Zdravím vespolek, provizorně jsem si musel udělat druhý účet poněvadž jsem zapomněl heslo a svůj počítač nemám momentálně k dispozici. Tak už přišla, vodotisk se zdá být pravý, číslovač je protlačený až na druhou stranu.

Podle zvětšených obrázku mě to spíše utvrdilo v mém tvrzení / falsum /, nicméně by to chtělo mít bankovku v ruce. Čárky a háčky se mi na lícni straně prostě nezdají + plus fialový podtisk v pravém horním rohu pod číslici 100. Ale to jen můj názor, možná se mýlím.

Mně ta červená barva příjde na některých místech spíše rozpitá, než že by písmena a čárky měly jiný tvar. Spíš se mi nepozdával revers, že jsou ty kružnice na tmavých místech docela dost slité, ale jak říkám naživo jsem viděl jen jednou a fotky co mám k dispozici jsou vcelku mizerné.

=jirka72]
nejpodivnejsi mi prijde ten napis PADELANI STATOVEK TRESTA SE PODLE ZAKONA, no, pokud falzum, tak velmi kvalitni.
[/quote
Přesně ten jsem měl na mysli. U velkých písmen a ornamentů se dá falsum zpracovat, čím menší detaily tím samozřejmě horší, proto takto usuzuji.

pravda, zejmena na tech malych kruznicich vpravo (od leve divci hlavicky) je to dost podivne.
Priklanim se k variante falzum, ovsem padelek vysoce nebezpecny a kvalitni.

Nielenže písmená v tom najmenšom nápise sú "rozpité", ale vzájomne majú iný tvar ako napr. "P" a iné.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Bohužel u této bankovky si myslím, že nebezpečnost falsifikátu je snad nejvyšší, ať už novodobých anebo z období platnosti. Při dnešních technologiích se ani není čemu divit. Já měl v rukou též pár kousků, vypadaly jako originál, ale tisk písmen byl slušně řečeno podivný. Myslím, že v době tisku by měly být rozdíly v písmenech , čárkách a td minimální. U všech bankovek tom,u tak je, že rozdíly téměř neexistují, proč by měly být u této bankovky ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.