Zajímavý achát
Moderátoři: Koniáš.
Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#101 1. 9. 2013, 21:01
|
|
Registrovaný uživatel |
To L3333, podle svých mnohaletých zkušeností bych řekl,že oba acháty jsou přírodních barev,tudíž nejsou barvené ani dobarvované/jak už přede mnou napsal Vita/. U prvního achátu bych typoval na nějaké Mexiko,asi lokalita Ojo Laguna,podle odhadované velikosti asi 5 -6 cm,cena v Mnichově 20 - 40 Euro /podle zájmu/,U druhého se jedná o mechový achát z Maďarska,viz.http://www.mineraltivadar.hu/,zde nevím velikost,ale asi 10 - 20 Euro.Snad Vám tato odpověď pomůže,i když je to podle fotek dost těžké.A berte to s rezervou.Zdravím.J.
|
#102 2. 9. 2013, 11:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Seznam: díky moc! Zatím se v tom motáme, takže potřebujeme si právě stanovit mantinely, aby jsme nekupovali bezhlavě a ujasnili si nějaký ceník. Je jasné, že to nějakou dobu potrvá, ale takovéto rady nás posouvají dál. A jsou to vcelku pěkné kousky, že? Máme zájem spíš o to, koupit jednou za čas něco výstavního, než nakupovat obden běžné kusy. Jen ten čas, strávený u netu, ten by se asi do nákladů neměl počítat, páč pak by cena sbírky byla pěkně vysoká.
|
#103 2. 9. 2013, 12:36
|
|
Registrovaný uživatel |
No tyhle slova by stálo za to vytesat do kamene !!!!! Pod ně bych se podepsal a o tomhle by to mělo být !!! |
#104 2. 9. 2013, 16:42
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Ano, ono je to vlastně velmi podobné jako v numismatice -opravdu pěkná mince (ve vysoké kvalitě) i když je běžná, potěší více, než-li vzácná, ale šrot.
A tak to platí asi ve všem... Proč by se měl člověk spokojit s kvantitou, když více potěší jedna kvalita... Každý k tomu ale musí dojít sám... « Poslední úpravu provedl(a) korunka v 2. 9. 2013, 16:45. » |
#105 2. 9. 2013, 16:50
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
PS: ..na druhou stranu... "výjimka potvrzuje pravidlo" a koupit sem tam nějaký kámen, který se nám "jen" líbí, i když není dokonalý, není určitě hřích...
|
#106 2. 9. 2013, 17:05
|
|
Registrovaný uživatel | |
#107 2. 9. 2013, 17:19
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
..koukám, že v Číně už neví, co by vytvořili...
Jaspis/achát Kozákov, vel. 5x3,5cm. Sice nezapadá do kategorie špičkových kusů, přesto radost. Je to vzorek z vlastního sběru z doby někdy před patnácti lety. (Konečně jsem se jej rozhodla nechat vybrousit) Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) korunka v 2. 9. 2013, 17:20. » |
#108 2. 9. 2013, 20:01
|
|
Registrovaný uživatel |
to L3333:
No tak k tomu jde říct jen to, že tohle je skutečná katastrofa ! To je umělý od A - po Z a protože se jim to ještě asi zdálo málo fialový tak ještě nechaj pokovit "krystaly křemene" co byly v dutině . Oni to pokovení dokážou udělat i s nádhernou drůzou kříšťálu - naprostá katastrofa ! To nemá už s achátama vůbec nic společnýho. to korunka:
Drtivá většina šutříků co jsem měl (nebo pár ještě mám) ve sbírce nemá se špičkovou kvalitou o které píšu výše vůbec nic společného - jsou to vlastní sběry a tak trochu vzpomínka na každou akci z který pocházej . Špičkovou kvalitu vyžaduju v případě, že chci nějaký achát koupit nebo vyměnit a věř "korunko", že těch skutečně výstavních mám jenom pár - a to doslova. Ale to už jsem někde v tomhle tématu psal - já než že bych je nějak hromadil tak je raději spíš fotím a moje sbírka (dáli se to tak vůbec nazvat) je skutečně velmi velmi omezená a miniaturní. Ale musím říct, že jsem strašně rád, že kolega "seznam" založil tohle vlákno protože bez ohledu na všechny různý minerály - acháty byly - jsou - a zůstanou moji srdeční záležitostí a čím jsem starší tím víc se mi líbí. Takže to prosím neber v tom kontextu , že jsem zarovnanej špičkovejma achátama - takhle to opravdu není a dokonce jsem byl ochotnej koupit jeden českej achát , kterej byl rozpraskanej na úplnou padrť za pár korun jen kvůli jednomu malýmu detailu o kterým jsem věděl , že z něj bude zajímavá fotka viz. příloha FoV 3mm ! Drtivá většina fotografií který mám například zde http://www.mindat.org/article.php/885/Agates+-+hidden+beauty je z kamenů, který by každej soudnej sběratel pro jejich celkovou kvalitu hodil do rybníka ![]() Obrázky: ![]() « Poslední úpravu provedl(a) Vita v 2. 9. 2013, 20:04. » |
#109 2. 9. 2013, 20:53
|
|
Moderátor |
Tak to je nádhera..
|
#110 2. 9. 2013, 20:56
|
|
Moderátor |
Tak jsem se mrkl na ten link a sbírám bradu ze země.. to není nádhera, to je absolutně fantastické
![]() Čím to bylo foceno? |
#111 2. 9. 2013, 21:08
|
|
Registrovaný uživatel |
to tenzor: Moc dík ! Udělalo mi to radost, že se ti fotky líbí !
