Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » 1929.Mesta a krajiny Brno (254)

Vykupminci.cz
Numisargo

1929.Mesta a krajiny Brno (254)

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Rad bych poprosil o nazor zde zkusenych filatelistu
Mam zde tuto Celistvost kdyz jsem ji zacal trochu vice studovat zjistil jsem ze se muze jednat o velice a mozna i vzacnou frankaturu !, emise Mesta Brno (254) podle meho nazoru se muze jednat o dopis do 80g ( podle velke obalky) vyplaceno 3×3=9 korun zaslano rekomando do blzke ciz.Chemnitz.
Tzn.Psani do 40g-blizka.ciz.doporucene =6 kcs. a zde si nejsem jisty na 100% ale za kazdych 20g navic poplatek 1.50 kcs 2× jsou+3k pak mne vychazi tech 9korun vyplacenych na dopise .
Pokud je to spravne tak by se zde mnelo jednat o velice vzacnou ftankaturu !! Kde je to popsano na strankach digital.Filaso.Tabulka.N. jako vyskyt zatim nedolozen,ale mozny..Celistvost je radne prosla s prichozim razitkem ale osobne si myslim ze jde asi o filatelistickou postu ale pokud je vse v poradku?? Coz bohuzel nemohu sam potvrdit.proto posilam zde o nazor..
Jeste razitko Brno.1...14.X.30 prichozi Chemnitz 15.X.30 tzn vse okey platnosr emise od 15.X.1929 do 15.3.37

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Nikdo nic? Zadna reakce ? Jestli muzu poprosit o nazor moc mne to zajima jestli to muze byt opravdu podle te tabulky jeste nedolozena frankatura?? Nebo treba uvazuji nespravne?
Registrovaný uživatel
pomoc ohledne toho Tarifu? 9kcs .?
Vubec nechapu a nerozumim tomuto Forum diskutuje se zde vse mozne jak lidi okradji a jezdi zavody v posranem Ferrari za nakradene penize od obycejnych lidi za energii a kdyz clovek slusne poprosi o radu jestli uvazuje dobre nebo ne? Tak nedostane ani radku hlavne ze filatelie forum🤔👍no asi je jasne co lidi opravdu zajima za nesmysli proto je ten svet tak Zdegenerovanej nsmyslama ktere se jich ani nikdy v zivote osobne nebudou tykat 😭
Moderátor
To Donnovan: nemyslím si, že tvoja "reklamácia" je na mieste. Otázka bola položená počas prac. týždňa, kedy väčšina zúčastnených pracuje. A zberateľov na tomto fóra, ktorí sa venujú celistvostiam prvej republike, teda by mali rozumieť aj tarifám, je tu veľmi málo.
Trpezlivosť.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Zdravim Smith no napsal jsem to v sobotu pred tydnem ale v pohode myslim ze to dokazes zodpovedet sam zkusenosti myslim mas dost a asi to zas tak nebude tezke pokud mne muze nekdo zodpovedet poplatek za kazdych 20g ?? Pokut to je ta 1,50 ? Jak zde uvazuji? Tak potom to asi odpovida tomu tarifu 9kcs za 80g jenze to nevim jestli je to sprane to je vse co jsem poteboval poradit nic stejne jsem zjistil ze to forum zde funguje jen pro par lidi vyvolenych kteri se tu porad pisi mezi sebou v pohode 👍
Moderátor
Ale Donnovan, no tak. Priznám sa, že to neviem. Preto tiež čakám, či sa niekto ozve.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Okey dobrou
Registrovaný uživatel
Dobrý večer,

poplatek máte spočítán dobře, tedy:

2,00 Kč - dopis do 20 gramů do tzv. "blízké ciziny",
2,50 Kč - příplatek za službu doporučeně
3x 1,50 Kč - příplatek za každých dalších 20 gramů hmotnosti (= 4,50 Kč)

Celková částka 9,00 Kč, jednalo se tedy o dopis IV. hmotnostního stupně (tedy od 61 do 80 gramů) zasílaný se službou "doporučeně" v další dopravě do tzv. "blízké ciziny".

Nemyslím si, že by se jednalo o "filatelistickou celistvost", na to je celkový poplatek vyskládán naprosto "nefilatelisticky" (tedy ve známkách o kterých lze předpokládat, že byly k dispotici na příslušné - velké - poště).

Tu tabulku prosím neberte dogmaticky. Za ta léta mi prošlo rukama (a v poslední době i obrazovkou počítače) desetitisíce celistvostí z období první a druhé republiky (1918-1939) a v podstatě na každé celistvosti je možné najít něco zajímavého.
Ať již v podobě vylepených známek, poštovních tarifů, vylepených R-nálepek, a samozřejmě i použitých znehodnocovacích razítek - abych jmenoval alespoň to základní.
Tak můžete najít naprosto (podle tabulky) "fádní a běžnou" celistvost, ale pak zjistíte, že razítko bylo používáno pouze omezenou dobu, nebo je nějakým způsobem chybně nastaveno - a tím máte najednou ve sbírce malý "unikát". Podotýkám, že jej oceníte asi jen Vy, neboť na filatelistických výstavách většina jurymenů (čest výjimkám) tomu moc nerozumí... Ale pokud celistvost dobře popíšete, mohou tak i ostatní zjistit jak fungovalo její podání, přeprava a někdy i dodání. Zkrátka taková detektivka z minulého století...

Takže věřím, že na sbírání celistvostí nezanevřete. Přeji hodně sil, dobrých úlovků a času na studium (zkrátka je to koníček na celý život).

Jiří Neumann
Registrovaný uživatel
Zdravím Donnovan, nálepka ze zadní strany není zobrazena celá, takže jen hádám. V seznamu členů Klubu českých filatelistů je uveden Ervín Přehnálek, Brno. Vstoupil do něho v roce 1918.
Registrovaný uživatel
Zravim a zaroven zde moc diky vsem za vas cas a zajimave info.Jsem v podstate jeste zacatecnik ve filateliji tak si cenim jakekoliv informace co mne pomuze 😊 jeste bych rad zde zareagoval na prispevek od Stefanos532 osobne jsem to nejak trochu tusil ze to je filatel.motivovano, ano nalepka nese jmano Erwin Prehnalek 👍 cim dal vice totiz zjistuji ze dost velka cast zajimavich frankatur nebo emisi znamek na dopisech byli zasilane prave filatelistama zde posilam na ukazku take jednu zajimavou a hledanou emisi znamek 80.narozeniny T.G.Masaryka s okrajem na sice radne prosle s prichozim razitkem ale zde opet myslim jde o stejny priklad jako u predchozi celistvosti Porto odpovida za dopis do 60g blizka .ciz..2+2,5+3za vysi hmotnostni stupen =7,50 a zde opet na zadni str predpokladam znamy filatelista odesilatel Wilhelm Matzner z Moravska Ostrava
Ps. Nevim jakou to ma asi cenu v Cesku ale ja dal 10 eur za ks tak snad jsem nepreplatil😁 jeste jednou moc diky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » 1929.Mesta a krajiny Brno (254)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1