Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Bifter

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2007

#1 14. 3. 2007, 12:53

Právě sem začal sbírat známky a potřeboval bych najít nějakého hodného člověka, který by mě přes e-mail, icq nebo osobní setkání naučil jak známky oceňovat, výhodně vyměňovat, atd...

Profilový obrázek
Koztarsasag

Uživatel

Zaregistrován:
10. 4. 2014

#2 2. 11. 2014, 15:21

Zdravim,
nechcel som zalozit vlakno ´´Koncim s filateliou´´ a tak reku ze to napisem tu. Po par rokoch zbierania znamok som predal vsetko co som mal cca 1800e . Dovod je jednoduchy:nevidim v tom ziaden zmysel investovat do papierikov. Som uz na vysmech frajerke a mojim znamym , ze som uz jak stary dedko a znamky dnes uz nikto nezbiera iba par dedkov po 70tke. Na Slovensku neexistuje prakticky ani ziadny trh so znamkami. Na co vlastne zbierat znamky? Na investiciu?? Ved kazdy len vymysla, darmo ze ma znamka tolko a tolko kat. cenu, vo filatelii je to s cenami ako v holubniku. Ked uz investovat, tak radsej do zlata alebo veteranov, to uz hej. A kebyze aj nejaky dedko , ma nejake hodnotne zbierky, raz sa pominie a jeho vnuk co sa prd do toho rozumie preda to pod cenu. Takze takto. Prepacte. Musel som sa vykecat. A vlastne ma ni nepocuvajte) Dik kazdemu za vsetky prispevky co ste mi na tomto fore odpisali. Adios amigo)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#3 2. 11. 2014, 15:51

No jo, no. Sbírat pro investici je ale zcela jiná kategorie než sbírat pro radost (kde ty časy jsou) a ze zájmu.😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#4 2. 11. 2014, 15:56

Bifter, dojdi někdy v sobotu (od 9 do 11) na burzu do Kometa Pubu, mimo 22.XI., to jsou všichni na Výstavišti. Ale pokud požadavek zní na "výhodně vyměňovat", tak to tedy nevím.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#5 2. 11. 2014, 15:57

Je to smutný príbeh. Ale neviem s tvojim názorom sa stotožniť. Tiež som zo Slovenska, a k filatélií som sa vrátil cca po 25 rokov. A to mám len málo cez 40 rokov. Nemyslím si, že na Slovensku nie je trh so známkami. Existuje nespočetné množstvo búrz, klubovych stretnutí ale aj aukcii, na ktorých sa dá známka rozširovať, príp. svoje prebytky predať, vymeniť.

Ak zbieranie známok si vnímal ako investíciu, tak buď si mal k dispozícii dostatok financii, na to aby si kupoval hodnotné (drahé) položky, ktoré časom mohli nadobudnúť na svojej cene. Alebo ak patríš tým druhým, teda menej majetným, tak si myslím, že si filatéliu vnímal z nesprávneho uhla. Pre menej majetných je zbieranie známok skôr ako hobby, relax po dennom zhone, oddych. A nie ako "rozumné" uloženie peniazi dobudúcna.

Katalógove ceny v dnešnej dobe podľa mňa nie sú ani tak smerodajné, ako reálne ceny na trhu s známkami. Teda ja osobne kat.ceny moc nevnímam, a neberiem ako nemenné dogma. Treba si uvedomiť, že katalógy vydávajú obchodníci, ktorí uvádzajú ceny podľa "vlastných potrieb". Samozrejme, že v úvode katalógov je vždy uvedené, že ceny sú výsledkom dlhoročného sledovania trhu.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#6 2. 11. 2014, 16:02
Bifter, dojdi někdy v sobotu (od 9 do 11) na burzu do Kometa Pubu, mimo 22.XI., to jsou všichni na Výstavišti. Ale pokud požadavek zní na "výhodně vyměňovat", tak to tedy nevím.

Nemyslím si, že by Bifter četl reakci na sedm a půl roku starý příspěvek 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#7 2. 11. 2014, 16:05

A to jsem si ani nevšiml, že to Koztarsasag napsal tak hluboko v historii.🙂

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#8 2. 11. 2014, 16:29
A to jsem si ani nevšiml, že to Koztarsasag napsal tak hluboko v historii.🙂

Tak ten to napsal dneska 🙂

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#9 2. 11. 2014, 16:58

No ale k tak starému příspěvku!🙂

Profilový obrázek
starky3

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

#10 2. 11. 2014, 18:48

Chyba sa stala že Kostarsasag neotvoril nové vlákno - Ja na Slovensku s filatéliou končím.Jednoducho sa nasr.... a potreboval sa niekde ,,odľahčiť,,Bohužial na 80% má úplne pravdu.Ja to beriem takto.Považujem sa za lepšiu 😁 strednú triedu . S filatéliou som začal tak v padesiatke .Dosť som bol aktívny pri Aukre sk , keď sa však zrútilo , omedzili sa moje aktíva na okruh 50 km okolo mňa - ešte tak Trenčín ,alebo Prievidza.Súhlasím , aj čo píše ,, smiht,, všetko je to o peniazoch - ak na to nemáš , zbieraš ako ja hovorím ,,hrsťovky,, ak na to máš , tak sa špecializuješ a to sú pálky s prepáčením ak hovado.Každý nemože obehať Nitru,Košice,Bratislavu....Zhrniem to (poznamenávam že som SLOVÁK ako repa).Na Slovensku chýba vec ako Aukro cz , bohužial ani ja si nemožem dovoliť známku z Čiech kúpiť - cena+prevod+poštovné.Jednoduch bratia Češi zasa ste o krok-dva-šesť..vpredu a to ma riadne.....😞 (a keby moja vedela koľko do toho vrážam 🙄 )

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.