Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Začínající

Vykupminci.cz
Numisargo

Začínající

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, rád bych se zeptal co byste mi poradili jako začínajícímu sběrateli. Mince vidím jako zajímavou možnost investice. Když ale sledují aukce a prodeje na inzertních serverech a Facebooku nabývám dojmu, že v současné chvíli se tam prodávají mince v ne moc hezkých stavech. Jsem na vážkách zda má cenu tyto mince kupovat, zda to má do budoucna potenciál hodnotu udržet. Za jakékoliv rady děkuji.
Registrovaný uživatel
Jsme tady spíš sběratelé, než investoři. Pokud bych se na současnou situaci podíval z investorského hlediska (brr), tak mince jsou nyní cenově na historickém maximu, takže jako investice je to teď celkem špatný nápad.
Registrovaný uživatel
Když ale sledují aukce a prodeje na inzertních serverech a Facebooku nabývám dojmu, že v současné chvíli se tam prodávají mince v ne moc hezkých stavech. Jsem na vážkách zda má cenu tyto mince kupovat, zda to má do budoucna potenciál hodnotu udržet.
Nekupovat.
Jako začínající sběratel neumím posoudit, jestli mince jsou na historickém maximu.
S investicemi je to složité.
Jeden člověk (jmenoval se Áda) ukázal "výhodnost" investic do mincí (operace Reinhard) i do nemovitostí v prosperujícím přístavu (operace Gomora).
Registrovaný uživatel
Nemyslím jako primarni investici nějaké mince doma mám spíše kusy než nějakou sbirku a přidávat k nim další je příjemné shánění, ale samozřejmě bych rád aby penize do nich vložené neztráceli hodnotu a naopk se to alespon nějak hodnocovalo kdyby člověk jednou potřeboval současnou měnu a ne historické mince.
Registrovaný uživatel
V tomhle případě kupovat pouze pěkné mince. Nemusí být úplně luxusní - ty kupují spíš investoři nebo nároční sběratelé).
Registrovaný uživatel
Že jsou vzácné mince drahé se řeší pravidelně každný rok, a když ne každý rok, tak aspoň každých pět let, určitě se to řešilo i v době Františka Josefa a i ve středověku. Když minci chcete, tak si ji kupte, když ji nechcete, nebo si ji nemůžete dovolit, nebo se vám nezdá stav, tak ji nekupujte, to je asi jediná rada. Při větších částkách dbejte na co největší formu zabezpečení, certifikáty, aukční historii atd., abyste se vyhnul riziku budoucího padělání. Zachovejte při nákupu klid a zdravý rozum a budete v pohodě ;-)
Registrovaný uživatel
Díky všem za odpovědi. Byl by někdo ochotný poradit ohledně mincí přes email nebo WhatsApp? Kdyžtak prosím napište na gueeq@post.cz
Moderátor
ruprecht: napsal jsem mail

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Začínající

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1