Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Znalci

Vykupminci.cz
Numisargo

Znalci

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobry den,
chcel by som sa opytat ako funguje overovanie znamok znalcami. Kolko je bezna cena (% z hodnoty) za overenie? Ak znalec urci ze znamka je falosna, tak za overenie neplatim alebo len nejaku minimalnu sumu? Alebo ak si dam overit znamky ** a znalec zisti ze maju reparovany lep a su *, tak za atest sa ako plati ako keby boli *?

Je rozdiel ak je znamka overena len podpisom na zadnej strane ako ked ma riadny vytlaceny atest? Plati sa za to rozdielne?

Su na slovenku/cesku nejaky znalci na Rakusko 1908-1918? Alebo je lepsie si znamky nechat overit v AT aby bol certifikat lepsie medzinarodne uznavany?
« Poslední úpravu provedl(a) Wyxor v 7. 9. 2016, 11:20. »
Registrovaný uživatel
Wyxor cenu za atest si vždy dohodneš z konkretnym znalcom,zatial vždy to bolo prijatelne.Ak maš falzum tak sa atest nerobi a teda ani neplatiš.Určite treba riadny atest a nie šifru na zadnu stranu,to sa dnes už ani nerobi.Na Slovensku overuje Csicsay,Kveton v Čechach napr.Kopriva.Ak je atest v nemčine alebo angličtine je jedno či ho robil Slovensky alebo Rakusky znalec .Nikto ti neoveri všetko,napr pretlače robi Soecknick.Samozrejme toto všetko ma vyznam iba pri vzacnych znamkach a v emisiach 1908-1918 ich moc nie je.Ale ak maš nejake raritky kludne ich naskenuj ,radi sa pozrieme.
_______________
Registrovaný uživatel
Ok, dakujem za info. A co je to prijatelna cena za atest (aspon priblizne, nech viem o ake sumy alebo % sa jedna)? Zalezi ta cena atestu na katalogovej cene znamky alebo je to pausalna ciastka?

Rarity ziadne asi nemam. Co by stalo za rec su asi len ** koncove hodnoty emissi 1908 a 1910 a nejake skusky tlace v roznych farbach.

O pravosti znamok nepochybujem, len ako citam je dost rozsirene reparovanie lepu. A kedze s tym skusenosti nemam, tak som rozmyslal, ze si ich dam overit aby sa potvrdilo, ze znamky su ciste.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Znalci

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1