Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Zkušenosti s poštami

Vykupminci.cz
Numisargo

Zkušenosti s poštami

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Nikde není doloženo, že práce v Praze je těžší než jinde.
Obecně ale platí, že Pošta se nepředá (ovšem je fakt, že platí pravidelně a včas).
Na druhou stranu, jak jsem psal, proč by teda měl být dopis z Prahy stejně levný jako z venkova, kde pošťáci dostávají míň? Nehledě teda k tomu, že OP (reklama s adresou) management nepočítá za poštu a doručuje to skoro zadarmo. Asi mají pocit, že je s tím mnohem míň práce. Ani ne polovina, když dopis (čumkarta) je za 19 (či 26) Kč a OP dost možná i za míň jak 7 Kč.

Management si chystá poštu pro privatizaci - snižuje její cenu.
Registrovaný uživatel
Zapomínáš na to, že nejde o to zda kilo váží v Praze, Olomouci.... jinak nebo tam je výrazně jiná práce, ale jsou zam zcela jiné(výrazně vyšší životní náklady!!!) nájmy bytů atd., je skoro s podivem, že tam pošta nemusí za lidi nabízet ještě vyšší příplatky - je to normání, v pořádku a soudy by do toho neměly kecat... (mám pocit, že řetezce např. s potravinami to dělají/dělali? podobně)
Moderátor
No a co? Tím spíš by teda mělo být poštovné na lontu nižší, ne?
Však nemusí bydlet v Praze (nejen pošťáci). Nikdo je přece nenutí. A sníží se jim životní náklady. (Aneb, obdobná logika.)

Přísně vzato je to diskriminace těch, co v Praze nedělají. A netýká se to jen pošty. Chleba například stojí stejně.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 21. 11. 2021, 15:51. »
Registrovaný uživatel
Už vidím, jak budeš mít všechny doručovatele a zaměstnance pražských poboček mimopražských z oblastí, kde jsou nájmy a další náklady menší...(a nebo denně Ti bodou gratis dojíždět) sundej si už klapky z očí a vrať se s nahama na zem (a nebo se vrať na východ do maďaristánu, tam by jsi možná ty zamestnance našel, ale do 50-70km od Prahy asi s nízkými nájmy těžko)

P.S. Není to diskriminace porovnáš-li výši platů v těch celkých městech minus nájmy a stejnou účetní operaci na menších městech + vesnicích a vyjde Ti zbylá část odměny za práci cca stejná. Je to pouze přiměřená spoluúčast na zvýšených nákladech v místě obvyklých.
Moderátor
Dojíždění z vesnic taky něco stojí - a nezohledňuje se to. Znám pošťačku (teda její příbuznou, ju osobně ne), která, když se změnil systém a dodejnu přestěhovali do vedlejšího města, kam musela skoro hodinu dojíždět a ještě měla doručovat někde jinde, tak s tím raději sekla, že jí to nestojí za to. Finančně to nikdo nezohlednil.