Všechny tyhle fotky byly "tenkrát" udělané obyčejným kompaktem Canon A-530 , který byl vložený do optický lavice(makroskop) domácí konstrukce ! Dneska už fotím minerály zrcadlovkou protože ta výsledná kvalita je z tý zrcadlovky přeci jen vyšší . Je naprosto jedno čím fotíš - všechno je to jen o tréninku. Kdyby jsi si chtěl přečíst nějaký možný postupy tak se jukni např. na tyhle odkazy - dělal jsem pár amatérských článků o focení pro web kolegy sběratele . http://minerals.webgarden.cz/temata/fotografovani-technicka-zarizeni http://minerals.webgarden.cz/temata/fotografovani-fotografovani-2 http://minerals.webgarden.cz/temata/fotografovani-obraceny-objektiv |
#112 2. 9. 2013, 22:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Vita.... ach Ježiši Kriste...
Áno tak to musím okomentovať. Lebo kliknem náhodou na acháty, čo je nové a nejak rýchlejšie som prešiel to posledné foto. A prvé čo ma napadlo, čudujem sa: ,, Prečo tam niekto vložil obrázok bielych porcelánových skúmaviek s injekčnými ihlami"? A potom konečne čítam príspevok a zistím, že je tam makro kúska achátu. Vita, Ty keby si sa spojil so Salvadorom Dalím, tak obaja spolu predbehnete aj Picassa. Niektoré Tvoje fotky predčia aj surrealizmus. Ale ako dokážeš rozpoznať, že v ktorých exemplároch sa skrýva taká abstraktná krása? Vita, no neviem ale Tvoje druhé ja musí byť reinkarnované niečo umelecké. No jak pozerám na ten obrázok, tak pozerám a stále sa mi dokáže zobraziť niečo iné. A určite netrpím schizofréniou. Aspoň by si nám učňom mohol prezradiť z akej lokality ten achátový Dalí pochádza. Díky. |
#113 2. 9. 2013, 22:30
|
|
Registrovaný uživatel |
Protože acháty jsou i mojí srdeční slabostí,musím říci,že to jsou naprosto úžasné snímky vnitřní krásy achátu.A to se řekne - obyčejný křemen. Zdravím.J.
|
#114 3. 9. 2013, 5:55
|
|
#115 3. 9. 2013, 6:01
|
|
#116 3. 9. 2013, 8:51
|
|
Registrovaný uživatel |
ako takato krasa vznika?, nemyslim fotku, ale achat
|
#117 3. 9. 2013, 12:17
|
|
Registrovaný uživatel |
to tomi:
No zhruba je ten proces vzniku achátů ukázán názorně zde http://www.geopark-ceskyraj.cz/?D=65 a do toho jsou pochopitelně příměsy(např. oxidy železa), které způsobují tu barevnost a různé minerální inkluze inkluze(goethit, baryt atd.), které byly v dutině ještě před tím než je začal vyplňovat ten křemičitý gel a vlastně takto předvyplněné dutiny těmito minerálními inkluzemi a zbytky byly zality křemičitým gelem, který následně ztuhl a vykrystalizoval do podoby achátu. |
#118 3. 9. 2013, 12:54
|
|
Registrovaný uživatel |
A ako ho volnym okom spoznam. Myslim surovinu,nie uz prerezany. Je to obycajny sutrik,alebo ma nejake znaky?
|
#119 3. 9. 2013, 13:57
|
|
Moderátor
![]() |
|
#120 3. 9. 2013, 17:36
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
..to je fakt nádhera!! Myslím si, že kdyby jsi ten můj jaspis výše fotil ty, že by nemusel vypadat tak zle (nějaký pěkný detail)
![]() Z těch fotek se fakt tají dech... |
#121 3. 9. 2013, 18:24
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
|
#122 3. 9. 2013, 18:27
|
|
#123 3. 9. 2013, 18:33
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
..tak to je fakt supr! Teď jsi mne naladil tak, že budu muset koupit větší lupu
![]() |
#124 3. 9. 2013, 18:57
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
![]() _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#125 3. 9. 2013, 19:32
|
|
Registrovaný uživatel |
to korunka:
...ale já myslel lupu na to aby se ten detail dal na tom achátu najít očima ![]() - já neměl na mysli fotit to přes lupu ![]() ![]() |
Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1