cestu a do zbierky by som mal velke kulove...

Profilový obrázek
mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

#44 26. 1. 2014, 16:35

Jo jo jak rikas Dracku : urcite bych jel vice jak ze sto eurama , a pres noc bych spal i v aute anebo ve spacaku, abych usetril na nakup bankovek a co se tyce jidla, tak rizky z domu :-) proteze jsem na to zvyklej a v tom sem doufal ze pojede plny auto

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#45 26. 1. 2014, 16:40

řekl bych, že Mike by tam stejně nejel kupovat položky za 100€, takže to co by ho i z ČSR zajímalo by na veletrhu bez potíží našel. Všichni dobře víme, že pražský Sběratel je v podstatě jen hodně špatně organizovaný blešák, který se se zahraničními veletrhy nedá v nejmenším srovnávat. Na druhou stranu pokud člověk jede do Maastrichtu, tak musí počítat s minimálně 200 € na nezbytné výdaje (doprava, jídlo, ubytování). V Belgii jsem nikdy nebyl - jezdím do Berlína, kde to lze vzít i na otočku, takže nemohu také posoudit dodatečné náklady a kvalitu organizace celé akce. Určitě to ale bude lepší než Praha.

Profilový obrázek
mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

#46 26. 1. 2014, 16:46

Jak rikas Senfi , presne tak .
A, podle toho co jsi napsal , tak z takoveho duvodu jsem ani o tom sberateli nepřemýšlel
Ted bude ten berlin , vsem bych byl moc vdecnej kdyby me nekdo nekdy vzal sebou na takovou akci.

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#47 26. 1. 2014, 16:53

do Berlína bych hned jel, ale v prosinci jsem se moc rozšoup, takže teď musím na chvíli zařadit zpátečku 🙂

Profilový obrázek
mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

#48 26. 1. 2014, 16:59
do Berlína bych hned jel, ale v prosinci jsem se moc rozšoup, takže teď musím na chvíli zařadit zpátečku 🙂

:oops: tak treba priste , jestli si to budu moct tedy dovolit kdyz se v cervnu ma narodit nas druhy prirustek

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#49 26. 1. 2014, 17:06

Jezdil jsem také jen na otočku Mnichov nebo Berlín, jednou i Vídeň, ale to byla nabídkou dost katastrofa. Ale jinak jak píše Šenfi, fondy na hobby v prosinci totálně utracené(něco i v lednu). Takže na jaře nepojedu ani omylem, ale ona více jak dost stačí nabídka na netu, kde je každou chvíli něco také a když se to nasčítá...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

#50 26. 1. 2014, 17:36

hlavne na tom internetu musi clovek ztravit hodnee mooc casu ., 😉 uz me z toho koukani do notebooku bolí oci
a tech linku je tolik ze to zabere opravdu moc casu

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.