A klasicky - proč mají všichni doplácet na Prahu? Co je nám po tom, že si tam nastavili vyšší nájmy? A ve vlastním vyšší nájem nemají.
Moderátor
Stejne platy, stejne najmy v cele zemi - to je socialismus, to uz jsme tu meli, nastesti je to pryc.
Moderátor
A proč by měly mít teda stejný plat ženský jako chlapi?
Registrovaný uživatel
Je zaujímavé sledovať tieto diskusie o rovnakých platoch. Evidentne ste všetci na omyle ak si myslíte, že platí nejaká rovnosť medzi pojmami " stejná pozice" a " stejný výkon práce". Teoreticky sa dá o tom uvažovať len u pásovej výroby pri úplne identických činnostiach. Ak do toho čo len trochu vidíte, tak musíte uznať, že neexistujú 2 rovnaké doručovacie rajony čo do rozsahu, počtu doručovateľských miest a hlavne čo do počtu a aj hmotnosti adresovaných zásielok. Ak uznávate zásadu, že za rovnaký výkon práce patrí rovnaká pláca, tak musíte uznávať aj zásadu, že za viac práce patrí viac pláce. Ak uznávate zásadu, že za rovnakú pozíciu patrí rovnaká pláca, tak do toho je úplne zbytočné ešte miešať aj pohlavie osoby, ktorá prácu vykonáva. Vrcholom amatérizmu by potom ešte bolo miešať tam aj napr. transgender osoby, to by bolo už úplne postavené na hlavu... Takže podstatné je síce to, čo uznáva váš zamestnávateľ, ale hlavné je to, ako vášho zamestnávateľa manažuje štát, teda platné právne predpisy. A sme doma ! Dajte si radšej kafé, alebo pivko a šetrite si nervy.
P.S.
boli časy, keď som vo väčšom okresnom meste doručoval telegramy. Na smeny. Sám na celé mesto a niekoľko osamelých domov do 2 km od mesta. Starší kolega jazdil na mopede a stále nadával aj na rajón aj na robotu. Jediné, čo ho zaujímalo bolo, koľko zarobí na "dýškach". Nesúhlasil ani s tým, aby som aj ja používal " jeho služobný " moped. Tak som jazdil na bicykli. Ja som si aj rajón aj prácu, aj " dýška" pochvaľoval. Myslíte, že niekto z nás dvoch mal objektívnejší názor na rajón a prácu ? No jednoducho nemal ...
Moderátor
Tringelty jsou o schopnostech doručovatele. Do značné míry. ;)
Moderátor
Provoz na poštách se trošku hroutí. Například e-on posílá tuny dopisů, a to i na adresy, "kde nikdy elektřinou nesvítili". Další firma (nevím, tipoval bych to na Bédu Trávníčka, rozesílá to ta jakási pochybná společnost) zase na firmy o kterých nikdo nikdy nic neslyšel, případně o nich neslyšel 30 let.
No a to nemluvím o těch různých "přispějte na škaredé děti* a další", to taky zalepuje a rozesílá kde kdo cizí, kde to posílají na adresy i když tam dotyčný nebydlí 10 let a více (a minimálně stejně dlouhou dobu nepřispěl ani haléř). Rozesílací firmy nemají důvod škrtat v adresářích, přece si nebudou vypouštět rybníček.

*To šla hláška: "Ta pošta je buď škaredý děcko nebo Tesco a nic jinýho". Tesco a další takové taky dokáží pěkně do*urvit jméno a adresu. A vůbec jim to nevadí. Asi nejoblíbenější ulice (údolí paneláků) je "Josefy Faimonové". Je až neuvěřitelné co dokáží vymyslet. Zvláštní na tom je, že 100× to napíší dobře a 15× ve všech možných i nemožných variantách. Mezi nejpozoruhodnější zpotvořeniny patří "Josefifa Fimonové" (nebo tak nějak, možná tam byla někde ještě pomlčka nebo mezera a velké písmenko). Jeden by řekl, že budou mít nějakou databázi a zdravý rozum a ono nic.
Registrovaný uživatel
Nevím kam "TO" dát, nakonec jsem si vybral toto vlákno. Česká pošta s.p. každoročně vydává služební obálku obsahující PF pro zaslání přání svým tradičním nebo velkým VIP zákazníkům a osobám (starostové měst, šéfové firem atd...). Jsou sběratelé, kteří to sbírají, asi to do sbírky ČR patří. Letos se ČP ale povedl "majstrštyk" ;)

Vydala služební obálku a letošní "péefko". Po distribuci do sítě provozoven a ředitelství zjistila, že to není úplně ono. Obrázek jinde než měl být, chybí nápis PF 2022... takže se "vadná " PF stáhla a zákazníkům se odesílala nová, již upravená a doplněná ...
Koho to zajímá, na obrázku má obě, ať ví, že to existuje a co že má shánět do své sbírky...

