Obrázky:

Moderátoři: Akir, ikanek, Pavel_III, regula_jan, smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 27. 6. 2020, 6:51
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 9. 8. 2020, 9:08
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobry den . Mam doma spousty Uheskych znamek s pretiskem ale bohuzel mam jen obyc. Katalog Michle Ungar kde jsou jen zakladni info. Mam zde znamky s pretiskem pismene H ktere nemoho nikde dohledat ! Zde foto zbytek znamek s pretiskem jsou v katalogu oznacene . ... prosim o urceni popr. Ohodnoceni znamek pretiskem H
Obrázky: ![]() ![]() |
#3 9. 8. 2020, 11:58
|
|
Moderátor
![]() |
H = Partosfalva - Prosenjakovci. Bez odzkoušení znalcem (nutné!) se ale k tomu nelze blíž vyjádřit. I když bych to viděl spíš skepticky.
|
#4 9. 8. 2020, 12:08
|
|
Registrovaný uživatel |
Zdravim vas dekuji znamena to jsou PORTO znamky? Jak jsem psal nenasel jsem v katalogu . Znamky jsou od zberatele ve Svycarsku nevim jak jsou vysoko hodnoceny aby se to vubec vyplatilo ohodzkouseni znalcem ?
|
#5 9. 8. 2020, 12:36
|
|
Moderátor
![]() |
Ne, pokud by to bylo pravé, byl by to jeden z revolučních - okupačně-osvobozeneckých přetisků (aneb, záleží na úhlu pohledu
![]() |
#6 9. 8. 2020, 13:08
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobra vim ze jste velkym znalcem 😁uherske s pretiskem je vase parketa 👍 jsem zde zjistil... je to velka pravdepodobnost ze znamky jsou opravdu prave protoze jsem to vyhandloval od sberatele kde se nachazelo velke mnozstvi pretisku Osteuropa a nechal jsem overit otesovat napr. polske Pozta-Polska velice hledane a cenne nominale a vse bylo prave z toho usuzuji ze ten zbytek bude asi taky orig. Samozrejmne bude lepsi kdyz je otestuji... pokud jsou znamky opravdu prave jakou maji cenu na trhu + - kdybych poslal detailni foto Vam je moznost pznani pravosti pretisku?
|
#7 9. 8. 2020, 14:52
|
|
Moderátor
![]() |
Cena je celkem problém, na trhu se vyskytuje minimálně. Akorát padělky, ty se občas nabízejí.
Já to nemám s čím porovnat, já žádnou nemám. Nepodařilo se mi získat. Sice k tomu mám mustr na fólii, ale z počítače tohle teda nevím. A navíc, jak jsem si schovával obrázky z aukcí atp., velká část je na starém PC, které mi zheblo a pokus o přesun dat dosud nebyl uskutečněn. |
#8 9. 8. 2020, 15:00
|
|
Registrovaný uživatel |
To jste mne ted trochu rozhodil ze pokud to bude prave muze to byt zajimave? Kdyby jde znal nekoho kdo to ohodnoti byl bych ochotny to prodat protoze to nepotrebuji a koupil neco co chci popripade bych to chtel vyhandlovat za znamky csr nebo RU Prosim o radu kde to muzu nächst overit.. diky
|
#9 9. 8. 2020, 15:02
|
|
Moderátor
![]() |
|
#10 9. 8. 2020, 15:05
|
|
Moderátor
![]() |
Ověřuje to Bodor a někdo z Jugoslávie (Chorvatsko, Slovinsko, Srbsko), ale jmenovitě nevím. Ne každý ověřuje všechno. Bilandžić by to mohl zkoušet. « Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 9. 8. 2020, 15:15. » |
#11 9. 8. 2020, 15:08
|
|
Registrovaný uživatel |
No znamky jsou s pocitadlem dokonce ta 10 cervena Ma s Dvou stran pocitadla coz si myslim je dost malo k videni asi? Jsou s orig lepem vsechny
|
#12 9. 8. 2020, 15:15
|
|
#13 9. 8. 2020, 15:20
|
|
Moderátor
![]() |
To druhé je Borosjenő. Spekulativní (ale dobové) vydání Jeanna Odora. Počítá se cca 1 €/kus, u korunových Parlamentů tak do 5 €/kus, pokud jsou v dobré kvalitě.
