Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Zkušenosti s poštami

Vykupminci.cz
Numisargo

Zkušenosti s poštami

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Je ovšem evidentní, že listonoši na současném stavu nemají žádnou vinu. A tvrdit, že management za to až tak úplně nemůže je alibistické. Management byl a je královsky placený, ale věcně udělal hovno, spíš jen škodu. Management toiž byl-je placený, ale nebyl-není nijak zainteressovaný na výsledcích, čili, proč by se namáhal něco prosazovat směrem nahoru k politikům, když je mnohem snažší buzerovat zaměstnance kvůli prodeji losů. Nehledě teda k tomu, že management nevěděl a neví o poště jako takové vůbec nic. Nejspíš ani neví kam se lepí ty známky a jestli se vůbec na dopisy mohou lepit. Výsledkem je i to, že pošta není schopna udělat přepážku např. na Sběrateli, tedy akce, kde by jistojistě nějakou korunu vydělala. A managementu je to naprosto u prdele.
Moderátor
Naprosto ironické razítko ...
Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
První doklad naprostého chaosu a neschopnosti vedení České pošty stran rušení poboček:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-prvni-zmena-v-seznamu-rusenych-pobocek-doslo-k-zamene-vysvetlila-posta-228898

Mimochodem, pokud je pravda, že dochozí vzdálenost má být 3 km, tak 5 km a víc je v pohodě?
Registrovaný uživatel
Takto tam u vas hospodaria? :O

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
_______________
Moderátor
Z čehož je vidět, že poštovní management, včetně GŘ, si opravdu zaslouží svůj plat a odměny, že? Jinými slovy, dobrá práce a proto i dobrá odměna ... Řadoví zaměstnanci mají na ty výsledky minimální vliv. A proto jim stačí plat jen o něco vyšší, než je minimální mzda.
Registrovaný uživatel
to vám ešte stále nezaplo, že Českú poštu niekto postupne a cieľavedome už dlhšiu dobu tlačí "do kytek" ? Postrehli ste nejaké aktívne opatrenia smerujúce k náprave daného stavu zo strany hlavného vlastníka ? To jasne naznačuje " odkud vítr vane". Obávam sa, že to nie je český štát ...
Moderátor
To mně zaplo už za předchozího řídi, že poštu chce někdo výhodně a levně zprivatizovat, ale tak nějak mne nenapadlo, že to hodlají dovést až úplně zu grunt.

Ovšem za těch 8,5 miliónu ročně ten poslední pro to udělal fakt dost.
Registrovaný uživatel
Ve výše uvedených souvislostech doporučuji ke shlédnutí:

https://www.youtube.com/watch?v=yjvRK6TUvX8
Moderátor
No, tam taky argumentují s digitalizací a podobnýma věcima ... ale řada lidí třeba účet vůbec nechce (účty jsou zkrátka drahé, i když jsou zdarma). Psaní s úřady (a kýmkoliv?) pomocí datových schránek (nepochopil jsem jestli to je náhrada e-mailů, nebo co - ale k čemu to je, když to tam prý nevydrží a navíc si to může kdokoliv jiný přečíst taky? - Kecy o nemožnosti to napadnout ať si nechají do sci-fi), nedávám tomu moc nadějí do budoucna a redukci úředníků na úřadech to stejně nezajistí.
Ovšem podle pirátů bude vše probíhat elektronicky. Včetně posílání svetrů k elektronickým Vánocům, sexu a rozmnožování.

