Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#1 20. 10. 2015, 17:26

Vlastním obraz od Josefa Cermana a Karla Langera mohl by mi někdo stanovit cenu? Foto obrazů asi není nic moc, ale k ilustraci stačí si myslím. Pokud by měl někdo zájem, tak se domluvíme.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#2 20. 10. 2015, 17:43

Ještě doplním Cerman rozměr malované plochy 38 x 28 cm a je to asi olej na lepence. Oba obrazy jsou pod sklem a nechci je rozdělávat, tak techniku malby odhaduji. Langer rozměr malované plochy 33 x 24 cm. U Cermana jsem viděl i 7000 Kč v tomto rozměru a u Langera dokonce 18 000 Kč a bylo prodáno tuším v lednu 2015 v nějaké internetové aukci v kamenné galerii v Praze.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#3 20. 10. 2015, 17:48

https://www.galerieplatyz.cz/autori/karel-langer POKUD BY MĚL NĚKDO ZÁJEM , TAK SE OZVĚTE.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#4 20. 10. 2015, 18:03

Takže ceny jsem si v podstatě našel na Gooogle, tak abych dostál zdejším regulím ... Cena Cermana 4500 Kč a Langera 8000 Kč a pokud se najde zájemce, tak budu radši osobnímu odběru, aby si mohl ověřit pravost.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#5 21. 10. 2015, 09:35
Takže ceny jsem si v podstatě našel na Gooogle, tak abych dostál zdejším regulím ... Cena Cermana 4500 Kč a Langera 8000 Kč a pokud se najde zájemce, tak budu radši osobnímu odběru, aby si mohl ověřit pravost.

Jsem neskonalý blb s hvězdičkou😃 Ten Langer není ten Langer, na který jsem dával odkaz , ale jiný K.Langer , takže zapomeňte , že jsem tady něco nabízel mimo Cermana. Jinak toho Langera si budou spíše cenit bratři VALAŠI a patrioti z Rožnova p/Radhoštěm: Myslím, že pro tuto oblast bude Langer tou pravou celebritou. KAREL LANGER - malíř, grafik a etnograf * 31. 10. 1903 Prugg nad Litavou, Rakousko † 5. 3. 1998 Olomouc. Po absolvování středoškolského studia byl učitelem v Novém Hrozenkově a na dalších místech. Studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze
KAREL LANGER - malíř, grafik a etnograf

1. 1903 Prugg nad Litavou, Rakousko
        † 5. 3. 1998 Olomouc.

Po absolvování středoškolského studia byl učitelem v Novém Hrozenkově a na dalších místech. Studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze a jako profesor kreslení působil v Bratislavě, Hradci Králové a na Uměleckoprůmyslové škole v Brně. Byl členem Svazu českých výtvarných umělců, své práce vystavoval doma i v zahraničí. Je autorem odborných a národopisných studií, například Atlasu lidových staveb. S Antonínem Strnadlem dokumentoval v kresbách život na Valašsku. V roce 1932 se podílel na první expozici Okresního muzea ve Vsetíně, roku 1936 na Salašnické výstavě v Novém Hrozenkově a po válce na výstavbě Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Kulturně historická a etnografická cena Langerových prací leží zejména v jeho soupisu reálií tradiční i současné vesnice. Karel Langer se zařadil k předním českým dokumentaristům lidové kultury.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.