Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Niečo nové na výmenu... 5 EUR vzor 2013 ================================ 5 EUR.......YA (Grécko)....Y001 ================================ Bankovky vzor 2002 ================================ 50 EUR.......S (Taliansko)....F008 ================================ 100 EUR......N (Nemecko)....F006 ================================ Alebo kúpim EUR bankovky v stave UNC. _______________ Processed coin catalogs 2.928 Auctions / 24.271 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dá sa považovať bankovka z bankomatu za UNC? Viete,ktoré myslím... -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ešte jedna 10 EUR vzor 2014 ================================ 10 EUR.......YA (Grécko)....Y003 ================================ _______________ Processed coin catalogs 2.928 Auctions / 24.271 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
stani napsal Dá sa považovať bankovka z bankomatu za UNC?
Ani v bankách sa k bankovkám nechovajú v rukavičkách. Prechádzajú cez čítačky. A keď vidia zberateľa, tak ich naschvál pri ručnom počítaní krčia...  Takže UNC bankovka môže vyliesť aj z bankomatu. Kvalitu je vidieť a väčšinou aj čísla idú za sebou. _______________ Processed coin catalogs 2.928 Auctions / 24.271 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak som to myslel.Niekedy vylezú ako "nové".Kto by zistil,že nie sú priamo z balíčka.A kde by ich ľudia toľko nabrali? Schválne si niekedy vyberám vyššiu čiastku v "drobných" a mám radosť keď vylezú v stave ako tesne pred likvidáciou.... -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím, 50€ -E R052 nechať alebo pustiť do obehu. Ďakujem.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
peterz napsal Zdravím, 50€ -E R052 nechať alebo pustiť do obehu. Ďakujem.
Písmenko E značí Slovensko, tak možno by som si ju nechal aj keď bude mať nejaké malé nedokonalosti. Je to predsa len "naša" bankovka  _______________ Processed coin catalogs 2.928 Auctions / 24.271 LotsVšetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
50€ WA.....  ,viete o tom niečo? W by malo Dánsko? -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ano písmeno W dostalo přiřazeno Dánsko.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ale nemá euro... Je to na bankovke,ktorá "nastúpi" v r.2017,na novej 50ke. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nemá to s Dánskom nič spoločné. Prvé písmenko "W" označuje tlačiareň eurobankoviek - Giesecke & Devrient v Nemeckom Lipsku. Druhé písmenko "A" označuje "sériu".
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A štát? (na bankovke) -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
stani napsal A štát? (na bankovke) -s-
Neexistuje (neuvádza sa)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nerozumiem. X som bral ako Nemecko,Z Belgicko atd.... -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
stani napsal Nerozumiem. X som bral ako Nemecko,Z Belgicko atd.... -s-
Áno, ale pri "starom jednopísmenkovom vzore 2002" (napr. Slovensko malo "E"). Pri novom vzore "séria Európa" (dvojpísmenková) sa štát (národné banka) neurčuje... Napríklad v Nemecku sa momentálne tlačia eurobankovky v troch tlačiarňach a majú pridelené písmenka R, W a X ...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nepochybujem o tom,že tie informácie odniekiaľ máš.Ja som ale na nových 5,10,20 € W a R pri veľkom čísle nevidel. PA,SA,B,C,D,E,F,EA,EB ZA,ZB,UA,VA atd....  Neviem,ale myslím si,že by som za tú dobu odkedy sú v obehu mal v ruke nemeckú bankovku. Nehľadám raritu,bankovka nie je moja a nie je z internetu, aj keď ešte nie je v obehu,dá sa jej dotknúť.Pýtam sa len preto,či by stálo za to vyvinúť nejaké úsilie a skúsiť ju získať.Ale zdá sa (a verím Ti),že nie. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ty ma zdá sa nemáš rád.Koledoval...... Koledy budem vyspevovať zajtra. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Preletel som len prvý a tam premiérovo vidím W= Lipsko. Aj tak som to na doteraz existujúcich bankovkách ešte nevidel. Nezačnú na 50ke? -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
V treťom je,že v 2014 tlačili Wdvacku.  Aj tak som ju ešte nevidel. Nespochybňoval som to čo píšeš,bolo mi jasné,že o tom vieš. Pre mňa je to novinka.Nebojím sa napísať,že aj pre pár ďalších. Viďás ! Ja nie som bankovkár,len zvedavec. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Podľa zonebleue je zatiaľ len 20€ W1,W2. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
stani napsal V treťom je,že v 2014 tlačili Wdvacku.  Aj tak som ju ešte nevidel. -s-
Tak popozeraj, kde všade ju už videli https://sk.eurobilltracker.com/notes/?tab=0;wherePSD=true;p=W;s=W;d=20;n=92456
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No veď OK.Ja som spokojný.Mám novú informáciu,uložím si ju a ideme ďalej. Rád sa niečo nové dozviem. Teraz nebudem ťahať z bankomatu 300€ v desinách (viac nechce jednorázovo dať),skúsim dvacky....Ja ju dostanem do ruky. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Mabrak napsal Tos vlastně ulovil eurovýho pokémona 
Ďalší pokemon.. -s-
|
|
|
Registrovaný uživatel
|