Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Prestige Philately Club Prague

Vykupminci.cz
Numisargo

Prestige Philately Club Prague

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Biennale PPCP, tedy filatelistická výstava našich i světových rarit byla dne 16.12. 2020 za přítomnosti zástupců mnoha médií slavnostně zahájena a potrvá do 8. 1. 2021. Výstava obdržela vládní výjimku ze současných opatření kolem covidu a to spolu s výstavou Rembrandt v Národní galerii a výstavou Sluneční králové v Národním muzeu. Konání Biennale, díky jeho mimořádnosti a neopakovatelným tuzemským i zahraničním zápůjčkám, dostalo statut “státního zájmu”
https://www.infofila.cz/vystava-nasich-a-svetovych-filatelistickych-rarit-r-2-c-6296
« Poslední úpravu provedl(a) smith v 1. 10. 2023, 19:01. »
Moderátor
A jaké jsou vlastně náklady krom dlouhé a drahé cesty? (Já vím, někde to bylo, ale nepamatuju.)
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
Výstava obdržela vládní výjimku ze současných opatření kolem covidu a to spolu s výstavou Rembrandt v Národní galerii a výstavou Sluneční králové v Národním muzeu. Konání Biennale ... dostalo statut “státního zájmu”

V Českej republike denne pribúda viac než 8.000 novo infikovaných corona vírusom, celkom infikovaných 600.000 ľudí, plné nemocnice, ľudia na umelej pľúcnej ventilácii a celkom 10.000 mŕtvych... množstvo ľudí je odrezaných od finančného príjmu, krachujú služby v cestovnom ruchu, reštauračné a ubytovacie služby, umelecký priemysel. Už chcípol aj PES. Ale výstava známok má vládnu výnimku z proti covid opatrení, dokonca má štatút "štátneho záujmu". :shock:
Kdepak soudruzi z NDR udělali chybu? :roll:
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Moderátor
Fidzi
ale u nás jsou odborníci (hlavně na internetu), kteří tvrdí, že se jedná jen o obyčejnou chřipečku a že je v podstatě neškodná. (A že je nutno volit tu správnou pravici - něco jako NSDaP.)
Moderátor
Pavel_III napsal
A jaké jsou vlastně náklady krom dlouhé a drahé cesty? (Já vím, někde to bylo, ale nepamatuju.)

Už to vím. 250 Kč za 90 minut. Poté přijde dráb a návštěvníka chytne za ušiska a vyhodí na ulici.
Moderátor
A po skončení nebude možné niekde pozrieť aj virtuálne tú výstavu?
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Výstava je bezpečná, povinně respirátory, max 66 lidí na 1,5h.

Virtuál plánujeme, ale nevíme zda to zvládneme, snad na samém konci výstavy.

