Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » zásielka z Británie na Slovensku na colnici

Vykupminci.cz
Numisargo

zásielka z Británie na Slovensku na colnici

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím všetkých,

moja otázka patrí najmä slovenským kolegom. Na colnici mi zadržali doporučenú listovú zásielku z Británie, v ktorej sú poštové známky commonwealthu. Odosielateľ to deklaroval ako filatelistický materiál (čo je pravda), cenu zásielky uviedol ako nulovú. V obálke nie je žiadna faktúra. Spätná adresa na obálke je na súkromné meno. Colníci chcú, aby som vydeklaroval sumu ja. Ak napíšem, že ide iba o výmenu známok, môžu odo mňa pýtať daň? Známok je tam pomerne dosť, katalógová cena možno 200 libier, poštovné 10 libier, takže ťažko tvrdiť že nedosahuje povolených 22 eur. Nemá s tým niekto skúsenosti? Vďaka.
« Poslední úpravu provedl(a) jimbopepo v 22. 3. 2021, 8:08. »
Registrovaný uživatel
Jasně že můžou :D
Co takhle to nacenit na 20 liber? Celníci nejsou blbci, ale že by hledali v katalozích jakou to má opravdu cenu? Nechal bych si od prodejce napsat mail, že známky maj cenu 20 liber.
Já kdysi takhle přeposílal mail na celnici a stačilo to. Ale byla to těžká domluva...

No jo, Britové nejsou v Unii, tak už se celníci činěj...Já už u nich nenakupuju vůbec.

Nebo to hraj klasicky na "gift" od přítele.
Registrovaný uživatel
No len píšem, že na obálke je poštovné za desať libier a u nás do ceny zásielky rátajú aj poštovné, to je hneď 12 eur :D Asi to fakt budem riešiť ako gift, a keď neuspejem, nech to pošlú naspäť. Brit by to rozdelil na tri menšie nedoporučené zásielky. Ak by som mal platiť daň, tak je to 20 percent ceny + 9 eur poplatok. Na hlavu padnuté.
Registrovaný uživatel
To je síla. A že se počítá i poštovný jsem nevěděl...
No pokud to není jako "gift" tak se v tom hrabat budou vždy..
Chce to nechat si od prodejce napsat aspoň mail, že se jedná o gift a znáte se....ale pokud to posílá rozdělený, celníkům to podezřelé bude.

Z Británie nic nebrat. :?
Registrovaný uživatel
Myslím, že obyčajné listy nekontrolujú. Tam by nemal byť problém. Problémom by určite bola komunikácia s colno-deklaračným oddelením. V januári prišiel žene balíček s kozmetikou z USA. Prišli papiere na colné vyhlásenie. Poslal som ich hneď v ten deň doporučene 1. triedou. Podľa trackingu boli prevzaté na 10 deň !!!!! Na mail nulová odozva, infolinka nefunguje. Potom po týždni prišiel ďalší list s tým, že treba doložiť, že poštovné bolo zadarmo - hoci táto informácia bola na faktúre, ktorú som im poslal v prvom liste. Takže poslal som to mailom aj listom. Na mail žiadna odpoveď, list prevzatý na 8 deň. To už som mal nervy a vyvolával som na všetky pobočky, ktoré majú colníci na internete uvedené. Nikde nikto nezdvihol. Potom asi po týždni prišiel ďalší list, aby som vyplnil doklady, ktoré som poslal v prvom liste. To už som používal iba vulgarizmy. Infolinka stále bez odozvy. Nakoniec po 8 týždňoch od začatia colného konania prišla zásielka. Cena kozmetiky v E-shope bola cca 25 eur. Colný poplatok pre našich parazitov bol 14 eur (5 eur daň + 9 eur poplatok). Zaplatil som, lebo to bol darček pre ženu a tešila sa naň. Ale ani som jej radšej nepovedal, aký s tým bol cirkus :D
« Poslední úpravu provedl(a) jimbopepo v 22. 3. 2021, 10:25. »
Registrovaný uživatel
Na jednu stranu rád slyším, že i u Vás to takhle chodí :D Díky za to, zasmál jsem se.
To je tragikomický.
Vše, co řídí stát nefunguje.

Ty infolinky jsou bomba, kdysi jsem volal na poštovní a tam mě odkázali na jiný číslo, na tom čísle mě zjebala nějaká bába, proč jí volám, že je z celnice , kdo mi dal číslo. Pak nadávala na operátory české pošty (vulgárně), dala mi jiný číslo. Tam mi řekli, ať zavolám na infolinku české pošty.

KRUH SE UZAVŘEL
Registrovaný uživatel
Na mail nulová odozva, infolinka nefunguje.

Sakra tohle by bylo dobrý logo pro většinu státních institucí a firem. :lol:
Registrovaný uživatel
teď mi taky zadrželi jednu minci, hajzli jedni.

ale dvě předešlé prošly jejich ostřížím zrakem :D
_______________
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Moderátor
Mně včera přišel obyč dopis z Holandska (byl tam vložený dopis asi za pěr euro), který otevřeli celníci v Řezně (!) v Německu. Dokonce tam byl vložený doklad o namátkovém úředním otevření s ohledem na celní zákony atd. a že zásilka neporušuje tyto zákony a zásilka nebude nijak dál evidována. Nejlepší na tom je, že je to komplet česky.
Registrovaný uživatel
U obyčejné zásilky z Holandska se mi to jednou stalo také, až na tu češtinu. Napadlo mě, jestli namátkově nekontrolují distribuci drog. Nedávno tu byly zmiňované problémy s US poštou, dnes mi přišla pěkná větší hodnotná obálka, bez problémů a v pěkném stavu za tři týdny.
Registrovaný uživatel
USA ob. dopis
Odesláno
15.1 Brockton
19.1 Richmond
22.1 Trenton
Došlo 19.3

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Pokec o známkách » zásielka z Británie na Slovensku na colnici

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1