dědek napsal/a:
...Pro některé známky bys pak nejspíš musel mít partnera (adresu, na kterou to posílat) i někde v zámoří.
presne toto som chcel urobiť s tím dropom fuzatým v piatok ale bolo mi luto rozdelit ten aršik😃 tam za 2,2eura som mohol posalt doporučene prvou triedou do česka.

Ja som to vyriešil tak že som použil celý prvý riadok z aršíku tak ako bol. Nehal som znamky aj kupóny v kope. Spojku v strede som sa snažil rovno odrezať. Foto pridám keď list budem mať naspäť z ČR:) Ja osobne nové známky nezbieram ale snažím sa mať vždy FDC(ale nie to čo predávajú) s jednou známkou alebo sériu podobných známok. Mne to príde zaujímavejšie ako len odoberanie noviniek ako poznamenal "dedek" a pri nových známkach tam až tak moc skúmania nieje.
Obrázky:
. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

VAU
tak to ma potešilo že aj takto sa daju odoberat novinky aj mne sa to páči :-D
ale ja som toho dropa nakoniec neposlal. Nabudúce budem vedieť... a tešim sa na foto woodmaker. A chcem sa opytať ako to je z priležitostnímy pečiatkami to presne v ten den ked ju vydajú a ked si presne tam kde vyšla tak ti ju daju namiesto dennej pečiatky?
a prečo nemaš na tej R nalepke odtrhnutu tu hornu časť prešla teda obálka poštou?
a ešte sa chcem opytat na to co pisal Nálepka, že celistvost nemože byť formatu C6 prečo....?

Příležitostné razítko někdy v den vydání bývá, někdy ne; záleží na tom, zda jej někdo nechá vyrobit. Zpravidla to není to iniciativa Slovenské pošty, ale nadšenců v místě, které je z danou známkou nějak spojené.
Horní část čárového kódu se někdy odtrhává, někdy ne; setkal jsem se s oběma způsoby nezávisle na zásilce.
Nemožnost formátu C6 se týkala konkrétně dropa velkého, a to z jednoduchého důvodu - na tuto malou obálku by se celý TL nevešel.

Na Slovensku tú hornú časť lepia na oznámenie keď nie som doma. Ak vychytám poštárku tak list mám s tým čo sa mi viac páči... Ale keď posielam do ČR tak chalan chodí po to na poštu ale aj tak mi to vždy s tým donesie...
. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

Jenže to je grafický návrh, který se zpracovává v době, kdy se ještě může nominální hodnota měnit.
Podle http://www.pofis.sk/katalog/produkty/znamka-2011-umenie-tabulova-malba-metercie-z-roznavy a podle emisního plánu by měl být nominál 1,20€.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.