Myslel jsem tím, že je člen rady české televize, nic víc.Proč by nedal měsíční plat člena rady za propagaci svého obličeje.
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.
Ještě se vrátím ke svému textu, kdy jsem zmínil vlastní známky Rakouska. Protože se s touto zemí spíše seznamuji, při zasklívání rok 2017-2018 jsem zjistil, že jsem při třídění a vyřazování vlastních známek /nemají letopočet/ vyřadil i spoustu známek na oko vypadajících jako vlastní ale v tomto případě se jednalo o dispensermarken. Rakouská pošta v roce 2017 rozhodla o zlepšení estetiky a na místo nevzhledných bílých nálepek Opal vydává serie známek samolepících. nebylo možné je koupit na poště, byly přímo vylepovány, ale byly i rozesílány zásilkovou službou filatelistům, takže jsou jak ražené, tak čisté.
Na fotce ilustrace vedle vlastních známek, pak detail z roku 20178

Členem rady kde čeho dnes může být kdokoliv, kdo má vhodnou stranickou legitimaci, stréčka, nebo poskytuje jiné služby politikům. Konkrétně u tohoto individua to je vcelku evidentní.
Zlatý prciny!
Ty "Dispensermarken" ... to už jde tak nějak mimo mne a mé chápání. Ale je to jinak než u nás, kdy pošta filatelisty ruší, protože nekupují auta (narážka na to, odkud přišli manyžerové na poštu) a navíc, což je fakt problém, by chtěli kupovat známky a posílat pěkně ofrankované dopisy a s pěknéma razítkama! Nechutné. Jako by nestačila poznámka, tou nejlevnější propiskou, "hotově A", jako doklad, že si dotyčný vystál frontu a zaplatil hotově.
Rakouské známky jsou príma, když by to na mne přišlo v lese, mohu si s nima i ..

Ne vážně, já ač nejsem vysloveně milovník filatelie nad 1950, no možná 2000, tak když ted dokončuji ságu Rakouska po 2020, tak musím říct, prostě pěkný. Ty ročníky jsou na počet akorát, známky technicky, umělecky pěkný, spousta nápadů. Ani ta edice dispensermark mne nepobuřuje, není toho moc a je to takové doplnění toho lepšího co v edicích je. Snad bych vytkl v tom novověku absenci vad, což je pro hračičkáře jako já škoda.
Komerčná známka
KZ-6 "100 rokov Slovenský rybársky zväz"
https://www.pofis.sk/katalog/produkty/komercna-znamka-2026-kz-6-100-rokov-slovensky-rybarsky-zvaz
Ak by som dopredu videl zadanie námetu, tak by som vo výsledku očakával nejaký typický ofset ako „z nejakej exotickej známkovej země“ ... Príjemne ma prekvapila absencie prehnane pestrých farieb a také „konzervatívnejšie“ poňatie trochu pripomínajúce pekné rytiny ČSSR známok ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.