rok 1918:
1 bílá řepa = 30 h, 1 kg květáku = 2 koruny, 1 kg zelí = 50 h, 1 kopa okurek = 6 korun, 1 kg krmné řepy = 1 korunu 20 h, 1 kus kapusty = 40 h, 1 kg jablek = 1 koruna 40 h, 1 kg hrušek = 1 koruna 34 h, 1kg švestek = 1 koruna 17 h, 1 kg hub = 3 koruny, 1 kg husy = 15 korun, 1 kg kachny = 18 korun, 1 kg slepice = 15 korun, 1 kg králíka = 6 korun.

a hlavně proč by posílala ČSNB něco do ciziny jako vzor, když to vůbec nešlo do oběhu... a navíc dále proč by to měla nějaká banka vracet???
Fake jak Brno zase ze známé dílny na pochybné "rarity"... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

No to určitě víc než současných 10.000,- Jedna předválečná Kč je rovna dnešním cca 10 Korunám, takže ta 5.000 Kč 1920 by dnes měla kupní sílu něco kolem 50.000,-

prodejce pise:
Nevydaná státovka 50 Kčs 1950 série A 03 anulát ve stavu UNC
číslovaný vzor vrácený centrální bankou z ciziny
perforace SPECIMEN (č. 51)
Vubec bych se nedivil, kdyby to poslal treba do Belgie s pruvodnim dopisem typu: "Zasilame vam vzacny specimen bla-bla a prosime bud o potvrzeni jeho zarazeni do vasich sbirek nebo o jeho vraceni."
No a slusni bankeri to poslali zpet ... takze to muze mit podlozene, ze to opravdu cizi banka nechtela, ale to jen tak na okraj .... treba je to pohadka uplne komplet.

mike-p74 napsal/a:
http://aukro.cz/50-kcs-1950-serie-a-03-unc-cislovany-anulat-spec-i1997608162.html
Tak to je mazec 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
Ta konecna cena !!!!!!!!!!!!!!
Upřímnou soustrast výherci, vyhodit tolik peněz, za kousek papíru, za 50kč!!!🙄
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

moje babicka vzdycky rikala, ze za prvni republiky stala TAKOVAHLE KOTLETA (naznacovala dost velikou) 1 korunu. Dneska takova kotleta stoji treba 50Kc .... takze ja bych ten pomer spis videl 1:50 ... i kdyz treba na tom chlebu je to mene, dejme tomu 1 koruna versus 25 korun, takze 1:25 ...
5000K1919 bych videl jako by dnes existoval nominal v hodnote 200-250tisic ...

dobry business, kazdy jak muze. To je to same, jak jsme resili minule ty rozrezane archy tech euro bankovek
www.Papirovaplatidla.cz
Katalog bankovek Československa od r.1918 až do dnes.

buducí tyžden zas vytiahne anulat,s takým istím popisom a zas sa najde nejakí blazon a aukro to pustí zas lebo bude mat zaplatenú províziu ine ich asi ani nezaujíma
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.