Jasné 😉 Vďaka mischel za opravu. Ja som mel stále v hlave tú Zdenkovu 25/18, kde sa riešilo, či je s rastom, alebo bez a som sa preklepol.
Ten článok ohľadom 2K 1917 som niekde čítal a teraz keď sa chcem k nemu vrátiť, tak to nemôžem nájsť.

To by museli byť zdeformované aj ostatné písmená a tie vyzerajú byť v poriadku.
A pri písmene R je pod bruškom a nohou spoj idúci dovnútra, avšak pri 3 texte je práve v tomto mieste vypuklina von, ako také bruško.
K tejto hypotéze by som sa asi neprikláňal, ale chcelo by to zrejme viac takých kusov na porovnanie.

No, tady se uvažovalo o tom, že bude území ČSR stejné po válce jako před ní (tj. včetně Podkarpatské Rusi), takže když se to tisklo v Londýně, dá se to pochopit. Spíš mi přijde zvláštní vůbec použití velkého znaku (asi jediná bankovka, kde to takhle tuším je) - asi aby to nebylo tak graficky chudé.
Každopádně - koukal jsem ještě na velký státní znak přes Wikipedii a zarazilo mě, že se ve stejné podobě používal do roku 1960 (tzn. na bankovce by pak odpovídal skutečně používanému velkému znaku, byť ten neodpovídal skutečnosti)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.