S "bleším trhem" nemám dobré zkušenosti, to měl ještě dříve jiný nick, dle jeho popisu UNC byl ve skutečnosti stav +1 a to je určitě Meszaros. Ta stovka se mi jeví jako origo, ale potvrdí to vítěz, až mu dorazí.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Tak tak. Výrazy obličejů vypadají "originálně", podobně i vodoznak. Chtělo by to větší fotku - komprimace na malý formát nesvědčí těm kružnicím, které mají střed v obličejích. Asi je to tím, i kdž teoreticky by to mohlo ukazovat na padělek. Ohledně pětistovky můžu říct jen tolik, že pravých jsem jich v ruce moc nedržel, abych mohl posoudit. Každopádně barvy vypadají na Meszárose.

no, možná je to opět můj subjektivní pocit, ale musím říct, že Meszárose rozeznávám tak nějak podle citu k barevnému spektru - přijde mi, že originál má takové jasnější teplejší barvy a Meszi tam tohle nemá, je tam větší nádech hnědé ... nevím, jak to popsat, ale rozeznat se to prostě dá🙂
Kromě toho "Č" je sázka na jistotu😉

climber28: dej sem prosim pak velke foto, az ti to dorazi ... tohle by me fakt zajimalo, protoze ve tech oblicejich mi ta stovka prijde v pohode (v ramci velikosti obrazku).
Zdenek psal: "nepravidelný okraj červeného ornamentu na pravém rohu líce bankovky s číslici 100"
To muze byt podle me nejake rozpiti barvy pri tisku?

Samozřejmě, jakmile příjde, naskenuji na 600 dpi a hodím ji sem.
Chtěl bych se zeptat, nenáte někdo náhodou články pana Moravce o falzech těchto státovek? Jednou jsem ji v ruce držel, ale další info by se hodilo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.