Věci zejména z Vindobony, ale i některé další, jsou fantastické, poprvé vystavené mimo území Rakouska, či poprvé v ČR atd.
Registrovaný uživatel
Na tuto výstavu jsem se dlouho těšil. Už na původní termín zamluvené ubytování v Praze, 2 dny dovolené v práci. Koronavirus ale všechno změnil a je podle mne škoda, že se výstava v těchto podmínkách -"jakoby na sílu vůbec koná ...." ale asi to nešlo ještě znovu odložit... Nebo šlo, ale už se to prostě chtělo udělat?
Když si to tak proberu .... 2 hodiny ve vlaku s rouškou....budiž, to bude asi dlouhodobá nutnost, přijdu-li pak do muzea jako 67 do fronty (což asi vůbec není nereálné) budu čekat 1,5 hodiny. Než na mě přijde řada .... trousit se ven budou lidé neochotně , po jednom, my filatelisté si všechno rádi samozřejmě detailně prohlížíme ... Pak mám jen 1,5 hodiny na to, abych si pořádně prohlédl to, co jsem ještě nikdy neviděl, co mě moc zajímá a co už asi nikdy pohromadě neuvidím... s rouškou, v zamlžených brýlích, navíc pořád hlídat si odstupy, abychom náhodu na jeden rám nekoukali dva vedle sebe a nemohli si o tom, na co právě koukáme, povykládat... pak už mě poženou ven a musím pryč... třeba, když se zapomenu, tak už od 3/4 výstavy, kam? Všechny hospody nyní zavřené, není si kam sednout, kafe, oběd, prohlédnout si u flekovského pivka katalog a splknout s kamarády, co tam pojedu nebo tam potkám o tom, co jsme právě viděli... pak zase 2 hodiny v roušce vlakem domů...Moc mě to mrzí, ale pro mě osobně není jediný důvod, nyní do Prahy na výstavu jet. Vím, že za to pořadatelé nemohou, ale mělo se spíše udělat asi vše pro to, aby se výstava přece jenom znovu odložila. Třeba jen do léta, třeba jen o rok na podzim... to už snad bude lépe a všichni jsme si to mohli patřičně užít ... Opravdu škoda. :( Ale i tak samozřejmě přeji PPP hodně úspěchů do další činnosti, fandím této formě propagace vrcholové filatelie (sběratelské i investiční)
Moderátor
Vidím to podobně jako MikyM. Byl jsme hodně zvědavý, ale vzhledem k celkové situaci mi to nestojí za to. Na druhou stranu, jestli bude PPCP v této činnosti pokračovat, šance bude i v budoucnu. I když ten materiál bude obměněn.
Moderátor
Ano, Covid všechno ve světě pořádně zkomplikoval. Přesto si myslím, že za dodržování bezpečnostních opatření se taková výstava dá zvládnout. Když byl v září v Praze veletrh Sběratel a jediná filatelistická výstava na světě Praga PICCOLA, byl jsem tam celý den s rouškou, mazal jsem si ruce dezinfekcí, v jídelně jsem se byl najíst a nevím o nikom, že by se tam nakazil. Riziko je nyní samozřejmě všude, ale to bychom potom nesměli ani do obchodu na nákup potravin, kde je podstatně větší koncentrace lidí. Před 14 dny jsem byl opět v Praze, kdy jsem absolvoval dvě dvouapůhodinové cesty vlakem, 4 cesty Metrem za stejných opatření.
Osobně plánuji tuto výstavu navštívit, protože i přes omezení, o kterých píše MikyM, si myslím, že půjde o jedinečný zážitek a Covid můžeme chytit kdekoliv.
A to, co dělá PPCP pro propagaci filatelie si myslím, že si zaslouží uznání, protože, k čemu by nám byly naše sbírky, když by filatelie nikoho nezajímala?
Myslím si, že i ten, kdo má třeba sbírku pouze v hodnotě několika stokorun by si nepřál, aby jeho sbírka měla hodnotu naprosto nulovou. Určitě má každý sběratel radost nejen ze svojí sbírky, ale i z toho, že má jeho sbírka nějakou hodnotu. I ten, kdo sbírá pouze pro radost, by jistě nechtěl mít svoji sbírku naprosto bezcennou.
Registrovaný uživatel
Jen ještě doplním pro přesnost....v mém příspěvku nebylo ani slovo o tom, že mám strach, že se nakazím Covid-19, bylo to tom, že se nyní, kdy se výstava pořádá, úplně vytratila ta pohoda a vše příjemné kolem, co jsem si s návštěvou tak důležité a zajímavé filatelistické akce navíc spojoval- časově neomezené, klidné prohlížení exponátů, spojené s pokecem s těmi, které u rámů potkám, následné posezení po výstavě někde v hospůdce, kde to všechno společně, kdo půjde a bude chtít, probereme ... i to je sbírání a filatelie ....
Registrovaný uživatel
Na výstavě jsem byl včera po 13h, uvnitř asi deset lidí a pokud zůstanete dýl tak to nikomu vadit nebude.
Moderátor
MikyM napsal
Jen ještě doplním pro přesnost....v mém příspěvku nebylo ani slovo o tom, že mám strach, že se nakazím Covid-19, bylo to tom, že se nyní, kdy se výstava pořádá, úplně vytratila ta pohoda a vše příjemné kolem, co jsem si s návštěvou tak důležité a zajímavé filatelistické akce navíc spojoval- časově neomezené, klidné prohlížení exponátů, spojené s pokecem s těmi, které u rámů potkám, následné posezení po výstavě někde v hospůdce, kde to všechno společně, kdo půjde a bude chtít, probereme ... i to je sbírání a filatelie ....

