http://aukro.cz/tolar-karel-iii-lotrinsky-1704-kromeriz-i4716356553.html
Dokázal by někdo určit, zda může být tento tolar originál?

To prasek: original ano, ale u plasticka s velkou pravdepodobnosti opravena mince. Jinak vzhledem k vasim castym dotazum - pokud zacinate sbirat, udelat nejlepe, kdyz navstivite nekolik salovych aukci a prohlednete si mince "od shora az dolu" nebo zaukolujete nektereho z obchodniku nebo ochotnych sberatelu, jestli by vam mince posoudil a drazil.

Každý člověk někdy a nějak začíná, i vy určitě nerozumíte sbírání mincí od narození a také pochopitelné je, že aukce se nekonají každý den - na několika jsem už i byl a začátečníkem člověk není pouze první týden, že? Mé dotazy jsou asi ale příliš časté - už jsem se na tomto serveru podobně ptal asi na 5-6 mincí, jen jsem měl za to, že toto konkrétní forum se jmenuje "Ocenění, určení a identifikace mincí". Nicméně kromě rad se zde opakovaně setkávám s více či méně rýpavým a arogantním přístupem v duchu "ty idiote hovno tomu rozumíš, tak co sem vlastně lezeš" No nic, nebudu tedy už obtěžovat zbytečnými dotazy a raději se poohlédnu jinde.

to je myslim trosku zbytecne podrazdena reakce, protoze rada vyse byla minena v dobrem a podle mne nijak posmesne nevyzniva. z fotek se zkratka neda poznat vsechno a realna zkusenost je k nezaplaceni.

To prasek: omlouvam se, jestli to vyznelo prilis arogantne. Jde pouze o to, jakym stylem se ptate a na co se ptate. Na otazky typu "je mince prava", "mela mince ousko" atp. a navic tykajici se minci na Aukru, kdy s cim horsi fotkou, tim lepe ci od cim pochybnejsiho prodejce, tim lepe, zde rozumnou odpoved nedostanete. Jako zacatecnik byste mel nejdrive "nakoukat" mince v praxi (a to se vam na interentu nepodari) nebo si najit "ucitele". A co se dotazu na cenu tyce, bych doporucil pred tim, nez vubec zacnete kupovat, projit si vyskyt a ceny minci, ktere vas zajimaji, v probehlych aukcich.

Tak zrovna Vassilij to určitě myslel dobře, měl byste radši trochu sklopit uši. Rady místních Vám mohou ušetřit tisíce, možná desetitisíce. Co budete v budoucnu dělat s opravovanými tolary, falsy s Budějovic a krámů z aukra od dobrodinců jako je zrovna ten Plasticek mi není jasné. Že tady jsou někteří přechytralí to máte pravdu, ale často je někdo další usměrní....staňte se členem čns a dostanou se vám do ruky zajímavé věci z chlubíren kolegů, dostanete se na klubové aukce a něco se dovíte nového. Záleží jestli se tomu chcete věnovat nebo jen tak do toho sypat peníze...

Od plasticka jsem nikdy nic nekupoval, ani nic kupovat nehodlám. Jen se pokouším od zkušenějších zjistit, zda tato mince může být pravá, nebo v případě že ne, tak by mě zajímaly např. znaky, podle kterých se falzum - myslím kvalitní falzum - dá poznat, nebo případně když je mince opravovaná, tak jak se pozná právě toto, atd... samozřejmě ohledně toho, že mince je nekvalitně vyfocená, je jiná otázka..
Sklápět uši nehodlám, protože jak jsem se v minulosti přesvědčil, tak někteří místní "soudruzi" právě toto považují za jakousi asi slabost a mají za to, že je to opravňuje k tomu dělat na druhé "machry".
Jinak kdyby jste četl i můj druhý příspěvek, tak by jste si přečetl, že ohledně arogantnosti jsem zrovna pana Vassilije nemyslel.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.