Věcně vzato je ovšem celá ta vize elektronického života báječný způsob jak snadno a dobře kontrolovat co kdo dělá, kam co píše, za co utrácí ... ano, je to taková forma naprosté ztráty svobody a upevnění kontroly. Velký bratr se tomu říká. A až to bude jednou ovládat umělá inteligence, budou se vaši potomci divit kam až to zašlo.
Moderátor
Ucet a platbu kartou by naprosta vetsina duchodcu zvladla (sama nebo s pomoci rodiny nebo znamych).
Moznost je i vyplaceni duchodu v hotovosti treba v konzumu nebo hospode, stacilo by podobne pripojeni na centralni evidenci jako u EET, dokonce by slo vybirat i po castech nebo nechat si strhnout utratu z duchodu (asi by to chtelo nejakou zmenu legislativy). Slozenky by se daly platit tamtez.
Listovni zasilky ztraceji na vyznamu, obycejne lze hodit do schranky, overovani podpisu se taky nemusi delat na poste.
Osobne pouzivam postu temer vyhradne v souvislosti se sberatelstvim - doporucena a cenna psani a balikovnu. Evidovane zasilky je nutne predat na poste, ale balikovnu jen prevezmou a potvrzeni mi prijde mailem, takze by se balicky mohly jen nahazet do boxu, vyslo by to nastejno. Vlastne by slo udelat totez i s doporucenymi zasilkami (napr. zakaznicka karta+elektronicke podani+platba na fakturu). Vydej zasilek take pres boxy.
Takze pobocky by se daly zrusit vsechny...
« Poslední úpravu provedl(a) numismat v 8. 4. 2023, 19:16. »
Registrovaný uživatel
Zaujímavé úvahy ohľadne platieb, dobrý pocit, zatial platí Ústava= právo na hotovosť!!!
Poštu a poštové služby má štát rozvíjať a nie obmedzovať, prípadne sa zbavovať.

Vezmite si možnosť mimoriadnej situácie v energetike trvajúcej minimálne týždeň...
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Moderátor
Pavel_III napsal
Na něčem si to vyberou. Nebuďte naivní.

Ano, strhnou si poplatek obchodnikovi pri platbe kartou, pripadne vydelaji na urocich. Ale neodecitaji poplatky z mych penez jako to bylo driv - za vedeni uctu, za odchozi a prichozi platby atd.
Vubec si nedokazu predstavit drobne platby treba na Aukru mezi sberateli bez uctu. Driv mi obcas posilali Slovaci hotovost v dopise, ted uz jsou zdarma i platby ze Slovenska.
Nebo jak bych platil Balikovnu?
Mezi uctem a hotovosti je asi takovy rozdil co se tyce pohodlnosti jako mezi mailem a dopisem nebo mezi digitalnim a klasickym fotakem nebo mezi kalkulackou a logaritmickym pravitkem nebo mezi pocitacem a psacim strojem.
No a k uctu samozrejme Internet Banking - ten mam asi od roku 2000, hned jak ho sporka nabidla (ale kvuli poplatkum uz nemam sporku) - a tim prestalo chozeni do banky kvuli platbam.
Banky digitalizaci zvladly skvele, se statem a tudiz i postou je to logicky horsi.
Moderátor
Zhruba 1600 lidí přijde o práci,po vší té modernizací v posledních letech...
Po České poště jsou na řadě České dráhy ..
Registrovaný uživatel
Jenže ten důchodce si musí koupit PC, tablet, noťas, chytrý telefon s velkým dispejem (oči). Musí ho udržovat a aktualizovat. Dle mé zkušenosti např. noťas je po 4 - 5 letech obměnit. Např. co Moneta přešla na smart banku (x potvrování přes mobil ohledně bezpečnosti). Mohl bych si to udělat na otisk prstu, ale ...
Takže důchodce si zaplatí např. připojení za á 250 Kč měsíčně, cca 2 000 - 3 000 ročně náklad za např. noťas a cca něco za chytrý telefon.
Udržet se duševně fit ohledně změn hesel a zapamatování. Pak jsou lidé, kteří by rádi byli bez všech těch vymožeností.
Vydělat peníze pro státní podniky ... Politika je zakázaná. Lze to, ale musí to vést poctiví odborníci a ty musí mít poctivé nadřízené - ministry. A teď tu o Karkulce.
Registrovaný uživatel
dráhy to taky potřebuji jako sůl. vše se mění, vč. pošty. za 10-20let se nad "poštou", internetem, mobilem, hotovostí bude pozastavovat minimum lidí
Registrovaný uživatel
Z tohoto mého snímku z loňského roku, se dá vyčíst budoucnost České pošty, nemyslíte...?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Taho: Mas pravdu, neni to jednoduche, posta ma pred sebou tezke obdobi. Ty statni zasahy jsou ve stylu, aby se vlk nazral a koza zustala cela (duchodova reforma, statni dluh atd.). Byl bych radikalnejsi. Casem to bude nutne tak jako tak, nebo to s nasi ekonomikou spatne dopadne. (Politika je zakazana, snazim se ji tedy vyhnout - ale ekonomika neni politika a posta souvisi se sberatelstvim...)
Byl bych moc rad, kdyby se transformace posty podarila a stal se z ni moderni podnik.
Moderátor
MikyM napsal
Z tohoto mého snímku z loňského roku, se dá vyčíst budoucnost České pošty, nemyslíte...?