Jinak mi ty obrázky nejdou zvětšit. Někde bude chyba. |
#14 9. 8. 2020, 17:38
|
|
#15 10. 8. 2020, 9:15
|
|
Moderátor
![]() |
Nevím. Ale fakt je ten, že všechno, co jsem našel, vypadá poněkud dost jinak, takže si myslím, že se jedná o napodobeninu. A klidně může být dobová (po roce 1920).
|
#16 10. 8. 2020, 11:18
|
|
Registrovaný uživatel |
Moc vam dekuji za vasi snahu, ja bohuzel nemam nic na porovnani ... kdyz tak prohlizim ty znamky vypadaji jako by to bylo v 3D prava nozicka pismene H je delsi vetsi a delat to trosku takovej pohled👍😀jen ta posledni znamka 15 filler se odchyluje v pretisku.od jinych znamek... Mam znameho pana Munzice je Ofic. Prüfer na Bosnu- Croatien Slovenien atd treba mne muze pomoct. Jinak jeste moc dekuji a pokud muzete mne poslat na ukazku par foto orig znamek nebo kde muzu vyhledat sam budu moc rad diky 👍 jeste by mne moc zajimalo pokud jsou znamky prave v Jake cennove relaci se hodnoti?
|
#17 10. 8. 2020, 12:01
|
|
Moderátor
![]() |
Podle mne je hlavně celé písmeno moc tlusté a především ta střední příčka, ta teda extrémně. (Zase nechcu moc napovídat případným výrobcům.
![]() Cenu pravé bych tak odhadl na cca 500 Kč/kus a výš, při horší kvalitě kolem 250 Kč. Prošlé dopisy, dobře frankované, minimálně 5000 Kč, "echt" dopisy, nefilatelistické, jednoznámková frankatura, cenné psaní (pokud vůbec existuje) klidně i 20000 Kč. |
#18 10. 8. 2020, 12:29
|
|
Registrovaný uživatel |
Super dekuji za info pokud se podari to overit ozvu se Vam na prodej pokud bude Mit zajem zatim diky ...
|
#19 5. 3. 2021, 23:55
|
|
Registrovaný uživatel |
Toto sa často nevidi.Poslane 19.1.1918 s Anglickeho zajatia.Odosielatel Willy Jacob.
https://www.hgv-wenigumstadt.de/heimat-und-kultur Obrázky: ![]() ![]() _______________ |
#20 6. 3. 2021, 21:39
|
|
Moderátor |
V další válce padl do zajetí britům. Narukoval k protivzdušné obraně ve 41 roce...to jsou osudy
![]() |
#21 7. 3. 2021, 10:17
|
|
#22 19. 9. 2021, 18:44
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobry vecer dnes se mne podarilo koupit na male Burze zajimave Celustvosti z oblasti Teschen /Tesinska posilam na ukazku raitko dvou jazicne Tetschen/Cieszyn 19.VII.19 vaplaceno polskou znamkou 25h poplatek za Rekomando (R3)a rameckove polske raz.osvobozeno od postovneho . Znamka je pretistena C,S vojenska censura v Opave myslim zajimavost postovniho provozu ze dost sloziteho obdoby tohoto uzemi jen skoda toho utrhnuteho rohu dopisu 😬
Obrázky: ![]() |
#23 19. 9. 2021, 18:49
|
|
#24 30. 12. 2021, 19:16
|
|
Registrovaný uživatel |
Dobry vecer mam zde zajimavou uherskou obalku pro R- zasilky 35f fialova s oramovanim cervene zaslana z postovniho uradu ALSOLENDVA (Lendava) Jugoslaische Besetzung (obsazeni) zaslano R-- do Chemnitz Sachsen dofrankovane emisi vydani pro Slovinsko 5×20 a 3×5 =115 s nemeckou vojenskou cenuzurou datum je bohuzel jen castecne citelne oktober 1919
Rad bych zde poprosil napr pana Pavel III 😄 to je asi vase parketa👍 ja osobne nezbiram ani nejsem zkuseny v teto oblasti jestli odpovida porto ? A je treba jeste neco zajimaveo na dopise popripade jakou to muze mit hodnotu odhadni samozrejmne😁 predem diky za jekekoliv info od kohokoliv 👍 Obrázky: ![]() ![]() |
#25 30. 12. 2021, 19:46
|
|
Moderátor
![]() |
No, to je otázka.
Předně nutno přiznat, že k jugoslávským tarifům se mi nepodařilo se dopracovat. Ale troufl bych si odhadovat, že tarif bude OK. |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1