Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
postolka_88

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2016

#1 21. 6. 2016, 16:05

Dobrý, chcu se zeptat jestli jsem koupil originaly a ne šmečka? Ten první mi prišel dneska, je z aukra, a ten druhy jsem koupil na inzerat z armyburzy, oba jsou magneticke a stuhy jim nesviti pod uv lampou, akorat maji jine ramecky (povrchove patiny) se mi zda, na tom jednom je patina leskla na tom druhém je matna. Ten třetí mam taky z aukra ma opět magnetické jadro. Je takove nejake místy "nehladké" (napr v prave casti toho krize) ale předpokladam že to je zpusobene starim nebo nejakou mírnou oxidace toho žel.
Díky moc za reakce!!!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#2 21. 6. 2016, 16:11

Já osobně si myslím, že jsou v pořádku. Občas se na aukru objevují ty tak zvané "polské kopie". Zde však kříže mají i kvalitní smalt, ostré kříže a myslím, že jste je nekupoval levně. Jistě se někdo vyjádří dále.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#3 21. 6. 2016, 17:00

Já jen přidám pár originál kousků a pokoukání. Vždy se zaměřte na kvalitu smaltu. ostrost ražby svastiky a stříbrného rámečku.

Ta etuje to je již z aukce, to není moje

Obrázky:

http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=205&t=1357

Zde ještě nějaké povídání o EK

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
postolka_88

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2016

#4 21. 6. 2016, 18:01

Děkuju

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#5 21. 6. 2016, 18:09

Jsem rád, že mohu poradit a jistě to bude zajímat další kolegy. Rád Vám poradím, ale nejprve se poptejte a potom nakupujte!😋

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#6 14. 10. 2016, 19:01

Zdravim, kamarad mi dal tohle at mu to dam na aukro. Ale nejdriv bych se chtel zeptat jestli je pravej. Ja tomu vubec nerozumim ale laickym okem mi to prijde ze neni. Ale fakt to opravdu netusim. Ma 16,3g Na hranach ma videt jemnou rysku, jako od formy a spodni rameno ma hranu zbrousenou. I ta ostrost razby a spis nez smalt mi to prijde jako barva. A i ty stredy mezi ramenama krize, to vidite, ze to je nejaky divny. Cekal bych od vyznamenani ze bude perfekt ne ze na nem budou nejaky zbytky materialu. I kdyz jich asi zase praskali hodne. Ale nevim. Zkuste prosim mrknout

Obrázky:

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
ramires

Uživatel

Zaregistrován:
27. 9. 2015

#7 14. 10. 2016, 22:58

Podle mě chybí stříbrnej rámeček,plochy hákového kříže se dotýkají pouze na spodní straně obvykle se dotýkajístříbrného lemu na všech plochách,to si myslím já...

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#8 14. 10. 2016, 23:46

Vždyť to tam má nezačištěnou dělící rovinu nebo co to je. To je fejk.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#9 14. 10. 2016, 23:49

SEČ 2343

Křížek je nutno opatrně vyčistit, potom vynikne stříbrné rámování. Stav odpovídá době. Problém zde však je to, že chybí závěsný kroužek, kde obvykle bývá značka výrobce. I když se překlání, k originálnímu křížku, dle Vašeho obrázku stanovit přesně to opravdu nejde. Druhá strana je nutná a závěsný kroužek bych potřeboval vidět, ale to mi již musíte napsat na můj meil.
Závěr:
Originál, ale stav bídný, cena nevalná
Pane kolego, dal jsem Vám tam povídání ze slovenských stránek sfs, četl jste to?

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Mint

Uživatel

Zaregistrován:
3. 9. 2013

#10 15. 10. 2016, 09:32

Mě se nelíbí, odlitek za pár kaček

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.