Ptáte se obecně?
Pokud obecně, tak ano- starou kvalitní kopii ještě něčeho staršího si klidně na zeď pověsím.
Kopírování bylo stovky let zcela regulérní součástí výuky malířského řemesla, Kopírovali i později velmi slavní umělci. Kopie např. běžně vznikaly v malířských dílnách, pod přímým dohledem Mistra (hlavně v případě oblíbeného tématu, obzvláště žádaného obrazu atd...). Takže i v řadě světových galeriích visí kopie…
(V rámci obecné debaty je třeba rozlišovat kopii, dílenskou práci, autorskou variantu, falzum, pastiš a já nevím co ještě)

Ad #13
Já dotaz převedu do praktické roviny.
Mám možnost výměnou získat obraz (1. foto), který je evidentně volnou kopií známého Čapkova obrazu, před léty draze vydraženého myslím v Londýně (2. foto).
Kromě detailů malby se odlišují rozměrově i materiálem podložky. Kdybych si ev. získanou kopii doma pověsil, nebyl bych terčem posměchu znalých návštěv?
Obrázky:

Pokud byste se netvářil, že máte originál, ale přiznal byste, ba přímo upozornil, že máte volnou kopii (navíc, kdybyste vypátral, kdo a proč udělal takovouto variantu), a zvláště pokud by byla malba sama o sobě kvalitní (myslím tím rukopis), tak nevidím důvod, proč by se vám znalá návštěva měla posmívat.
Je to prostě v každém případě zajímavost.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.