Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » DL45 - 500h hospodarstvo a veda

Vykupminci.cz
Numisargo

DL45 - 500h hospodarstvo a veda

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
U HZ se kontrolují protilehlé strany například horní a dolní. Pokud jsou otvory čistě vyseknuty, lze pozorovat jak se perforace "vlní" podle toho jak jsou umístěny nahoru nebo dolu. K bodu 1 - nevím, protože jsem to nikdy předtím neměřil, potřeboval jsem jenom vědět, jestli tvoje známka má "běžnou" velikost, už jsem narazil na rozdílné rozměry a v tom případě můj bod 4 neplatí. Bod 2 - nepochopil jsem čeho výskyt ? Bod 3 - mít krajovou známku je určitě plus, v tvém případě má počitadlo, což znamená, že je to ZP 96. V případě HZ 13 3/4 : 13 1/2, která má jeden perforační otvor do strany, si můžeš potvrdit směr perforace. Nejlíp to uvidíš na horním a dolním rohovém 4 bloku. Vyhledej si v archívech aukcí třeba Hradčany 4A a 4B (rohový čtyřblok či celý arch) a pak to snáze pochopíš.
Registrovaný uživatel
stefanos532 napsal
V případě HZ 13 3/4 : 13 1/2, která má jeden perforační otvor do strany, si můžeš potvrdit směr perforace. Nejlíp to uvidíš na horním a dolním rohovém 4 bloku.

Tak ja osobne sa nepovažujem za filatelistu, ale keďže ako každý zberateľ pohľadníc by mal mať aspoň základný prehľad o niektorých veciach, tak úplným začiatočníkom môže odporučiť tento článok na infofile, z ktorého sa dá čo to ohľadom perforovania známok pochopiť. ;)
Čo sa týka vyššie citovaného, tak je to v časti Hřebenové pekne vidieť.
Registrovaný uživatel
Stefanos532.
Ďakujem za odpoved a odporúčania, zajtra si k tomu urobím čas a pustím sa do toho.

Brett,
Zajtra si pozriem ten link, a taktiež ďakujem za odpoved.
Registrovaný uživatel
Pre Stefanos532:

Pekne ta zdravim,

Ta DL45 mi stale vrta hlavou tak som ju porovnal s dalsou z pohladu rozmerov a ako aj perforacie, bola to piplacka ale nozno to poskytne lepsi celkovy pohlad... ak budes moct, tak ta poprosim mrkni sa na ten snimok a ci to vobec mala ta moja piplacka zmysel.

Vdaka
« Poslední úpravu provedl(a) Robi13 v 5. 11. 2016, 16:15. »
Registrovaný uživatel
tu je snimok...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Koukám, že jsi filatelii pořád neopustil. Bude ti to trvat rok či dva, než dostaneš do hlavy nějaké informace a dokážeš je využít pro určování známek. Jen tě varuju tím, co tě možná čeká. Takže k obrázku, nesedí perforace, vlevo je HZ 13 3/4 : 13 1/2 a vpravo je původně určená ŘZ 13 3/4. Vodorovná perforace má stejné označení, ale protože byla provedena na dvou strojích (ŘZ a HZ - tiskárna vlastnila jen několik strojů - jejich přehled najdeš například v Monografii č. 1) může se odlišovat. Protože zrovna určuju vlastní hromadu známek, obrázek jsem důkladně nestudoval, ale mělo by to tak být.
Registrovaný uživatel
Pre Stefanos532:

Je to zvláštne ale ta fila. sa dokáže tak zahadne dostať človeku pod kožu, Myslím v tom pozitívnom slova zmysle :-) . Tvoje varovanie ma uz teraz vystrašilo :) . Ďakujem ti veľmi pekne za odpoved.
Registrovaný uživatel
Zdravím.

Spodná strana 600h známky je bez zubkovania, a keďže sa mi to nepozdáva, tak preto by som sa chcel opýtať, či podľa vás to niekto odstranil alebo či existuje aj takáto podoba s chýbajúcou perforáciou?

Ďakujem

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Kdyby jsi se pořádně podíval, tak na spodním okraji jsou minimálně 3 stopy pod odstřiženém zoubkování.
Registrovaný uživatel
Pre Blazek007:

Ja som v mojej otázke netvrdil, že som si tie malé dierky nevšimol, ale to pre laïka ako som ja nepredstavuje (prítomnosť tých dierok) vodítko k jednoznačnej verdiktu, A mimochodom, ak by to pre mňa bolo voditko (tie dierky) schopnosti jednoznačnej odpovedí tak logicky by som sa na to asi nepýtal. Ale musím ťa pochváliť a poďakovať, lebo v tejto tvojej reakcii na moju otázku sa nachádza trocha odpovedi.
Moderátor
Tvoje dotazy nejsou dotazy laika, ale dítěte, které by mělo při nejbližší příležitosti začít navštěvovat Kroužek mladých filatelistů.
Registrovaný uživatel
No, trochu bych se zastal Robiho - ze svého taktéž začátečnického pohledu. O filatelii se zajímám jen 3-4 roky. A informací (knihy, internet, kroužky ) je na 20 let čistého času. Pro zkušenější a zkušené jsou zde publikované otázky právem považované za banální až slaboduché. Pro začínající pak taky, než si svůj přitroublý dotaz uvědomí (píšu o sobě..). Ale spousta "banalit" je pro začátečníka nevysledovatelných. A proto sem na diskuzi chodíme.
Ale chápu že někdy opakující se dotazy rozohní. :lol:
Pythagorova věta je v podstatě taky naprosto primitivní a jak je ten pán slavný.

P.S. diskuze u piva je lepší než kroužek
« Poslední úpravu provedl(a) Peťas v 2. 12. 2016, 19:42. »
Registrovaný uživatel
Ale uznávám. Přehršle otázek, bez rozmyslu, je někdy moc.
Registrovaný uživatel
Peťas Masařů: Vyhledej si příspěvky Robiho13 a pak reakci blazka007 velmi rychle pochopíš. Já se pouze divím, že na jeho příspěvky ještě reaguje.
Registrovaný uživatel
Myšák : Máš pravdu. Omluva všem.
Jen jsem spíše chtěl upozornit, všeobecně, že banalita pro vás je pro mě začátečníka vyšší dívčí...Zpočátku :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » DL45 - 500h hospodarstvo a veda

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1