Teď jsem šel okolo muzea v Berouně a mají tam upoutávku na výstavu Tetínský poklad - viz převzaté info z webu http://www.muzeum-beroun.cz/ :
Tetínský poklad
Slavnostní vernisáž se odehraje 27. října ve13 hodin u příležitosti oslav Dne krajů.
Beseda s odborným pracovníkem k tomuto unikátnímu nálezu se uskuteční
o den později od 15. hodin.
Na konci ledna minulého roku byl nedaleko obce Tetín nalezen v keramické lahvi zdobené dvěma vlnicemi unikátní soubor mincí z 1. poloviny 13. století. Jeho součástí bylo přes 900 kusů stříbrných platidel známé, ale i neznámé ražby. Depot se podařilo zachránit celý a navíc byl, dosud jako jediný na našem území, odborně vyzvednut archeology.
Výstava v Berouně
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 21. 10. 2007, 16:20
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 21. 10. 2007, 16:25
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
fíha
![]() |
#3 30. 10. 2007, 8:16
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak jsem se tam byl podívat. Dokonce jsem dostal pár okopírovaných listů (Sborník Český kras) popisujících nález. Pač to tam rozdávali každému, neočekávám, že bude problém s dáním sem ke stažení. Tož pro ty z vás, kdo má zájem: www.hunarovi.com/stahnout/tetin.pdf
Ještě jedna záležitost. Nedávno tady byla diskuze na téma ohlášení nálezu a následná odměna. Za tento nález byla vyplacena odměna 230 000 Kč (rozdělili si ji dva nálezci). Co si myslíte? Je to málo, tak akorát nebo víc než je zdrávo? |
#4 30. 10. 2007, 8:29
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Všetko sa odvíja od výšky nálezu? Pred cca 5r. Britské múzeum vyplatilo nálezcom za jednu antickú,presnejšie keltskú misku 2,3 mil.Libier.
![]() |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1