Obrázky:
Obrázek vložený uživatelem

No, to je tak, že ty firmy toho měly moc a tak to předali České poště k doručení.
Ovšem je fakt, že kdyby se přestalo hrát na konkurenci, mnoho věcí by šlo výrazně zefektivnit a tím i zlevnit (a to nejen u pošty a drah, ale třeba i u přeprodavačů plynu).
Moderátor
Zajimavy clanek, tez o poste:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-diagnoza-beztrestny-dluh-jako-nova-choroba-229104#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest220_personal_layout_2_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Moderátor
Nevím jestli to tady už někdo nedával, ale co mě zarazilo - byla poslední věta - "Česká pošta dostává od státu za poskytování univerzální služby 500 milionů korun ročně, což ale neodpovídá výši nákladů za objednané služby. Tuto platbu navíc dostává s mimořádným zpožděním. Zatímco náklady na zajištění univerzální služby musí pošta platit v reálném čase, na její proplacení čeká i více než pět let.
Suma sumárum - ČP pošta dělá pro stát na dluh, jelikož majitel (rozuměj-stát) neplatí. Otázka ČP je složitá, ale ne vše je takové jak to vypadá.
_______________
MEMENTO MORI ET CARPE DIEM
Registrovaný uživatel
ja take pridam nejaky malicky, uplne nepodstatny nazor maleho diletanta

myslim si, ze poste by prospela cesta, kterou se vydal CEZ. Polostatni firma s majoritou statu. At si kdo chce ´, co chce rika, statni postu stat potrebuje. posta dela i jine veci nez roznasi dotovane dopisy. Podle mne, by do dvou let byla posta v zisku. to by si soukromy akcionar pohlidal.

stejne nesmysly jsem poslouchal, ze stat ma "zestatnit" CEZ, aby byla levnejsi elektrina. Mozna by byla levnejsi, ale cena za to by byla naprosto katastrofalni. Casem by se z CEZ stalk zadluzeny moloch. Na to dam 100 KC.

K bankam. Kdo ma penize v bance, ktzere tam lezi za ucelem zhodnoceni, je financni negramota. Banka ma primarni ulohu sprostredkovavat platbu a poskytovat pujcky. Na to, aby penize generovali penize, na to jsou jine nastroje. treba aukce, burzy, fondy, investice, treba i krypto, aco to mnoho lidi nechape a ma k tomu neduveru, az odpor.
a samozrejme do investic treba pocitat i trena filatelii, numismatiku, militarie,... ale to delate samozrejme vsichni.
a samozrejme, banku jedine takovou, ktera ma vsechno, ale opravdu vsechno zadarmo. a klidne muze mit nulovy urok.

zdar a silu na Velikonoce, a moc se nepijte
Moderátor
Asi takto:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Nesouvisející příspěvky ohledně pošty byly mnou smazány.
Registrovaný uživatel
kolikrát týdně budou chodit pošťáci roznášet poštu ?? Tipněte si. Čuměl jsem jak ten pán z příspěvku Pavla_III :shock:
Moderátor
Koiko Tomio napsal
kolikrát týdně budou chodit pošťáci roznášet poštu ?? Tipněte si. Čuměl jsem jak ten pán z příspěvku Pavla_III :shock:

Pred 4 lety psali, ze jednou tydne. Novejsi info jsem nenasel.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Zkušenosti s poštami

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1