Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Lucanus

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2013

#1881 16. 9. 2014, 09:35

to Suplik - tiež som sa toho rezania bál, ale tie malé kamene podobne ako ostatní kolegovia držím v rukách a pomaly otáčam proti smeru točenia kotúča. Chce to veľa vody a tak mám hadičku privedenú zhora a voda tak tečie priamo do rezu, no a prebytočná steká do vaničky pod kotúčom, pričom je časť kotúča ponorená v tejto vaničkovej vode. Aj keď je vody dosť, občas mi kotúč zasekne v kameni, vtedy ho rýchlo uvoľním, aby som nevyrazil poistky. Na veľmi malé kamene cca 2-3 cm si radšej nalepím na držanie drevené špalíčky, aby som nemal prsty príliš blízko kotúča. Na tie väčšie by to už asi chcelo postaviť pílu s väčším kotúčom cca 250-350 mm a kameň do rezu posúvať upevnený v nejakých saniach, či vozíku. Skús pozrieť na youtube napr. jak se zpracovává lariman.

No a s tým kupovaním je to tak, ako píše Xantokon. Na burze kúpený kameň, chrobák, či motýľ do zbierky je síce možno atraktívny ale nemá históriu. Vlastnoručne vybudovaná zbierka, je ako album s fotkami. Na každý kúsok sa viažu spomienky. Kupovať len minimálne a len také, kde sa určite nikdy nedostaneš napr. braziláky.

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1882 16. 9. 2014, 12:42

ještě jeden z jihu - řezáno + vlhčeno 😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Pechy

Uživatel

Zaregistrován:
6. 8. 2014

#1883 16. 9. 2014, 12:53
to Suplik - tiež som sa toho rezania bál, ale tie malé kamene podobne ako ostatní kolegovia držím v rukách a pomaly otáčam proti smeru točenia kotúča. Chce to veľa vody a tak mám hadičku privedenú zhora a voda tak tečie priamo do rezu, no a prebytočná steká do vaničky pod kotúčom, pričom je časť kotúča ponorená v tejto vaničkovej vode. Aj keď je vody dosť, občas mi kotúč zasekne v kameni, vtedy ho rýchlo uvoľním, aby som nevyrazil poistky. Na veľmi malé kamene cca 2-3 cm si radšej nalepím na držanie drevené špalíčky, aby som nemal prsty príliš blízko kotúča. Na tie väčšie by to už asi chcelo postaviť pílu s väčším kotúčom cca 250-350 mm a kameň do rezu posúvať upevnený v nejakých saniach, či vozíku. Skús pozrieť na youtube napr. jak se zpracovává lariman. No a s tým kupovaním je to tak, ako píše Xantokon. Na burze kúpený kameň, chrobák, či motýľ do zbierky je síce možno atraktívny ale nemá históriu. Vlastnoručne vybudovaná zbierka, je ako album s fotkami. Na každý kúsok sa viažu spomienky. Kupovať len minimálne a len také, kde sa určite nikdy nedostaneš napr. braziláky.

to Lucanus: čím lepíš ty dřeva na ty malé šutry?
Díky 😉

Profilový obrázek
Lucanus

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2013

#1884 16. 9. 2014, 16:57

to Xantokon - tiež zaujímavý kúsok.

to Pechy - keď je kameň veľmi malý, nalepím aspoň z jednej strany Lukoprénom malý drevený hranol cca 3cm x 3cm x 2cm, aby sa lepšie držal medzi palcom a ukazovákom. Podobne keď seknem dlátom kameň a pekná kresba je len pár milimetrov pod povrchom tej rozštiepenej plochy, odrezať musím len tenký plátok, aby som to vyrovnal do roviny. Držať to v ruke je nemožné a tak tam nalepím drevený hranolček. Na očistenie kameňa od Lukoprému stačí potom pár kvapiek Toluénu.

Profilový obrázek
Jarek1

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2014

#1885 17. 9. 2014, 09:22

Nechystáte se někdo ještě letos do Krušných hor?

Profilový obrázek
Jarek1

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2014

#1886 17. 9. 2014, 10:20

Ještě trochu spamu
Halže 3x5 cm
Halže 10x10 cm
Údolíčko 10x4 cm
Údolíčko 4x3 cm
Madagaskar ( povídali to v Číně🙂 ) 10x5 cm

Obrázky:

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#1887 17. 9. 2014, 10:39

joeolahfamily@azet.sk

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1888 17. 9. 2014, 12:03
Ještě trochu spamu Halže 3x5 cm Halže 10x10 cm Údolíčko 10x4 cm Údolíčko 4x3 cm ...

to první Údolíčko vypadá zajímavě.😃
jinak v Krušných jsem každou chvilku😉

Profilový obrázek
Jarek1

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2014

#1889 17. 9. 2014, 15:04
to první Údolíčko vypadá zajímavě.😃 jinak v Krušných jsem každou chvilku😉

Teď o víkendu možná vyrazím na procházku do lesa na Halži, asi poslední, než jí definitivně odškrtnu a odepíšu. (jestli mě manželka pustí)

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#1890 18. 9. 2014, 09:15
Teď o víkendu možná vyrazím na procházku do lesa na Halži, asi poslední, než jí definitivně odškrtnu a odepíšu. (jestli mě manželka pustí)

jj, kdyby jsi ještě napsal, že si místo kladiva vezmeš košík na houby, tak bych Ti to schválil - to má na tomto místě asi větší užitek a význam 😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.