Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
winterr87

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2019

#11 2. 5. 2019, 15:29

K zlaté medaili můžu říct následující: netvrdím, že je to válečná ražba. Zlacení je určitě původní a "A" na hraně je jak "vyšité". Ostatní nerozporuji. Co se týče malé dekorace - zdobného písmenka "K" opatřené jemnými připínáky ke stuze, tak můžu uvést , že nebylo mým účelem nabídnout násobně předraženou cetku. Nařčení z úmyslného podvodného jednání si tedy vyprošuji. Bylo zakoupeno v Rakousku v přibližně stejné cenové relaci jak bylo vydraženo. Mám ještě jedno "K" - viz. foto. Samozřejmě budu rád, když mi někdo zašle odkaz na velkovýrobnu takovýchto "K".

Děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#12 2. 5. 2019, 16:26

Nic ve zlém, ale i toto je vyrobeno pro potřebu faleristů. Rakušák by Vám originál asi nikdy v této ceně neprodal. Myslím, že jsme si asi 2 x psali (Sedlák L.),-Pozor je to COPY, Vás to nezajímalo, škoda. Zlatá medaile pro důstojníky v origo stavu je velmi vzácná věc. Rozhodně vzácnější než třeba Leopold orden k KD.
Zcela první origo písmena byla vyšita zlatou či stříbrnou dracounovou nití, ale od toho se upustilo pro náročnost a cenu. Vy jste přesvědčen, že nabízíte origo, je to v popisu, tak jak to máme chápat? To, že je něco z Rakouska neznamená automaticky, že to je origo.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
fidelius

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2015

#13 3. 5. 2019, 07:32

Osobně jsem zklamán, že se do této diskuse nezapojilo více sběratelů, kteří s K na stuhu mají nebo i nemají nějaké zkušenosti. Věřím, že ve sbírkách těchto "různých" K by se našlo dost. Pokud prodávající uvede v popisu, že se jedná o originální kus, tak by to měl být skutečně originální kus a prodejce by to měl garantovat. Všichni přece chceme mít ve sbírkách kvalitní a originální kusy! Když se člověk podívá co je dnes nabízeno s popisem "originál", tak je to až neuvěřitelné! O tom co je falsum a co je novoděl se již diskutovalo na všech dostupných www stránkách i v Signum, ale jak je vidět , tak je to asi málo. Co se týká výše zobrazeného K, tak pan Altmann píše velmi diplomaticky, že toto K bylo vyrobeno pro potřeby faleristů, já to vnímám trochu jinak, toto K a ostatní novoděly vyrábí obchodníci, kteří je prodávají jako originály a spoléhají na nezkušenost některých sběratelů, kteří je koupí.

Profilový obrázek
Žabža

Uživatel

Zaregistrován:
9. 1. 2010

#14 27. 11. 2020, 21:18

zdravím všechny a krasný večer
prosím o určení znalce RU tohoto čepicového odznaku😲

Profilový obrázek
Žabža

Uživatel

Zaregistrován:
9. 1. 2010

#15 27. 11. 2020, 21:26

Odznak

Obrázky:

Profilový obrázek
ivolas

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2021

#16 8. 1. 2021, 17:13

mám ve vlastnictví opravdu tuto zlatou medaili za statečnost. Zajímala by mne cena.
Jsem zlatník a sám jsem si ji prověřil, že to není pouze pozlacená. Děkuji

Profilový obrázek
Michal100

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2015

#17 8. 1. 2021, 18:50

Na podzim 2019 v Dorotheu vydražena za 2000 Euro (+ dražební přirážka tuším 22 nebo 23 %)

Profilový obrázek
Michal100

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2015

#18 9. 1. 2021, 11:36

Ale samozřejmě je to ovlivněno kvalitou, vydáním a spoustou dalších věcí. Takže to berte jen orientačně.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.