Mám obavu, že k té bývalé pohodě a všemu příjemnému kolem, se hned tak nevrátíme. Lidé se bojí jeden druhého, uzavírají se do sebe a mám obavu, že až se Covidová situace přežene (což se dá odhadovat ještě celý příští rok), tak vztahy mezi lidmi budou významně poznamenané.
« Poslední úpravu provedl(a) Jaromir v 18. 12. 2020, 18:21. »
Moderátor
Náhodou, řada důchodců si chce pokecat (a pro důchod si dojdou bez náhubku). Jenže, na dlóhý kecy není čas, protože sice i management pošty přiznává, že je před Vánoci víc zásilek, ale na to konto zkrátili otevírací dobu pošty, což je určitě logické.

Výstava je otevřená v pátek i ve svátek? A že těch svátků teď bude!
Ale bez toho pokecání si to je slabší. Nemohla by výstava být putovní? Ve Štatlu só taky pěkný výstavní prostory! (A nikde jinde stejně nic není.)
Registrovaný uživatel
dovoluji si informovat :

Výstavu bylo BOHUŽEL nutno uspořádat právě nyní.
Měla být již 7.11. a kvůli posunutí na 16.12. se v NM odložila supervýstava k Olympiádě.
Déle to však již odkládat nejde, 15.1. se definitivně instaluje ta Olympiáda a VÝSTAVNÍ PLÁN NÁRODNÍHO MUZEA JE NA ROK 2021 NAPROSTO PLNÝ a prostor v r. 2022 vůbec není jistý.

Jde o Národní muzeum!! Nevím co dodat. Atraktivnější prostředí neexistuje...

Filatelie je tam poprvé v dějinách. Nikomu bohužel nedochází, že je to průlomová událost v českém sběratelství skrz naskrz všemi obory, že SOUKROMÉ exponáty dostaly takový prostor v NM. Je to mj. důkaz, že filatelie je vnímána jako velice důstojná součást naší kultury a celé to aranžmá je vlastně světový unikát.

Pokladny jsou bohužel zavřené, vstupenky jsou pouze on line na webu muzea zde :
https://www.nm.cz/navstivte-nas/objekty/muzejni-komplex-narodniho-muzea

Jsou vždy na konkrétní čas a den, navíc myslím, že se limity ani nevyprodají (nikdo moc neví, že výstava je otevřená, a je nepohodlné platit na netu kartou, zadávat mail atd, což chápu) .... v sále se tedy lidé nemohou nijak nahromadit, tj. je to zcela bezpečné prostředí.

Vstupenka stojí 250Kč včetně respirátoru zdarma, vše jde NM, PPCP nemá ani korunu.

ještě poznámečka na závěr:

Výstava je neopakovatelná. Jsou tam mj. rarity od Vindobony, které nikdy nebyly mimo území Rakouska a už nikdy nebudou... o tom mě Rakušani ubezpečili 8)
PPCP tytéž věci také nezopakuje a jsou tam většinou lidé, kteří jinak nevystavují.
Moderátor
Supervýstava k Olympiádě stejně nebude, tak o co jde ...
Nebo zas nějaká státní výjimka?

