Podle toho, za jakou cenu se prodávaly takto znehodnocené známky? Třeba u Mongolska mi vůbec nevadí naprosto nečitelné razítko, jiné jsem ani neviděl.
Horší je, že je někdy nedokážu rozpoznat. Má vůbec smysl zkoumat ten kousek razítka?

Packa: Tak to jste Vy, ti nezodpovědní "rádobysběratelé", kteří svou nezřízenou touhou, vlastnit alespoň kopii vzácných známek podporují tenhle odsouzeníhodný nešvar novotisků. To Vy jste to podhoubí, které poslézé láká rozličné nezbedy, aby tyto novotisky nabízeli coby pravé exempláře neznalým důvěřivcům někde na Aukru či ebay. Styďte se!!!😋

tak - tak moc dobrý padělatel nejsem😆 . Spíše kupuji než prodávám . A pokud prodávám na aukru , tak jednou za čas , až když ty přebytky nemám kam dávat , mám jen třípokojáč😆 . Kytičky zase posílám Pavlínce , samozřejmě zdarma😁 Mimo to , všechna falza mám označené - přece nebudu lhát sám sobě

Záleží, jak si kdo svou sbírku rozvrhne, ale většinou do ní patří i nějaké lacinější věci. Falza bych nebral, novotisky ano, dokud nebude originál, takže nastálo.
Dumám nad tím, jestli do sbírky použitých známek aspoň dočasně zařadit něco takového (fuj to ne):
nebo takového (mohl bych zahmouřit očko):
Obě známky jsou nepoužité, první znehodnocená někdy v osmdesátých letech, druhá o několik let dříve.

dědek napsal/a:
Záleží, jak si kdo svou sbírku rozvrhne, ale většinou do ní patří i nějaké lacinější věci. Falza bych nebral, novotisky ano, dokud nebude originál, takže nastálo.
Dumám nad tím, jestli do sbírky použitých známek aspoň dočasně zařadit něco takového (fuj to ne):
nebo takového (mohl bych zahmouřit očko):
Obě známky jsou nepoužité, první znehodnocená někdy v osmdesátých letech, druhá o několik let dříve.
Těchto známek je hodně, určitě se dají najít prošlé poštou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.