Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#91 23. 7. 2014, 18:09

napsal/a:
to grofik...no tohle sem zkusil fotit pres lupu😁

Potom je všetko jasné.😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Pechy

Uživatel

Zaregistrován:
6. 8. 2014

#92 13. 8. 2014, 17:44

Ahoj,
jsem čerstvý začátečník,kterému se líbí sbírat železáky.Pár už jich mám .Moje otázka zní:kde je ta hranice si železák vzít na řez a kdy ne , abych zbytečně nenosil domů šrot?Jde mi hlavně o stromatolity. Můžete prosím poradit ty hlavní zásady?

Díky Petr.

Profilový obrázek
Jiří Véle

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#93 13. 8. 2014, 19:25

Ahoj, v podstatě se sběru balastu na začátku neubráníš, ale moje zkušenost z polních nálezů je ta, že pěknej šutr tě zastaví sám. Doporučuji i nosit lupu a vodu na polití. A ještě jeden postřeh, bez mnoha hodin chození po polích, kopání na výchozech, studia geomap a starých důlních děl, se toho moc najít nedá! Tak přeji hodně úspěchů a na zbytek jsem odpovídal SZ.

Subteraneus

Profilový obrázek
xantokon

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2014

#94 13. 8. 2014, 19:28

Jiří Véle napsal/a:

Ahoj, v podstatě se sběru balastu na začátku neubráníš, ale moje zkušenost z polních nálezů je ta, že pěknej šutr tě zastaví sám. Doporučuji i nosit lupu a vodu na polití. A ještě jeden postřeh, bez mnoha hodin chození po polích, kopání na výchozech, studia geomap a starých důlních děl, se toho moc najít nedá! Tak přeji hodně úspěchů a na zbytek jsem odpovídal SZ.

a Jirko zapomněl jsi dodat radu Marcela V. - pizolity se z velkého kamenu musí vytlouct....😃 😃 proto to všude tak vypadá.... kameny rozbité na sr...u..🙄 🙄 😉

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#95 13. 8. 2014, 19:42
Pekné kamene Jirko, najmä ten prvý-vrstevnatý je zaujímavý, skoro ako keby som sa pozeral na reznutú hrču zo stromu.

pri prvom pohlade som si spomenul na dielo Edvarda Muncha - výkrik

joeolahfamily@azet.sk

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#96 13. 8. 2014, 19:52

A ještě jeden muj poznatek na závěr - pěknej kamen poznáš,teprve až ho rozřízneš !!!!! 😆 😆 😆 😆 😆 Škodič😁

Profilový obrázek
Pechy

Uživatel

Zaregistrován:
6. 8. 2014

#97 13. 8. 2014, 20:03
A ještě jeden muj poznatek na závěr - pěknej kamen poznáš,teprve až ho rozřízneš !!!!! 😆 😆 😆 😆 😆 Škodič😁

To je ono,takže vozit sebou pilu a elektrocentrálu?

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#98 13. 8. 2014, 20:09

To by ses pronesl ! Ale to je odpověď na to nošení balastu ! Co jsme se ho všichni tady už natahali ! - tomu se nevyhneš - už několikrát se mi stalo , že kamen kterej jsem chtěl na lokalitě zahodit po rozříznutí byl ze všech nejlepší !! Říká se , že do ženský a do melounu nikdo nevidí a já bych to rozšířil i na kameny . A zejména na typ stromatolit ! Muj nejlepší stromatolit ,oceněný i soudním znalcem na kameny jsem přinesl původně jako ozdobu ke kytkám ! Jinak přeji hodně štěstí a dobrejch nálezů !!!😆 😆 😆 Škodič

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#99 13. 8. 2014, 20:32
To je ono,takže vozit sebou pilu a elektrocentrálu?

však proto někteří s sebou vozí kolečko... 😁 😈

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Pechy

Uživatel

Zaregistrován:
6. 8. 2014

#100 13. 8. 2014, 20:48
To by ses pronesl ! Ale to je odpověď na to nošení balastu ! Co jsme se ho všichni tady už natahali ! - tomu se nevyhneš - už několikrát se mi stalo , že kamen kterej jsem chtěl na lokalitě zahodit po rozříznutí byl ze všech nejlepší !! Říká se , že do ženský a do melounu nikdo nevidí a já bych to rozšířil i na kameny . A zejména na typ stromatolit ! Muj nejlepší stromatolit ,oceněný i soudním znalcem na kameny jsem přinesl původně jako ozdobu ke kytkám ! Jinak přeji hodně štěstí a dobrejch nálezů !!!😆 😆 😆 Škodič

Uklidnujíci odpověd..🙄 Já jako nováček v tomto hezkém hobby/Láska k železákům přečtena 10x/ si myslím ,že v případě stomatolitů,že čím větší počet barev na povrchu-vždy mým 3 dětem říkám,že vypadají jak několik smíchaných modelín dohromady-tím větší šance na heké vnitřní kresby.Ale takový hezký jasně červený ohlazený 10kg železák na povrchu prakticky bez kresby asi šanci mít něco v sobě mít nebude.A nebo ano?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.