Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » OBRAZ

Vykupminci.cz
Numisargo

OBRAZ

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, poznal by prosím někdo autora. Myslím, že námět obrazu je zajímavý, bylo by to dobré znát i autora. Moc Děkuji Pouz

Co se týká toho obrazu dá se podle rukopisu poznat kvalitu autora? Signaturu jsem bohužel nenašel.. ( ve vrchní části obrazu jsou na malbě jakýsi černé tečky které tam nepatří a jdou seškrábnout, ale potom tam zůstávají stejně černý flíčky. Neví někdo prosím?, jak by to šlo vyčistit )?

Myslím, že v obouch případech se jedná o Olejomalbu?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dobrý večer,
myslím si že je to jméno Horký František
a na odbornou radu s ošetřením obrazu si počkejte na paní uživatelku Kolemjdoucí,
lepší radu vám tady nikdo nedá.
fm
Registrovaný uživatel
Filomeno, moc děkuju za důvěru, ale těžko na dálku poradit, co s těmi tečkami. Může jít o mušince, ale může jít i o nějaké mikrocákanečky neznámého původu, třeba i (fabuluju) pocházející už z malířova ateliéru.... nebo to může být cokoliv jiného... "Podoma" to můžete sice zkusit odškrábnout, ale pokud tam tmavá stopa zůstává, no, tak to nevím- to může být ještě zbytek té odškráblé "hmoty", ale může to být už i poškozená barevná vrstva. Radit vám chemikálie takhle na dálku nechci.
Docela proti mé srsti je už i tato opatrná rada: Pokud je to olejomalba, tak leda byste mohl zkusit po tom odškrábnutí otestovat ten zbytek na plátně; vemte třeba tyčinku na čištění uší, namočenou do vody a vyždímanou do polosucha, a jemně(!)tu tečku potřete. Pokud se vatička zabarví černě, máte napůl vyhráno. Pokud se na ní ale objeví stopa barvy, tak všeho nechte a najděte si restaurátora.
Přimlouvám se za opatrnost, obrázek to je docela pěkný, alespoň se mi zdá... ;)
Registrovaný uživatel
Dobrý den Filoméno a kolemjdoucí. Moc Vám děkuji za Vaší ochotu. Myslím, že je to filoméno dobrá úvaha "Fr. Horký", že jste se trefila ( prohlížel jsem pár jeho obrázku a signatur). ;)

Kolemjdoucí, co se týká černých teček na malbě, tak po oškrábnutí mají tendenci, jako by praskat - jsou tvrdé jako např. asfalt. Zkusím Vaší metodu a uvidím? zdá se mi velmi rozumná a nebojte se, jsem velmi opatrný :D

Velké díky Dámy a přeji hezký den Z.Pouz

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » OBRAZ

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1