To pravé je to správné (bělejší papír)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Motorové koloběžky (na benzín) už byly před sto lety a dokonce je používala pošta!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Pavel III to si niekde našiel na nete, alebo si vlastníkom. Niečo také by sa mi zišlo do exponátu
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
To je normálně tady v tom (chvilka hledání ...):
Dopravní prostředky, které předstihly svoji dobu. Bizarní i revoluční vozítka
https://magazin.aktualne.cz/obrazem-prehistorie-dopravnich-prostredku-ktere-predstihly-s/r~6366e0dc63d611ec966d0cc47ab5f122/
Moderátor
Doprava zásilek je občas o držku:
https://zpravy.aktualne.cz/to-nikdo-necekal-na-tuhle-zasilku-pracovnik-logisticke-firmy/r~8b8dec46754111eca7d80cc47ab5f122/
na druhou stranu, Číňanů je až moc.
Moderátor
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/postacce-hrozi-pet-let-doma-mela-metrak-dopisu-40384174
ne moc pěkná vizitka.
Moderátor
Občas člověk nechápe. Když člověk přijde k soudu a chybí mu někde nějaká tečka, nebo lejstro, jsou schopní ho i zavřít. Ale když soud napíše adresu
XY
Chata v Mariánském údolí
62800 Brno - Líšeň
tak je asi v pořádku?

Anebo:
XY
Horníkova (dejme tomu) 3053
628 00 Brno
tak se taky nic neděje, byť to velké číslo má jak č.o. 8, tak 10 a to nemluvím o tom, že jeden dům s jedním evidenčním číslem, má vchody 12 - 36 (sudé), čili nějakých asi 220 bytů.

A jsou i takové perly jako 62800 Brno - Líšnice.

A pak si to stěžuje, že mají nízké platy. Chtěl bych mít taky tak nízký plat.
Moderátor
Bylo viděno červené pošťácké auto (nebo možná skoro do růžova). Nějaká nová služba, vrchní papaláš nebo se snad auto vyspalo do růžova?
Moderátor
Na moje veľké prekvapenie argentínska pošta je docela rýchla. Podané 12.apríla v Buenos Aires, a dnes doručené.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
nemecka nic moc.podane 30.3 a prislo 19.4.2022
Moderátor
Tak pošťáci dostanou mimořádnou prémii (a zároveň 13. a 14. plat, prémie a kdoví co ještě) ve véplatě za květen v ohromující výši 2300 Kč čistého. Kurva, co budu s tolika penězama dělat? Že bych někam letěl na dovolenou jako všichni poctivě pracující? Třeba do Karibiku? (Tam Rus není a když, dělá hodnýho.) A co s tím zbytkem?
Registrovaný uživatel
:)
Ano,pro poctivě pracující je to zcela nezvykle vysoká částka.
Proto je potřeba si sednout,nejprve vyčkat až přejde bušení srdce a počáteční třes rukou.
A hlavně:
K utrácení samotnému přistupovat s rozvahou,a vyvarovat se veškerých unáhleností.
Mohlo by se zde lehce stát,že částka bude utracena příliš rychle,třeba již během několika týdnů...a euforie tak vyprchá...
Moderátor
Zacatkem 80.let jsem pracoval v malem vypocetnim stredisku ve vedeckem ustavu. Bylo tam 10 zamestnancu a na konci roku jsme dostali odmeny - dohromady 400 Kcs, tj. v prumeru 40 Kcs hrubeho na osobu.
Moderátor
V roce 1974 v létě po ukončení průmyslovky jsem šel na brigádu k poště jezdit jako řidič. Jezdila se mnou jedna stálá pracovnice pošty a ta vybírala poštovní schránky. Za měsíc trvající brigádu včetně 2 sobot a 2 nedělí jsem tehdy dostal kolem 900 Kčs čistého.
Moderátor
Dnes mi prislo cenne psani s nalepkou Z:
https://www.ceskaposta.cz/-/pismeno-z-v-provozu-ceske-posty

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Zkušenosti s poštami

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1