"v sále se tedy lidé nemohou nijak nahromadit, tj. je to zcela bezpečné prostředí."
O to asi nejde. Mnoho hodin denně strávím mezi lidima a nehroutím se kvůli nebezpečí, ale kvůli zcela něčemu jinému. "Moc práce za málo peněz" se tomu říká.

"Jde o Národní muzeum!! Nevím co dodat. Atraktivnější prostředí neexistuje..."
O tom by se samozřejmě dalo úspěšně polemizovat. :)

Obecně vzato, doba jako taková je blbá a nepohodlná. I když člověk dá dohromady ty všechny peníze, není zaručeno, že do rána nenastanou zásadní změny. Pravda, s bombardováním za války to srovnávat nelze, ale i tak je to divná doba.

Co ta putovnost? Klidně zapůjčím i nějaký svůj, nikdy nikde nevystavovaný unikát, či vzácnost, byť teda né oné věhlasnosti a finančního ohodnocení, aby toho bylo víc. ;)
Moderátor
A máme to. Do soboty a pak utrum, spadla klec.
Registrovaný uživatel
Dnes jsem byl na poště. 6 pošťaček v jednom chumlu, zábava veliká, ani ne metr od sebe, roušky na bradě. Z jedné stany zeď, z druhé sklo až ke stropu, možnost větrání minimální.
To pak nějaké uzavírání výstav nemá smysl.
Moderátor
Tak jsem se dnes byl podívat na výstavě Poklady světové filatelie, která předčila moje očekávání, jak co se týká rozsahu, tak i rarit, které doposud nebyly ještě zveřejněné (týká se hlavně materiálů členů Vindobonna).
Právě, když jsme byli s prohlídkou v nejlepším, přišla zpráva, že vláda od 27.12.2020 ruší veškeré vládní výjimky pro výstavy. Takže, kdo se chce podívat, má už k dispozici pouze termíny 25. a 26. 12. 2020. Zdůrazňuji, že řadu materiálů jsem neviděl ani na světových výstavách, ani v Sínich slávy.
Z výstavy přikládám svojí fotografií s panem Davidem Kopřivou.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Tak na výstavu "Poklady světové filatelie" jsem nakonec do Prahy nejel, ale Ježíšek na mě nezapomenul a pod stromečkem jsem našel publikaci (katalog) "Biennale 2020".... Mimořádně krásná a mimořádně zajímavá památka na tuto výstavu.... Klobouk dolů.... opravdu! Zatím jsme si to jen zběžně prolistoloval, nádhera. Snad jen jediné mínus (zatím :lol: ) - proč na str. 29 (Mauricius 1847 Post Office vydání/životopisy je text pouze v angličtině? Přitom jde o velice zajímavou pasáž, popisující "životopis" všech dosud známých Post office....?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Tento katalog jsem si koupil a z mojí strany též pouze slova chvály.
Naprosto precizní, profesionální práce, nevím, jestli jsem kdy něco lepšího viděl...
Moderátor
Dá se tento katalog ještě někde koupit?
Moderátor
To by aj mňa zaujímalo. Ešte 23.12. som písal na udaný mail, že mám záujem, a žiadna odozva zo strany PPCP
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Ano, katalog včetně černotisku se ještě dá koupit, ideálně pošlete svou poptávku na asistentku klubu paní Andreu Neri: neri@ppcp.cz.
Katalog lze po úhradě poštovného zaslat na Vaší adresu nebo osobně vyzvednout v sídle klubu ve Šrobárově ul. na Praze 3.
Moderátor
martin-en napsal
Ano, katalog včetně černotisku se ještě dá koupit, ideálně pošlete svou poptávku na asistentku klubu paní Andreu Neri: neri@ppcp.cz.
Katalog lze po úhradě poštovného zaslat na Vaší adresu nebo osobně vyzvednout v sídle klubu ve Šrobárově ul. na Praze 3.


Urobil som to ešte 23.12.2020 a odvtedy žiadna odozva....
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Prestige Philately Club Prague

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1